jak to się nie skończy zniekształceniem kręgosłupa to być może przyszła medalistka olimpijska
jak to się nie skończy zniekształceniem kręgosłupa to być może przyszła medalistka olimpijska
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nie ma to jak rodzicie gnojący dziecko przez swoje niespełnione ambicje.
Gnojenie to nie jest, bo dzieciak też ma zajawkę itd. Ale jest to głupie, nieodpowiedzialne i szkodliwe
Do szkoły!
Gnojenie to nie jest, bo dzieciak też ma zajawkę itd. Ale jest to głupie, nieodpowiedzialne i szkodliwe
Glupie? Bo inni sie beda smaic ze dzieczynka chodzi na silownie?
Nieodpowedzialne ? Bo ktos ja uczy prawidlowych wzorcow ruchowych?
lepiej zeby sie nauczyla sama i dotego zle?
Szkodliwe? Bo od najmlodaszych lat bedzie wzmacniac i zagesczac swoje kosci co w doroslym zyciu da jej przewage nad ludzmi ktorzy dopiero zaczynaja?
Niby Mamy dobe cyfryzacji , ogolnodostepna wiedze , a i tak dalej powielacie mity dotyczace dzieci na silowni. A wystarczy spedzic na googlu 15 min zeby nauczyc sie wiecej niz kiedykolwiek bedzie wam potrzebne.
Szkodliwe? Bo od najmlodaszych lat bedzie wzmacniac i zagesczac swoje kosci co w doroslym zyciu da jej przewage nad ludzmi ktorzy dopiero zaczynaja?
Podnoszenie ciężarów jest szkodliwe dla dorosłych a dla dziecka jest kurwa masakrujaco w chuj szkodliwe.
Będzie miała rozpierdolony kręgosłup. Wypadające dyski i zdeformowane kręgi. Skrzywienia. Będzie przeklinać starych do końca życia.
W dorosłym życiu rzeczywiście będzie mieć przewagę. Zawsze znajdzie miejsce parkingowe pod super marketem.
Podnoszenie ciężarów jest szkodliwe dla dorosłych a dla dziecka jest kurwa masakrujaco w chuj szkodliwe.
Będzie miała rozpierdolony kręgosłup. Wypadające dyski i zdeformowane kręgi. Skrzywienia. Będzie przeklinać starych do końca życia.
W dorosłym życiu rzeczywiście będzie mieć przewagę. Zawsze znajdzie miejsce parkingowe pod super marketem.
Powiedzcie mi ze sobie jaja robicie . Chociaz inaczej , zeby nie bylo , jesli bedzie robic to zle , to moze masz i troche racji , ale jesli ma trenera i wszystko jest robione z zachowaniem poprawnej techniki to tylko wzmacnia ten kregoslup , nie wiem z kad tyle hejtu na ruch , fotelowe dzbany.
Powiedzcie mi ze sobie jaja robicie . Chociaz inaczej , zeby nie bylo , jesli bedzie robic to zle , to moze masz i troche racji , ale jesli ma trenera i wszystko jest robione z zachowaniem poprawnej techniki to tylko wzmacnia ten kregoslup , nie wiem z kad tyle hejtu na ruch , fotelowe dzbany.
może dlatego, że do tego sportu lekarze zalecają się brać od 16 roku życia a to dziecko ma 8-9? Jeśli chcą z niej zrobić sportowca to w tym wieku powinna ćwiczyć podciąganie na własnym ciężarze.
Gryf 10kg i krążki 2x 2,5kg a nie 15 + 2x25kg gimbusie ;D
Do szkoły!
to z czego te krążki niby są? Z waty?
może dlatego, że do tego sportu lekarze zalecają się brać od 16 roku życia a to dziecko ma 8-9? Jeśli chcą z niej zrobić sportowca to w tym wieku powinna ćwiczyć podciąganie na własnym ciężarze.
Od 8 lat zajmuje sie uczeniem ludzi jak prawidlowo cwiczyc , nie wyssalem sobie tego z palca , a w wieku 16 lat mozna z powodzeniem wygrywac zawody , oczywiscie nie jest to sport dla kazdego , Nie chce mi sie wymadrzac ani szukac badan w internecie bo sami mozecie to zrobic. Ja mialem 8 lat , a teraz kiedy znajomym zrobily sie boilery i zaczeli lysiec ja sie dopiero rozkrecam. Choice is yours.
Dla człowieka nie ma bezpiecznego ciężaru do podnoszenia. Możesz mieć taki dzień, że ci dysk wyskoczy jak się schylisz, żeby buty zawiązać.
Ale ty musisz być pizdą fizyczną. Chodzę na siłownię od 1999 roku i dodatkowo uprawiam różne inne sporty. Znam takich mośków jak ty którzy wszędzie widzą zagrożenia, bakterie, niebezpieczeństwa i najlepiej to dla bezpieczeństwa przenieśli by swoją świadomość do komputera. U lekarza ostatnio byłem w 2009 roku bo potrzebowałem zwolnienie. Apteki nie odwiedzam wcale. Jestem sprawny fizycznie tak jak w szkole podstawowej tylko silniejszy i z lepszą kondycją.
Jak widzę takie miernoty które mówią że każdy ciężar jest dla człowieka szkodliwy to mi po prostu żal się robi.
Obciążenie fizyczne kości i mięśni jest głównym bodźcem dla ich wzmocnienia. Możesz sobie brać witaminę D3 i wapń na mocne kości ale nigdy nie wzmocnisz ich tak jak wykonując ćwiczenia oporowe. W kościach są specjalne komórki które zagęszczają kości poddawane obciążeniom.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów