18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:58
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 58 minut temu
Bruksela zafunduje nam rewolucję w handlu wódką

Koniec prywatnych sklepów z alkoholem, powrót państwowego monopolu i astronomiczne ceny za wódkę - taką powtórkę z PRL-u chce nam zafundować Unia Europejska. Tyle że teraz to się nazywa "model skandynawski".
Światowa Organizacja Zdrowia w dokumencie przygotowanym dla Komisji Europejskiej zaleca wyprowadzenie handlu alkoholem poza tereny miejskie, monopol państwa na dystrybucję mocnych trunków, zaostrzenie polityki reklam alkoholi.

- WHO postuluje też ograniczenie dostępności alkoholu poprzez podwyższenie akcyzy. Nie ma jednak wskazanego poziomu docelowego, a jedynie kierunek zmian - mówi Leszek Wiwała, prezes Związku Pracodawców Polskiego Przemysłu Spirytusowego.

całość na

Ciekawe czy piwka na sadolu też opodatkują
Zgłoś
shadow4601243 2012-04-27, 17:52
no to czas się przestawić na własną produkcję
Zgłoś
ans83[Ż] 2012-04-27, 17:53 1
huja nam zrobią!!! jak podniosą ceny wódy to drastycznie wzrośnie przemyt i jak grzyby po deszczu pojawią się nowe mety! przemysł spirytusowy padnie i tusek będzie w czarnej dupie bo mu nagle ucieknie 7mld zł... tak więc jak już napisałem -nie lękajcie się
Zgłoś
EdmundKemper 2012-04-27, 17:58
Co musi się stać żeby ludzie wreszcie zrozumieli, że Unia nie jest dobrym tworem ?
Zgłoś
adamigo 2012-04-27, 17:59 1
Co jak co, ale jeśli wódka podrożeje i będzie dostepna w ograniczonych ilościach to bez rewolucji się nie obędzie
Zgłoś
malyrataj 2012-04-27, 18:18
zacznę ćpać, będzie taniej
Zgłoś
baquazan 2012-04-27, 18:22
Haha podwyzka akcyzy, jak i prohibicja nic nie dają, jak wiadomo prohibicja się w USA nie sprawdziła w latach 30 natomiast system skandynawski nie sprawił ze obywatele pija mniej alkoholu lecz więcej na niego wydają.
Zgłoś
blade87 2012-04-27, 18:23
"Drodzy kolezy"? No już chyba musiałeś sobie golnąć
Zgłoś
m................r 2012-04-27, 18:25 1
Wóda drożeje, znowu nie będzie co do garnka włożyć...
Zgłoś
3m 2012-04-27, 18:45 3
Taaak, i powrócą łapanki na wsiach

Grałem, gram i będę grał!

Emulator, kilka romów, pad bez analogów i zabawa na resztę życia!
Zgłoś
ostatni 2012-04-27, 18:53 18
niech się zajmą kurwa tymi wędlinami co się robi 3kg z 1kg mięsa, kurwy pierdolone
Zgłoś
Galin 2012-04-27, 19:25
Niech wprowadzają. Może naród w końcu się obudzi i postawi kilku zdrajców przed TS.

Komentuję tylko będąc pod wpływem, a że tańczę już rzadko to i rzadko komentuję.
Zgłoś
gebels82 2012-04-27, 19:30
A ja już od jakiegoś czasu o tym bimbrowniku myślę. A co tak będę złodzieja złodzieji utrzymywał... Koszą nas kó*wy na 60-70% z naszych pieniędzy, multum afer i przekrętów, gdyby nie zostało po prl-u trochę dróg sieci energetycznych itd to w ogóle niewiele by było w tym kraju. Pasożyty nawet gdyby dostały 5 razy więcej pieniędzy to i tak by przejadły (a co się nie da jak w polsce się da...), więc trzeba robić wszystko żeby tych pieniędzy mieli jak najmniej. Taka moja forma protestu (fajek nie palę pół roku choć lubiłem to nie będę po 7zł haraczu od paczki płacił...)
Zgłoś
carvachall 2012-04-27, 20:05
"mówi Leszek Wiwała, prezes Związku Pracodawców Polskiego Przemysłu Spirytusowego."

Ma lepsze stanowisko od premiera i prezydenta razem wziętych.
Zgłoś
Gary Muwaut 2012-04-27, 20:14
no to jadę na długi weekend na wieś uczyć się księżycówkę pędzić
Zgłoś
grzechu86tonie 2012-04-27, 20:56
i znowu bedzie,
ktora godzina? a dziekuje tez bym sie napil
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów