18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Wiecie, co robi szef, który nie chce dać pieniędzy, awansu lub podwyżki? Sprawia, że podwładny czuje się kiepskim pracownikiem. Wytyka mu wszystkie możliwe wady, sprawia, że czuje się nijaki, słaby i marny do tego stopnia, że przestaje w siebie wierzyć i prosić o więcej. Tak się zaczyna łamanie charakteru człowieka i robienie bezwolnej maszyny. Potem straszonko zwolnionkiem oraz wizją niespłaconych kredytów i mamy posłusznego osła.

Podobnie jest z religią...

Funkcjonariusze katoliccy wmawiają swoim wiernym, że nie są godni swojego Boga, a w dodatku, dając złudną nadzieję na uzdrowienie duszy, sugerują, że ich owieczki są chore. Klasyczne wytworzenie sztucznej potrzeby pomocy i jednocześnie przyciśnięcie gęby do gleby, żeby wierny sam o nic się nie upominał. Na każdej mszy parafianie muszą klepać formułkę, żeby dobrze zapamiętać, że są nikim i mieć minimalną nadzieję na polepszenie losu, żeby nie porzucić tej religii na rzecz innej:

„Panie, nie jestem godzien, abyś przyszedł do mnie, ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza moja”

Cała religia chrześcijańska oparta jest na poczuciu winy i zaniżonej samoocenie wyznawców, którzy są przecież tak źli, tak ohydni Bogu, że aż musiał się zabić w osobie Jezusa za nasze nieistniejące, wymyślone grzechy...

No dobrze. Zatem wierny już wie, że jest absolutnie nikim i nie ma prawa prosić o cokolwiek. Super. Co dalej?

Teraz odbierzmy przyjemności w życiu i każmy się nałogowo umartwiać. Wiecie, co to oznacza? Brak regularnych dostaw dopaminy i serotoniny w mózgu. A to może doprowadzić do załamania nerwowego, myśli samobójczych lub po prostu do samobójstwa. Martwy wierny jest nieprzydatny, bo nie płaci kasy. Co poradzić? To proste - zasugerować, że jedynym ratunkiem i UKOJENIEM jest modlitwa. Najlepiej powtarzana wielokrotnie, bez przerwy i rytmicznie - koronki i inne wynalazki nadają się do tego znakomicie. To przynosi ulgę i wytęsknioną przyjemność. W skrajnych wypadkach "objawienia", a raczej urojenia, bo człowiek wpada w trans i doznaje wyczekiwanych projekcji.

De facto modlitwa daje przyjemność, bo w stanie permanentnego umartwienia wierny łaknie odmiany i nawet polizanie twarzy przez martwą żyrafę sprawi, że mózg da sygnał, nastąpi wyrzut serotoninki tudzież endorfinki i będzie znowu wszystko dobrze. Na krótko, więc zabieg trzeba znowu powtarzać w przeświadczeniu, że to palec boży lub jego osobista interwencja przyniosła ulgę.

A jeszcze świadomość, że szczera modlitwa daje odpuszczenie grzechów i mamy czyste konto? Uuuuuu, nie trzeba palić trawki, a mózg szaleje z radości. ))

No dobrze. A teraz pomódlcie się, rzućcie na tacę i pamiętajcie, że jesteście niczym, nikim, marnymi pyłkami. Bóg zapłać za tę stówkę, podła istoto. Amen.

// Mały Piki

Peace yo.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cytrian 2013-09-20, 16:33
"Wytyka mu wszystkie możliwe wady"

Rozumiem, że to przenośnia i tym szefem jest BÓG?? Twoja wiedza jest ZEROWA pajacu.
Trochę edukacji i ateistów by nie było.
Zgłoś
Skurwiduplo 2013-09-20, 17:38 4
Trochę edukacji i nie byłoby boga.
Zgłoś
p................a 2013-09-20, 22:18 1
osiek92 napisał/a:

Jest jeden argument przemawiajacy za tym dlaczego lepiej wierzyc w Boga;
wierząc nic nie tracimy, nic. Do zyskania natomiast jest bardzo dużo.
Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych ateistów.

"Bogowie może istnieją, może nie. Dlaczego więc i tak w nich nie wierzyć? Jeśli to prawda, to po śmierci trafiasz w przyjemne miejsce a jeśli nie, to nic na tym nie tracisz" Któryś ze Światów Dysku

Poza tym, jebać gimbalskich quasi-ateistów. Przynosicie hańbę prawdziwym niewierzącym, do których nic nie mam, tak jak oni do mnie.
Zgłoś
Hangman108 2013-09-21, 2:12 7
Wszyscy wierzący tak chętnie cytują zakład Pascala, nie zdając sobie nawet sprawy z jego niedoskonałości. A co jeśli prawdziwego Boga nie obchodzi, czy w niego wierzysz, ale jeśli czcisz fałszywego skazujesz się na potępienie? Przemyślenia zostawiam wam.
Zgłoś
tekkit 2013-09-22, 9:42
jest moda na niewierzenie. Bank swiatowy kieruje mediami tak aby ludzie odwracali sie od Boga. A czemu ? Znajdzcie sobie na necie, szkoda palcow ..
Zgłoś
MateuszMmz 2013-09-22, 16:46 1
To ja chyba nieco zagnę twój światopogląd - wierzę w Boga, ale do kościoła chodzę rzadko a modlitwy to dla mnie formułki do zapamiętania. Jak ktoś chce być DOBRYM wierzącym to powinien czynić dobrze sobie i innym, a nie klęczeć po kilka godzin i się "umartwiać". Zamiast dawać na tace wole przeznaczać pieniądze na konkretne cele, a nie potrzeby panów w sutannach

Chyba jest nawet jakiś odłam chrześcijaństwa, który "czci" pracę tzn. zamiast modlitwy wystarczy pracować i żyć w zgodzie z innymi. I to wystarczy do "zbawienia"
Zgłoś
m................t 2013-09-22, 16:56
zeus, odyn, allah, spaghetti, ra, światowid i od chuja innych. I bądź tu mądry, któremu tu zaufać, do którego modły wznosić?
Zgłoś
defcon1 2013-09-22, 16:56 3
Bóg woli ateistów, ponieważ jeśli są dobrzy, to bezinteresownie. Ja osobiście nie wierzę, ale jestem pewien jednego - jeśli Bóg faktycznie istnieje, to jest istotą nieskończenie doskonałą, która ma w dupie to, czy klękałem przed jakimś krzyżem i chodziłem do kościoła słuchać bajek starych panów w sukienkach.
Zgłoś
blendziooh 2013-09-22, 17:00 12
Wierzycie tylko dlatego, że od małego było wam wmawiane, że istnieje coś takiego jak Bóg.
"Kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się prawdą".
Mnie nie wkurwiają katole, za to wkurwiają mnie ekstremiści, tacy jak cejrowski, hołownia, czy niektórzy popierdole na sadisticu.
Gdybyście od małego nie byli siłą prowadzeni do kościoła, do komunii, do bierzmowania to byście mieli na to wszystko wyjebane, ale jako, że rodzice wam dawali kary na kompa za niepójście do Kościoła to dorobiliście sobie ideologię jako uzasadnienie.
Niech każdy sobie wierzy w co chce, ale niech nie wkurwia innych i niech nie miesza religii do nauki.
Najlepszym sprawdzianem waszej wiary jest zapytanie się was:
- Co myślicie o wierze w latającego potwora spaghetti?
Większość katoli z bólem dupy zacznie się naśmiewać, że nie ma czegoś takiego (tylko dlatego, że ma śmieszną nazwę), jednak jest to dowód na to, że ludzie są ograniczeni. Właśnie wiara polega na tym, że myślimy, że coś istnieje, ale za życia się nie dowiemy czy byliśmy idiotami dającymi na tacę, czy po prostu sobą.
Ciekawe czy pierwsi ludzie na ziemi (nie, nie Adam i Ewa) poszli do piekła za to, że nie wierzyli w coś, czego jeszcze nikt nie zdążył wymyślić.
Zgłoś
Tassadar 2013-09-22, 17:10 2
Tak, bzdury tam są napisane i tyle, nikt nigdy nie powinien brać religii dosłownie, znam kilku ludzi którzy wierzą a mimo to na uniżonych i smutnych nie wyglądają. Takie tam przemyślenia chyba na kiblu. Zupełnie wzięte z kosmosu.

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
Owsikowy 2013-09-22, 17:30 2
osiek92 napisał/a:

Równie dobrze na tej podstawie można mówić, że muzułmanizm jest dobry. Albo buddyzm. Albo jakakolwiek inna religia.

A wiara "nic nie tracę, a mogę zyskać" to nie wiara, tylko jebana hipokryzja. Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych pseudowierzących. Dziękuję, dobranoc. :R

osiek92 napisał/a:

Velture, napisałeś, że nie wejdziesz w dyskusję po czym od razu wszedłeś, fuck logic.

W każdym razie najbardziej zastanawia mnie, gdzie wam matki zrobią pogrzeby w razie czego niewierzące fujary

Hmmmm, pomyślmy... Niewierzący <również ci, którzy doświadczyli ekskomuniki [czy jak to sie tam nazywa] czy sami odeszli od kościoła> mają prawo być pochowani na każdym jednym cmentarzu. Nawet katolickim (OLABOGA!) - władze kościoła nie mają prawa odmówić pochówku innowierom i ateistom. Z resztą - nawet jeśli by próbowali można puścić sentencję o biblijnym miłosierdziu i zgasić dziadów ich własną bronią. :R
Zgłoś
ZłoconyPenisZagłady 2013-09-22, 17:32 8
osiek92 napisał/a:

Idąc za tym argumentem opowiem Ci o kulcie podwodnej żyrafy.

Otóż podwodna żyrafa narodziła się z wielkiego małża, a tym którzy w nią uwierzą zagwarantuje 72 dziewice, wieczną szczęśliwość, życie wieczne, uzdrowienie duszy oraz parę wrotek (Czyli w sumie to co islam oraz katolicyzm razem wzięte + wrotki).

Zgodnie z twoim tokiem rozumowania, dużo więcej można zyskać wierząc w podwodną żyrafę z komentarza na sadistic.pl niż w Boga biblijnego. Jeśli chcesz być wierny swojej logice zapraszam na PW, opowiem Ci jak przejść inicjację w kulcie podwodnej żyrafy.
Zgłoś
Mojoo 2013-09-22, 17:34
osiek92 napisał/a:

Osiek czemu twierdzisz, że nic nie tracisz?
a seks do 23-25 roku życia? Wtedy ludzie z reguły biorą ślub, a KK tego zakazuje. Zaraz się zacznie, że ja nie wierzę dokładnie na tych zasadach co KK czy coś podobnego.
No dobra, ale jeśli naprawdę wierzysz, to powiedz z czystym sumieniem, że nie miałeś nigdy wyrzutów "a może nie powinienem był tego robić, co jeśli pójdę do piekła?!".

Dałem przykład tylko jednej rzeczy, a Twoja wiara zabrania wielu więcej przyjemności, skłaniając Cię do wyrzutów kiedy się złamiesz.
Zgłoś
niepoprawnymateo 2013-09-22, 17:35 2
Widzę, że moda na bycie gimboateistą nadal jest na topie. Tutaj maly przykład:

defcon1 napisał/a:

Bóg woli ateistów, ponieważ jeśli są dobrzy, to bezinteresownie. Ja osobiście nie wierzę, ale jestem pewien jednego - jeśli Bóg faktycznie istnieje, to jest istotą nieskończenie doskonałą, która ma w dupie to, czy klękałem przed jakimś krzyżem i chodziłem do kościoła słuchać bajek starych panów w sukienkach.

Piszesz, że Bóg woli ateistów, a jednocześnie nie wierzysz w jego istnienie

Jestem osobą wierzącą. Jeśli robię jakiś dobry uczynek, nie robię tego z myślą ze Bóg będzie mi bił brawo, tylko robię to, bo mi się kurwa tak podoba.
Zgłoś
pusifer 2013-09-22, 17:36
Do autora postu. Jesteś idiotą.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem