.
.
nie jestem ruskim trolem
@up
po prostu jesteś jebanym nieudacznikiem. gdyby nie cudzoziemcy, to byś obwiniał gejów za to że jesteś gównem. gdyby nie było gejów, to obwiniałbyś Żydów itd.
Ty ale czaisz, że film nie jest o tych z zachodu co banderowców do władzy wynieśli, a potem spierdolili z kraju, tylko o tych z Donbasu co faszyzmowi mówią nie(t)?Pracuje z Ukraińcami... blisko 70% zakładu to oni. Takie filmy to czysta propaganda. Każdego dnia do mojej firmy zatrudnia się 3-5 z nich i zwalnia Polaków. Nigdy nikt mi nie wmówi, że Ukrainiec to nasz sprzymierzeniec itd. Oni w dupie maja tą wojnę niczym się nie przejmują. Najgorsze jest to, że jako Polak muszę uważać na każde słowo, które wypowiadam w ich obecności bo te ścierwa gotowe są stadem rzucić się na człowieka. Nie, nie jestem za Rosjanami tak samo jak nigdy nie będę za Niemcem. Nie po to mój pradziadek tłukł ich, żebym teraz bratał się z tym czymś...
Obawiam się tylko tego, że nasz kraj zaleje niepohamowana fala uchodźców. I jak tu żyć, gdzie w imię zasady: "na twoje miejsce przyjdzie Ukrainiec", nie można nawet zgłosić sprzeciwu.