Poczytaj to będziesz wiedział.
W małych ilościach gałka muszkatołowa nie powoduje widocznych zmian fizjologicznych lub neurologicznych. Spożyta w ilości 5–15 gramów ma działanie psychoaktywne z powodu obecności mirystycyny. Ze względu na towarzyszące nieprzyjemne efekty uboczne, rzadko jest stosowana w celach rekreacyjnych. Duże ilości, rzędu 60 g (~12 łyżeczek) i więcej, są niebezpieczne, powodując konwulsje, palpitacje, nudności, w niektórych przypadkach odwodnienie i ogólne uczucie bólu. Po zażyciu dużych ilości doświadczano silnego działania delirycznego. Osoby spożywające gałkę w znacznych ilościach mówią o nieprzyjemnych, trudnych doświadczeniach, włączając w to zaburzenia widzenia (halucynacje) i w wielu przypadkach stany lękowe. Innym efektem spożycia gałki w nadmiernych ilościach jest uczucie oszołomienia związane z napływem krwi do głowy. Do 2001 r. opisano jeden przypadek śmiertelny po spożyciu gałki muszkatołowej w kombinacji z flunitrazepamem
jebac cpunow. jaranie sie paleniem to gorsze pedalstwo od vapowania.
Jednak nie mogę się zgodzić, co do agresora, że nie ma go po jaraniu tak jak po piciu. Co prawda, wóda potęguje różne emocje, a najczęściej zapamiętujemy właśnie te złe, czyli agresor etc. Jednak sam byłem świadkiem, jak kilku osobom po jaraniu po prostu odjebało. I nie, nie było dodatkowo picia lub wciągania czegokolwiek innego. Uważam, że to zależy tylko i wyłącznie od danej osoby, czy po jakimś towarze mu odjebie, czy będzie spokojny. Wóda jest bardziej dostępna niż dobre zioło, więc ludzie też częściej przypisują do niej agresora.
W moim przypadku i po jednym, i po drugim zawsze spokojnie kładę się do łóżka, bo nogi odmawiają posłuszeństwa
Co Ty pierdolisz!? To jest lepsze niż wóda, przynajmniej agresor się nie załącza.
Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.Co Ty pierdolisz!? To jest lepsze niż wóda, przynajmniej agresor się nie załącza.
Mylisz się. Dobrego nie jarałem już kilkanaście lat. Teraz jest na rynku whuj gandziopodobnych specyfików. Już za moich czasów moczyli słabego polaczyne w jakimś syfie, że się później nie dało popiołu z lufy odkuć. A to gówno ma duży wpływ na zachowanie. Jakby jarali normalne zielsko to zanim by im się włączył agresor dostaliby palpitacji serca.
Zamknij dupę ćpunie. Taki sam narkotyk jak feta czy kox.
Ćpanie to ćpanie flaku barani
Co Ty pierdolisz!? To jest lepsze niż wóda, przynajmniej agresor się nie załącza.
To nie Bongo, tylko alternatywa wiadra.