18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 35 minut temu
Wiecie, co robi szef, który nie chce dać pieniędzy, awansu lub podwyżki? Sprawia, że podwładny czuje się kiepskim pracownikiem. Wytyka mu wszystkie możliwe wady, sprawia, że czuje się nijaki, słaby i marny do tego stopnia, że przestaje w siebie wierzyć i prosić o więcej. Tak się zaczyna łamanie charakteru człowieka i robienie bezwolnej maszyny. Potem straszonko zwolnionkiem oraz wizją niespłaconych kredytów i mamy posłusznego osła.

Podobnie jest z religią...

Funkcjonariusze katoliccy wmawiają swoim wiernym, że nie są godni swojego Boga, a w dodatku, dając złudną nadzieję na uzdrowienie duszy, sugerują, że ich owieczki są chore. Klasyczne wytworzenie sztucznej potrzeby pomocy i jednocześnie przyciśnięcie gęby do gleby, żeby wierny sam o nic się nie upominał. Na każdej mszy parafianie muszą klepać formułkę, żeby dobrze zapamiętać, że są nikim i mieć minimalną nadzieję na polepszenie losu, żeby nie porzucić tej religii na rzecz innej:

„Panie, nie jestem godzien, abyś przyszedł do mnie, ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza moja”

Cała religia chrześcijańska oparta jest na poczuciu winy i zaniżonej samoocenie wyznawców, którzy są przecież tak źli, tak ohydni Bogu, że aż musiał się zabić w osobie Jezusa za nasze nieistniejące, wymyślone grzechy...

No dobrze. Zatem wierny już wie, że jest absolutnie nikim i nie ma prawa prosić o cokolwiek. Super. Co dalej?

Teraz odbierzmy przyjemności w życiu i każmy się nałogowo umartwiać. Wiecie, co to oznacza? Brak regularnych dostaw dopaminy i serotoniny w mózgu. A to może doprowadzić do załamania nerwowego, myśli samobójczych lub po prostu do samobójstwa. Martwy wierny jest nieprzydatny, bo nie płaci kasy. Co poradzić? To proste - zasugerować, że jedynym ratunkiem i UKOJENIEM jest modlitwa. Najlepiej powtarzana wielokrotnie, bez przerwy i rytmicznie - koronki i inne wynalazki nadają się do tego znakomicie. To przynosi ulgę i wytęsknioną przyjemność. W skrajnych wypadkach "objawienia", a raczej urojenia, bo człowiek wpada w trans i doznaje wyczekiwanych projekcji.

De facto modlitwa daje przyjemność, bo w stanie permanentnego umartwienia wierny łaknie odmiany i nawet polizanie twarzy przez martwą żyrafę sprawi, że mózg da sygnał, nastąpi wyrzut serotoninki tudzież endorfinki i będzie znowu wszystko dobrze. Na krótko, więc zabieg trzeba znowu powtarzać w przeświadczeniu, że to palec boży lub jego osobista interwencja przyniosła ulgę.

A jeszcze świadomość, że szczera modlitwa daje odpuszczenie grzechów i mamy czyste konto? Uuuuuu, nie trzeba palić trawki, a mózg szaleje z radości. ))

No dobrze. A teraz pomódlcie się, rzućcie na tacę i pamiętajcie, że jesteście niczym, nikim, marnymi pyłkami. Bóg zapłać za tę stówkę, podła istoto. Amen.

// Mały Piki

Peace yo.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
p................6 2013-09-22, 17:37 3
osiek92 napisał/a:

Jest jeden argument przemawiajacy za tym dlaczego lepiej wierzyc w Boga;
wierząc nic nie tracimy, nic. Do zyskania natomiast jest bardzo dużo.

osiek92 napisał/a:

W każdym razie najbardziej zastanawia mnie, gdzie wam matki zrobią pogrzeby w razie czego niewierzące fujary

Wierzysz w to co mówią w kościele (do którego należysz) czy okłamujesz samego siebie licząc na przyszły zysk i to aby matka mogła cię pogrzebać "jak pan bóg przykazał"i aby "sąsiedzi sobie nie pomyśleli"?
Zgłoś
Mojs 2013-09-22, 17:38
Do ateistów... Macie ból dupska bo nie poszło wam w życiu, nie możecie popychać w konfesjonale małych chłopców i nie dostajecie kasy za czytanie pisma świętego plus powiedzenie jednej czy 2 historii? Jeśli tak, to nadal jest szansa! Zapiszcie się do seminarium!
Bo gdybyście naprawdę nie wierzyli w Boga, mieli byście WYJEBANE! Po co zawracać sobie dupę czymś w co się nie wierzy? To równie mądre co martwienie się o dziecko, kiedy jeszcze trzepiecie przed monitorem... Z klawiaturą nie zajdziecie, to jest pewne... ;>

Nie wierzysz? Nie poruszaj tego tematu... chyba że jesteś zazdrosny o coś co mają wierzący, wtedy idź i się poskarż...
Zgłoś
brzezniak 2013-09-22, 17:48
Mojs napisał/a:

Do ateistów... Macie ból dupska bo nie poszło wam w życiu, nie możecie popychać w konfesjonale małych chłopców i nie dostajecie kasy za czytanie pisma świętego plus powiedzenie jednej czy 2 historii? Jeśli tak, to nadal jest szansa! Zapiszcie się do seminarium!
Bo gdybyście naprawdę nie wierzyli w Boga, mieli byście WYJEBANE! Po co zawracać sobie dupę czymś w co się nie wierzy? To równie mądre co martwienie się o dziecko, kiedy jeszcze trzepiecie przed monitorem... Z klawiaturą nie zajdziecie, to jest pewne... ;>

Nie wierzysz? Nie poruszaj tego tematu... chyba że jesteś zazdrosny o coś co mają wierzący, wtedy idź i się poskarż...

Oh jak dużo wiesz o ateistach... Oczywiście żadnych argumentów tylko bezpodstawne wyzwiska. Czy muszę wierzyć w allaha żeby widzieć ile niepotrzebnego cierpienia wywołują jego fanatycy? Najwięcej piw ma komentarz opierający się na zakładzie paskala? Głupota wierzących nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
Zgłoś
Mojs 2013-09-22, 17:58
A czy ja coś mówiłem o innych religiach? Dla ATEISTY żaden BÓG nie istnieje... Nie wierzy w nic nadprzyrodzonego! Więc Allah dla niego to coś wyimaginowanego. Co za tym idzie ludzie którzy wierzą w tą wyimaginowaną istotę SĄ zbrodniarzami... I widzisz... mówisz teraz o fanatykach Allaha, a nie o nim samym. A więc o ludziach... A że człowiek to stworzenie dziwne, nie można w łatwy sposób przewidzieć jego zachowania. Prawda? Mogę posunąć się dalej i powiedzieć, że to nie Bóg, czy Allah, czy który-kolwiek-inny-bóg są źli, a LUDZIE którzy w niego wierzą.

Zaczynasz rozumieć o co mi chodzi?
Zgłoś
Antybozia666 2013-09-22, 18:03 2
FSM rządzi ! Jebać Jezusa, Allacha i innych Torów, Światowidów, a tym bardziej spedalone bóstwa Grecji i Rzymu. Perspektywa raju z wulkanem piwa i fabryką striptizerek bije nawet Walhallę.
Zgłoś
Corey_09 2013-09-22, 18:09
osiek92 napisał/a:

Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych ateistów.

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to nie wierząc tez NIC nie tracimy, dosłownie NIC.
Zgłoś
sprawa 2013-09-22, 18:11 1
Skurwiduplo napisał/a:

Trochę edukacji i nie byłoby boga.

czy ja wiem , dużo osób z wyższym wykształceniem jednak wierzy. Religia a edukacja niekoniecznie muszą sobie przeczyć. Albert Einstein np był niewierzący a jednak mówił o Bogu jakby nim był. Postrzegał Boga jako ogólny duchowy wszechświat, koncepcja zbliżona do painteizmu Spinozy. Więc mądry i inteligentny człowiek wcale nie musi stać w sprzeczności z Bogiem .
Mojs napisał/a:

Ojj... zdecydowanie tak nie jest. Bóg jest ideą filozoficzną i religijną , co znaczy że osoba która nie zajmuję się tym zagadnieniem w sferze religijnej (modlitwa tudzież medytacja lecz nie zawsze) może zajmować się nim w sferze filozoficznej próbując argumentować jego byt lub mu zaprzeczyć używając polemiki i logiki. To własnie stara się zrobić autor tematu, nie trzeba więc wcale go od tego odciągać. Element konfrontacji jest potrzebny, dla osób które go potrzebują. Idąc TWOIM tokiem rozumowania drogi "Mojs" osoby wierzące nie muszą wchodzić do tego tematu i komentować bo i tak skoro wierzą to "głupi" temat na sadisticu nie zburzy ich wiary.
Wracając do samego zagadnienia Boga może zaciekawi was wypowiedź filozofa który nazywał się Voltaire "Gdyby Bóg nie istniał należałoby go wymyślić" chociaż był ateistą .
Moja własna opinia na ten temat jest zbliżona właśnie do panteizmu Spinozy, a sam idei Boga osobowego strasznie nie lubię. Idea Boga osobowego często sama w sobie tworzy sprzeczności, ja osobiście uważam że wzięła się ona oczywiście z umysłu człowieka. Bóg osobowy to kopia umysłu człowieka, jego obyczajów, moralności , nakazów i zakazów.
Zgłoś
Ziembas 2013-09-22, 18:13 2
osiek92 napisał/a:

Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych ateistów.

Zdajesz sobie sprawę, że wiara w Boga tylko z obawy na brak jego istnienia to jeden z ciężkich grzechów?
Zgłoś
rksrobert 2013-09-22, 18:14
Jestem niewierzącym. Szanuję religię chrześcijańską jak i pogańską ponieważ są one elementem Naszej historii. Nie mam szacunku jedynie do osób, które deklarują się za wierzące, a na nabożeństwa uczęszczają z koszyczkiem raz do roku. Każdy wierzący powinien zadać sobie pytanie: Jak często chodzi do kościoła, czy w ogóle odmawia modlitwę w domu. Wielu moich znajomych deklaruje się jako głęboko wierzący. Po zapytaniu ich czy się modlą w domu bądź czy chodzą do kościoła gadka się zmieniła. Wolę być szczerym niewierzącym pomagać potrzebującym bez ukrytych zamiarów niż pseudo wierzącym który chrześcijaninem jest tylko na papierku.
Zgłoś
brzezniak 2013-09-22, 18:18
Mojs napisał/a:

A czy ja coś mówiłem o innych religiach? Dla ATEISTY żaden BÓG nie istnieje... Nie wierzy w nic nadprzyrodzonego! Więc Allah dla niego to coś wyimaginowanego. Co za tym idzie ludzie którzy wierzą w tą wyimaginowaną istotę SĄ zbrodniarzami... I widzisz... mówisz teraz o fanatykach Allaha, a nie o nim samym. A więc o ludziach... A że człowiek to stworzenie dziwne, nie można w łatwy sposób przewidzieć jego zachowania. Prawda? Mogę posunąć się dalej i powiedzieć, że to nie Bóg, czy Allah, czy który-kolwiek-inny-bóg są źli, a LUDZIE którzy w niego wierzą.

Zaczynasz rozumieć o co mi chodzi?

Generalnie to nie rozumiem i nie wiem jak doszedłeś do określenia zbrodniarz. Wyraźnie napisałeś "nie wierzysz, nie poruszaj tematu". Dlaczego chcesz uwolnić religie od krytyki? To jest definicja fanatyzmu, który jest tak potępiany (szczególnie na sadisticu w przypadku ciapatych).
Zgłoś
yoh3 2013-09-22, 18:19
brzezniak napisał/a:

Głupota wierzących nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

To, że ktoś wierzy w Boga i jest głupi (nie mówię o Mojsie) nie oznacza, że każdy jest głupi. To że obywatel Japonii zgwałcił dziecko w Ameryce nie oznacza, że Japonia to wielka brudna nora pedofili.

Skurwiduplo napisał/a:

jedynym ratunkiem i UKOJENIEM jest modlitwa. Najlepiej powtarzana wielokrotnie, bez przerwy i rytmicznie - koronki i inne wynalazki nadają się do tego znakomicie. To przynosi ulgę i wytęsknioną przyjemność. W skrajnych wypadkach "objawienia"

Takie coś nigdy się nie zdarzyło, wyssane z palca.

Skurwiduplo napisał/a:

Trochę edukacji i nie byłoby boga.

Trochę mózgu i nie było by tej wypowiedzi. Tym zdaniem twierdzisz, że wiele znakomitych umysłów (np. Da Vinci) było głupcami, bo wierzyli w Boga. Równie dobrze możesz powiedzieć, że miliardy ludzi są głupi, bo wierzą. Wypowiedź godna rybki z akwarium.

okurw4 napisał/a:

Ok niech każdy będzie kim chce ale to kościół wpierdala się wszędzie na siłę.

1. Właśnie: KOŚCIÓŁ, a nie Bóg! -.-
2. W porównaniu do islamistów, to Kościół siedzi sobie na krzesełku i egzystuje sobie w pokoju, podczas gdy Mohamed gwałci dziewczynkę w Anglii.

Skurwiduplo napisał/a:

Cała religia chrześcijańska oparta jest na poczuciu winy i zaniżonej samoocenie wyznawców

Jezus umarł dla nas za nasz grzech pierwotny (zjedzenie jabłka w raju) , byśmy mogli wkroczyć do Nieba. Nie mamy wierzyć, że jesteśmy zerami, wręcz przeciwnie, Bóg nakazuje cieszyć się swoim życiem. Nikt w Kościele (ba, nawet na ulicy) nie mówi, że mamy się czuć winni, że jesteśmy katolikami.

Jeśli nie jesteś w stanie pojąć Biblii jak normalny człowiek to nie wyrażaj się na temat Boga. A tak od siebie dodam, prosto z mojego serduszka... miło mi się będzie patrzeć w dniu ostatecznym, jak to Bóg Ojciec skazuje ciebie na piekło i wieczne potępienie.

Pozdrowienie dla chrześcijan, którzy nie słuchają tego debila
Zgłoś
Uprzejmy 2013-09-22, 18:25
autor chyba miał w piątek lekcje historii i nie dał rady porównać średniowiecza ze współczesnością )
Zgłoś
brzezniak 2013-09-22, 18:28
@yoh3 mój komentarz odnośnie głupoty jest wyraźnie skierowany w osoby "stawiające piwa" pod zakład paskala... Dlaczego jezus musiał umrzeć za nasze grzechy? Dlaczego czyn innej osoby to "mój grzech"? Bóg nie mógł nam zwyczajnie wybaczyć? Wytłumacz mi dokładnie do czego potrzebna jest ludzka ofiara. A ostatni komentarz dotyczący piekła wyraźnie mówi mi, że nigdy nie czytałeś księgi na której oparta jest twoja wiara.

Edit: Jeżeli nie zrozumiałeś. życzenie innemu cierpienia w piekle i nie podjęcie próby "ratunku jego duszy" jest poważnym grzechem w tej doktrynie
Zgłoś
sprawa 2013-09-22, 18:30
yoh3 napisał/a:

Jezus umarł dla nas za nasz grzech pierwotny (zjedzenie jabłka w raju) , byśmy mogli wkroczyć do Nieba. Nie mamy wierzyć, że jesteśmy zerami, wręcz przeciwnie, Bóg nakazuje cieszyć się swoim życiem. Nikt w Kościele (ba, nawet na ulicy) nie mówi, że mamy się czuć winni, że jesteśmy katolikami.

Jeśli nie jesteś w stanie pojąć Biblii jak normalny człowiek to nie wyrażaj się na temat Boga. A tak od siebie dodam, prosto z mojego serduszka... miło mi się będzie patrzeć w dniu ostatecznym, jak to Bóg Ojciec skazuje ciebie na piekło i wieczne potępienie.

Pozdrowienie dla chrześcijan, którzy nie słuchają tego debila

Idea grzechu może być różnie interpretowana. Ja bym skojarzył grzech (ale jest to tylko moje skojarzenie : p ) z błotem. Jedna osoba obrzucona błotem czuje się jak obrzucona winą, upokorzeniem i może to tak interpretować i jeżeli jak byłem mały i rodzice wrzucali mnie do kościoła i kazali słuchać , że "masz w sobie grzech od urodzenia" to łatwo każdemu to skojarzyć z czymś złym więc bezpośrednio kościół nie każe ci być winnym, ale pośrednio powoduje u wielu osób poczucie winy. Ty to opisujesz to całe "błoto" jako by Bóg kazał nam się radować, jest to nic innego jak kwiat lotosu który wyrasta z błota.

A myślę, że twój Bóg osobowy przegląda sadistica i za to ,że życzysz bliźniemu swemu tego co tobie nie miłe wyjebie ci kopa w otchłań i wiecznie potępienie. A tam będzie już na ciebie czekał nasz ateistyczny kolega ;p
Zgłoś
o................2 2013-09-22, 18:32
osiek92 tracisz np. czas
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem