18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Wiecie, co robi szef, który nie chce dać pieniędzy, awansu lub podwyżki? Sprawia, że podwładny czuje się kiepskim pracownikiem. Wytyka mu wszystkie możliwe wady, sprawia, że czuje się nijaki, słaby i marny do tego stopnia, że przestaje w siebie wierzyć i prosić o więcej. Tak się zaczyna łamanie charakteru człowieka i robienie bezwolnej maszyny. Potem straszonko zwolnionkiem oraz wizją niespłaconych kredytów i mamy posłusznego osła.

Podobnie jest z religią...

Funkcjonariusze katoliccy wmawiają swoim wiernym, że nie są godni swojego Boga, a w dodatku, dając złudną nadzieję na uzdrowienie duszy, sugerują, że ich owieczki są chore. Klasyczne wytworzenie sztucznej potrzeby pomocy i jednocześnie przyciśnięcie gęby do gleby, żeby wierny sam o nic się nie upominał. Na każdej mszy parafianie muszą klepać formułkę, żeby dobrze zapamiętać, że są nikim i mieć minimalną nadzieję na polepszenie losu, żeby nie porzucić tej religii na rzecz innej:

„Panie, nie jestem godzien, abyś przyszedł do mnie, ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza moja”

Cała religia chrześcijańska oparta jest na poczuciu winy i zaniżonej samoocenie wyznawców, którzy są przecież tak źli, tak ohydni Bogu, że aż musiał się zabić w osobie Jezusa za nasze nieistniejące, wymyślone grzechy...

No dobrze. Zatem wierny już wie, że jest absolutnie nikim i nie ma prawa prosić o cokolwiek. Super. Co dalej?

Teraz odbierzmy przyjemności w życiu i każmy się nałogowo umartwiać. Wiecie, co to oznacza? Brak regularnych dostaw dopaminy i serotoniny w mózgu. A to może doprowadzić do załamania nerwowego, myśli samobójczych lub po prostu do samobójstwa. Martwy wierny jest nieprzydatny, bo nie płaci kasy. Co poradzić? To proste - zasugerować, że jedynym ratunkiem i UKOJENIEM jest modlitwa. Najlepiej powtarzana wielokrotnie, bez przerwy i rytmicznie - koronki i inne wynalazki nadają się do tego znakomicie. To przynosi ulgę i wytęsknioną przyjemność. W skrajnych wypadkach "objawienia", a raczej urojenia, bo człowiek wpada w trans i doznaje wyczekiwanych projekcji.

De facto modlitwa daje przyjemność, bo w stanie permanentnego umartwienia wierny łaknie odmiany i nawet polizanie twarzy przez martwą żyrafę sprawi, że mózg da sygnał, nastąpi wyrzut serotoninki tudzież endorfinki i będzie znowu wszystko dobrze. Na krótko, więc zabieg trzeba znowu powtarzać w przeświadczeniu, że to palec boży lub jego osobista interwencja przyniosła ulgę.

A jeszcze świadomość, że szczera modlitwa daje odpuszczenie grzechów i mamy czyste konto? Uuuuuu, nie trzeba palić trawki, a mózg szaleje z radości. ))

No dobrze. A teraz pomódlcie się, rzućcie na tacę i pamiętajcie, że jesteście niczym, nikim, marnymi pyłkami. Bóg zapłać za tę stówkę, podła istoto. Amen.

// Mały Piki

Peace yo.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
osiek92 2013-09-20, 14:44 84
Jest jeden argument przemawiajacy za tym dlaczego lepiej wierzyc w Boga;
wierząc nic nie tracimy, nic. Do zyskania natomiast jest bardzo dużo.
Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych ateistów.
Zgłoś
reformator 2013-09-20, 14:50 4
@Skurwiduplo Gmboateiści w pseudonajeździe? Ale snickersy to lubiłeś?
Zgłoś
Skurwiduplo 2013-09-20, 14:53 3
Nic mi do tego, na kogo niewidzialnego chcesz patrzeć.
Zgłoś
~Velture 2013-09-20, 15:02 67
Nie czytałem bo za długie pierdolenie dla mnie. Nie wchodzę w dyskusje z wierzącymi a sam nie wierzę.
Odpisze na komentarz:
Cytat:

Jest jeden argument przemawiajacy za tym dlaczego lepiej wierzyc w Boga;
wierząc nic nie tracimy, nic. Do zyskania natomiast jest bardzo dużo.
Mam nadzieję, że zgasiłem wszystkich gimnazjalnych ateistów.

Moim zdaniem wystarczy być w życiu dobrym i chuj czy jest coś po życiu czy nie ma. Wątpie aby jeśli bóg istnieje to odrzucał wejście do nieba dla dobrych ludzi którzy w niego nie wierzyli.
Kto twoim zdaniem jest lepszym człowiekiem - ateista dbający o innych i pomagający potrzebującym czy wierząca osoba robiąca to samo?
Dla mnie ateista. Dlaczego? Nie wierzy w boga ani życie po życiu a i tak robi coś dobrego. Wierzący może mieć ukryte intencje aby sobie zaskarbić przychylność swojego boga i zyskać wieczne życie po śmierci.
Do tego życie tych wierzących niczym się nie różni od życia niewierzących - może tylko tym ,że wierzący czasem ruszy dupe do kościoła/synagogi/meczetu aby się pomodlić i coś na tace rzucić.
Zgłoś
q................5 2013-09-20, 15:11 1
Ty, ale czytaj ze zrozumieniem. Jak nie czytałeś to na jaką cholerę swoje wywody zamieszczasz. Tu mowa nie o tym, czy wierzący jest lepszym człowiekiem od ateisty. Tylko o tym, po co ktoś wymyślił Boga.
Zgłoś
alveanerleo2 2013-09-20, 15:15 4
Możesz sobie być ateistą. Ale nie wmawiaj innym, że lepiej jest nim być. Niech każdy będzie kim chce. Mnie w kościele zobaczą prawdopodobnie na moim pogrzebie, ale nie uważam się za lepszego bo tam nie chodzę. I nie krzyczę wszem i wobec, że jestem taaaaaaaaaaaki zajebisty bo jestem ateistą. Ty też nie powinieneś.
Zgłoś
wojniz2 2013-09-20, 15:28 1
@up, daj spokój ateistom. Niech WIERZĄ w co chcą.
Zgłoś
o................4 2013-09-20, 15:29
Ok niech każdy będzie kim chce ale to kościół wpierdala się wszędzie na siłę.
Zgłoś
osiek92 2013-09-20, 15:35 2
Velture, napisałeś, że nie wejdziesz w dyskusję po czym od razu wszedłeś, fuck logic.

W każdym razie najbardziej zastanawia mnie, gdzie wam matki zrobią pogrzeby w razie czego niewierzące fujary
Zgłoś
Smutas 2013-09-20, 15:36 2
Kolejny, któremu rodzice nie dali prezentu pod choinkę i teraz się mści na religii.
Zgłoś
granatowa_drabina 2013-09-20, 15:37 5
Po pierwsze kolego, co powtarzam wielokrotnie, nie isnieje tylko jedno wyznanie chrześcijańskie - katolicyzm. Po drugie modlitwa, jezeli nie jest szczera i nie jest wznoszona do Boga Ojca, Jezusa lub Ducha świętego nic nie zdziała. („Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus”. 1. List do Tymoteusza) Także koronki do Maryi lub świętych są niczym innym jak złamaniem przykazania "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną". Po trzecie - najważniejsze - zbawienia nie uzyskuje się tylko przez to, że daje się na tacę czy wspiera akcje charytatywne. Ktoś kiedyś powiedział, że chodzenie do kościoła czyni Cię chrześcijaninem tak samo, jak chodzenie do garażu czyni Cię samochodem. Bóg jest nie tylko w kościele, ale wszędzie i słyszy nie tylko modlitwy, ale każde słowo, które mówisz. Jestem chrześcijaninem i jestem z tego dumny!
Zgłoś
~LeweOkoSaurona 2013-09-20, 15:37
Cytat:

No dobrze. A teraz pomódlcie się, rzućcie na tacę i pamiętajcie, że jesteście niczym, nikim, marnymi pyłkami. Bóg zapłać za tę stówkę, podła istoto. Amen.

Do tego moment czytało mi się fajnie, ale "tacka" nijak pasuje do tego, co napisałeś wcześniej. Zgodzę się z tym, iż większość religii ( jak nie wszystkie) bazuje na "ogłupieniu" swoich wyznawców, inaczej już dawno by poupadały, jednak "dawanie na tackę" może działać wręcz odwrotnie. Znam masę bogobojnych osób, które nie dają, gdyż uważają to za wynalazek księży, a ci pełnią jedynie funkcję "urzędników" i chuja mogą, jeśli chodzi o miejscówkę w niebie.

Cytat:

Moim zdaniem wystarczy być w życiu dobrym i chuj czy jest coś po życiu czy nie ma. Wątpie aby jeśli bóg istnieje to odrzucał wejście do nieba dla dobrych ludzi którzy w niego nie wierzyli.

A kto decyduje o tym, co jest dobre a co złe? Wszelkie normy to wynalazek ludzkości, mało tego w dużej mierze zależny od kręgów kulturowych. Może bozia ma inne pojęcie dobra i zła, albo uwziął się na "podłych" ateistów i zamknie im bramy niebios ot tak sobie, dla kaprysu?

Cytat:

W każdym razie najbardziej zastanawia mnie, gdzie wam matki zrobią pogrzeby w razie czego niewierzące fujary

Ktoś kiedyś wymyślił cmentarze, żeby psy nie rozciągały trupów po polach. Z tego co wiem, nikt nikomu nie zabrania zakopywać tam nieboszczyków, bez żadnych ceregieli czy księży.
Zgłoś
q................5 2013-09-20, 15:42 1
osiek92 napisał/a:

Velture, napisałeś, że nie wejdziesz w dyskusję po czym od razu wszedłeś, fuck logic.

Ty nadal nic nie rozumiesz, kto i dlaczego wymyślił pogrzeb? Co mnie obchodzi czy mnie zakopią, spalą czy też moje truchło będzie gniło gdzieś w lesie. No powiedz mi co, skoro już mnie nie ma, została kupa mięsa i kości...
Zgłoś
Lololoney 2013-09-20, 16:04 2
Może dla kogoś lepiej być ateistą, a dla innego wierzącym...
Ja mam po prostu wyjebane i dobrze mi się żyje, a w co wierze, czy niewierze to moja sprawa.
Ale faktem jest, że denerwuje mnie gdy jakakolwiek religia, w tym religia ateistyczna* (tak dobrze przeczytaliście) mi coś narzuca.

*Ateizm to ruch deklarujący WIARĘ w nieistnienie bóstw, bo mają takie same dowody na to, jak wierzący na ich istnienie - czyli żadne... Bo jak również pojmowanie świata naszymi zmysłami jest złudne, ponieważ każdy z nas widzi chociażby kolory i każdy jest przekonany o ich istnieniu, a w rzeczywistości są tylko interpretacją fal świetlnych przez nasze mózgi...
Szach mat skuhwysyny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem