Kurwa, wypierdalam z tego serwisu. Są pewne granice.
Tak zrób
(...)
W moim mniemaniu szansa wbicia złodzieja albo pojeba jest wyższa, niż pożaru albo tego, że zejdziesz i zdążysz przy dzieciach zgnić, nim ktoś się zainteresuje.
Statystyki mówią co innego. Ile razy słyszałeś, że włamywacz wpadł do domu i zabił/zgwałcił dziecko, bo mu otwarło drzwi, a ile było przypadków, gdy kilkulatek dzwoni, że mama leży i się nie rusza? albo pali się więc budzi i wyprowadza rodzeństwo? Tych drugich w ciągu roku było minimum kilka, tego pierwszego nie słyszałem od kilkunastu lat.
Nie pokazujcie takich filmów jprd
Ale od tego jest właśnie ten portal, nie chcesz oglądać to nie wchodź, albo poustawiaj sobie odpowiednie filtry w profilu.
Statystyki mówią co innego. Ile razy słyszałeś, że włamywacz wpadł do domu i zabił/zgwałcił dziecko, bo mu otwarło drzwi, a ile było przypadków, gdy kilkulatek dzwoni, że mama leży i się nie rusza? albo pali się więc budzi i wyprowadza rodzeństwo? Tych drugich w ciągu roku było minimum kilka, tego pierwszego nie słyszałem od kilkunastu lat.
Ale od tego jest właśnie ten portal, nie chcesz oglądać to nie wchodź, albo poustawiaj sobie odpowiednie filtry w profilu.
Zgadzam się, że statystyki mogą być takie, jak mówisz. Zaznaczam jedynie, że zamontowanie domowego systemu na wypadek dymu rozwiązuje choć jeden z tych problemów. Zauważ, że nie ma w Polsce, nazwijmy to, kultury montażu takich systemów domowych. Są wszędzie, tylko nie w mieszkaniach. I nie, nie mówię, że państwo ma teraz nakazać coś takiego. Mówię, że powinniśmy poszerzać świadomość społeczną, że to nie jest taki durny pomysł. Mnie samemu zdarzyło się kilka razy prawie zaczadzić, bo a to zapomniałem ściągnąć garnka z ognia, a to świeczka się przewróciła na ubrania na krześle obok łóżka.