Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Dobre wychowanie
~Velture • 2024-10-23, 17:46
Wbrew temu co wiele osób z małej grupy może sądzić to szacun dla ojca i córeczek.
Na bank nie wyrosną na glonojady.

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
TrzeciaPyraNaTaczce 2024-10-24, 22:39 1
lysymisio6969 napisał/a:

szkoda, że ojciec najpierw poluzował wszystkie śrubki..

Ty w ich wieku nie umiałeś dupy sam wytrzeć
Zgłoś
lysymisio6969 2024-10-24, 22:54
TrzeciaPyraNaTaczce napisał/a:

prawda.. ty mi ją wylizywałeś..
Zgłoś
majeńka 2024-10-25, 3:15 1
Kroki71 napisał/a:

Bardzo mi się to podoba. tylko nie każda laska nawet mała dziewczynka interesuje się rozbieraniem silników.

Ja się akurat martwię że jak byłam mała to nikt mnie nie uczył rozbierania silników ani nawet przykręcania półki. Teraz brakuje mi podobnych umiejętności. To nie jest tak że obejrzysz filmik z jutuba i od razu sobie poradzisz.

1.XI — niech będzie i twoim świętem!
Zgłoś
pSTANLEY 2024-10-25, 11:32
Mógł je lepiej nauczyć wymieniać łożyska w silniku elektrycznym bo zanim dorosną to umiejętnością rozbierania silnika spalinowego będą mogły tylko nacieszyć się jako konserwator zabytków
Zgłoś
Siriuz 2024-10-25, 16:12
pSTANLEY napisał/a:

Mógł je lepiej nauczyć wymieniać łożyska w silniku elektrycznym bo zanim dorosną to umiejętnością rozbierania silnika spalinowego będą mogły tylko nacieszyć się jako konserwator zabytków

Oj nie. Ludzie będą trzymać spalinówki, zwłaszcza stare disle, które jeżdżą na wszystkim co zawiera węgiel. Jak wszystkie warsztaty przerzucą się na serwisowanie elektryków czy innego takiego nowoczesnego gówna wtedy umiejętność utrzymania na chodzie spalinówek będzie bezcenna.

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
Mister_Klex 2024-10-25, 21:37 1
Nie wyrosną na glonojady to fakt , tylko na lesbijki feministki
Zgłoś
pSTANLEY 2024-10-25, 21:53
Siriuz napisał/a:

Oj nie. Ludzie będą trzymać spalinówki, zwłaszcza stare disle, które jeżdżą na wszystkim co zawiera węgiel. Jak wszystkie warsztaty przerzucą się na serwisowanie elektryków czy innego takiego nowoczesnego gówna wtedy umiejętność utrzymania na chodzie spalinówek będzie bezcenna.

Podobnie jak teraz trzymają aparaty na kliszę, stare telefony sprzed ery smartfonów i wozy z koniem.
Zgłoś
Siriuz 2024-10-25, 22:27
pSTANLEY napisał/a:

Podobnie jak teraz trzymają aparaty na kliszę, stare telefony sprzed ery smartfonów i wozy z koniem.

Heh, bo nie każdy ma mentalność preppersa. Osoby, które starają się żyć offgrid, będą trzymały stare samochody. Reszta płynie z prądem.

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
pSTANLEY 2024-10-26, 12:44
Siriuz napisał/a:

Heh, bo nie każdy ma mentalność preppersa. Osoby, które starają się żyć offgrid, będą trzymały stare samochody. Reszta płynie z prądem.

Mam u siebie fotowoltaikę z magazynem i możliwością przejścia na offgrid. Na podjeździe elektryka i spalinowy ale w razie kataklizmu itp nie łudzę się że gdziekolwiek tym spalinowym zajadę ponad to co już ma w baku, prędzej naładuję elektryka z własnych paneli. Doświadczenie pokazało że wystarczy nawet obniżka cen, wojna gdzieś, nawet nie w kraju, lub lekkie zakłócenia w łańcuchu dostaw i na stacjach paliwa od razu brakuje. No chyba że ktoś trzyma sobie kilkaset litrów w garażu, ale nie znam takich osób oprócz kilku rolników ze sporym gospodarstwem.
Zgłoś
Siriuz 2024-10-26, 15:27
pSTANLEY napisał/a:

Mam u siebie fotowoltaikę z magazynem i możliwością przejścia na offgrid. Na podjeździe elektryka i spalinowy ale w razie kataklizmu itp nie łudzę się że gdziekolwiek tym spalinowym zajadę ponad to co już ma w baku, prędzej naładuję elektryka z własnych paneli. Doświadczenie pokazało że wystarczy nawet obniżka cen, wojna gdzieś, nawet nie w kraju, lub lekkie zakłócenia w łańcuchu dostaw i na stacjach paliwa od razu brakuje. No chyba że ktoś trzyma sobie kilkaset litrów w garażu, ale nie znam takich osób oprócz kilku rolników ze sporym gospodarstwem.

Dlatego mówię o starych dislach. Do nich możesz wlać cokolwiek, w szczególności olej roślinny, albo przerobiony plastik. Sam możesz produkować to paliwo. Natomiast z elektrykiem są dwa problemy. Po pierwsze akumulatory, które przecież się zużywają, a po drugie sterowniki tej elektroniki do których nie możesz mieć zaufania, że jak przyjdzie Srowid v.2 to nie wyłączą ci zdalnie takiego auta.

Zgłoś
pSTANLEY 2024-10-26, 17:18 1
Siriuz napisał/a:

Dlatego mówię o starych dislach. Do nich możesz wlać cokolwiek, w szczególności olej roślinny, albo przerobiony plastik. Sam możesz produkować to paliwo. Natomiast z elektrykiem są dwa problemy. Po pierwsze akumulatory, które przecież się zużywają, a po drugie sterowniki tej elektroniki do których nie możesz mieć zaufania, że jak przyjdzie Srowid v.2 to nie wyłączą ci zdalnie takiego auta.

Mój spalinowy pomimo że ma już 9 lat też mogą wyłączyć, ma modół 3g i stałe połączenie z internetem. A co do zużywających się akumulatorów to z doświadczenia widzę że szybciej zużyje mi się silnik spalinowy niż akumulator. Pierwsze leafy faktycznie miały z tym problem, teraz w rodzinie są 2 tesle i leaf 2 z 2018 roku i soh w żadnym z nich nie spadł poniżej 92%, tyle właśnie ma leaf. Jeden z modeli 3 pomimo przebiegu 160k nadal trzyma 93% chociaż test baterii robiony był z pół roku temu więc coś mogło się zmienić. Sprawdzenie soh w leafie to bułka z masłem w porównaniu do Tesli więc nie robię tego zbyt często Co do produkcji diesla to jednak nadal łatwiej poradzę sobie z ładowaniem z paneli niż ze zrobieniem paliwa. Kolejna rzecz to fakt że diesel faktycznie pojedzie na byle czym ale tylko stary a takich jest już mało. Oczywiście w razie apokalipsy pewnie lepiej było by mieć diesla albo najlepiej bunkier ale nie jestem na tym zafiksowany na tyle żeby aż tak się przygotowywać. Mam w chacie jedzenia na jakieś 3 miesiące i prąd który zaspokoi podstawowe potrzeby rodziny i zapewni mobilność. Jeśli wydarzy się coś gorszego to i tak z 2 dzieci będę zgubiony
Na samochód patrzę pod kątem eksploatacji w normalnych warunkach a nie w razie gdyby coś się wydarzyło bo na szczęście pomimo tego że jestem stary to do tej pory na szczęście nigdy nie potrzebowałem być przygotowany na jakieś nieszczęścia.
Zgłoś
vladok 2024-10-30, 17:56 1
Tak bez browara przy silniku, dziwnie jakoś 🤔
Zgłoś
El Caudillo 2024-10-30, 23:41
TwójCzarnyPan napisał/a:

A komu i dlaczego miałoby przeszkadzać, że ojciec uczy dzieciaki pożytecznych rzeczy?

Np Nowackiej od edukacji, co chce uczyć lewicowych pierdoletów i hodować słabe, zależne od innych jednostki, gotowe podporządkować się za opiekę . Myślę, że wielkie korpo też wolałyby bezmyślnych konsumentów, niż wywrotowców, co sobie coś nareperują. Suma sumarum znalazłoby się do wypełnienia listy
Zgłoś
ism 2024-10-31, 11:16
CzerstWybut napisał/a:

A na koniec po 5 latach związku oznajmiła że ona dzieci w życiu jednak nie chce bo sie nie nadaje do tego, a mnie myślałem że rozjebie od środka..

Chciala miec dzieci, ale nie z toba dzbanie xD
Zgłoś
Mors_Nigra 2024-10-31, 16:44
PanFajek napisał/a:

Żeby się nie zdziwił jak za kilka lat oznajmią mu, że czują się mężczyznami i rozpoczynają tranzycję płciową.

No jak dorwą się do nich niedojebani genderowcy to na pewno. Jak uchroni je przed nimi to na pewno tego NIE oznajmią ojczulkowi.

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów