Trzecia część ukazująca piękno lotnictwa z perspektywy pilota.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:39
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
🔥
20 miesięcy bezwzględnego więzienia za post na FB
- teraz popularne
prawe światło mu nie działa, niech sobie żarówkę wymieni, bo jeszcze mandat dostanie.
Q L I M A X
Co z tego że super sobie latają ale żadnego bojowego doświadczenia.
MaszAyahuaskę napisał/a:
Pytanie do ekspertów: Czy nie lepiej by było, żeby lusterka w kokpicie były wypukłe, a nie płaskie (zwiększenie kąta widzenia)?
Nie jestem ekspertem, ale myślę, że może chodzić o ocenę odległości tego co w tych lusterkach widzimy... W wypukłych widziałbyś więcej, ale "odległość" by się zmieniała w zależności od kąta...
No i to jest zajebista robota, bo ryzyko lotu bojowego jest niewielkie czyli na dobrą sprawę chłopaki sobie mogą polatać i jeszcze dobry hajs za to biorą. Ciekaw jestem jakie to uczucie pilotować takiego MiGa gdzie pamiętam ile frajdy miałem jak ultralekką awionetkę pilotowałem i co ciekawe w trakcie tego lotu padło info na radiu, że leci jakaś eskadra zapewne MiGów i widziałem z daleka jak przedupcali to robiło wrażenie.
jak na moje to tu su 27 teżbyło na montażu..
Jak kogoś interesują takie tematy a z pewnych względó nie może to polecam książkę Briana Shula "Sled Driver: Flying the World's Fastest Jet"
Krótka acz ciekawa książka o pilocie sr-71 (żadne techniczne sprawy jeśli o to chodzi, po prostu przeżycia pilota)
Boję się przyszłości, zmęczony jestem walką...
"taki młody i tak mówi. HA!"
Pokaż mi tylko o co mam walczyć. Daj jakiś cel. Proszę.
Krótka acz ciekawa książka o pilocie sr-71 (żadne techniczne sprawy jeśli o to chodzi, po prostu przeżycia pilota)
@karolas
Są jeszcze francuskie Mirage i Rafale, Niemieckie Typhoony i chorwackie MIG'i-21.
Są jeszcze francuskie Mirage i Rafale, Niemieckie Typhoony i chorwackie MIG'i-21.
Nie bede tego ogladal, nie i chuj... Zazdroszcze skubancom az piszczy.
błąd w opisie, nie Fulrum tylko Fulcrum, zresztą w tytule filmu jest poprawnie, wystarczy przepisać
Starsze od Efów 16, ale i tak prezentują się dostojniej:D
A tak poza tematem
Szkoda tylko że w przypadku konfliktu wiadomo z kim baza w Malborku przestanie istnieć w przeciągu 30-60 s od ataku jeżeli nasza obrona powietrzna będzie dalej taka jaka jest.
Robota super ale z tego co miałem okazję rozmawiać z pilotami to zdrowie trzeba mieć lepsze niż koń a na badaniach lekarze robią wszystko aby cię uziemić.
A tak poza tematem
Szkoda tylko że w przypadku konfliktu wiadomo z kim baza w Malborku przestanie istnieć w przeciągu 30-60 s od ataku jeżeli nasza obrona powietrzna będzie dalej taka jaka jest.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów