"Nauczycielka podczas lekcji mówiła, że homoseksualiści to nie są ludzie". "Ja słyszałam, że homoseksualiści to narkomani i rodzą się na dworcach" - mówią o doświadczeniach z polskiej szkoły bohaterowie spotów Kampanii Przeciw Homofobii. UE opublikowała właśnie wnioski z wielkiego badania na temat dyskryminacji osób homoseksualnych. Wyniki są zatrważające, a Polska nie wyróżnia się zbyt dobrze na tle innych państw.
Dziś Międzynarodowy Dzień Walki z Homofobią. Z tej okazji Agencja Praw Podstawowych Unii Europejskiej (FRA) opublikowała wyniki swoich badań nt. dyskryminacji osób LGBT w krajach Unii Europejskiej i Chorwacji. To pierwsze tak duże i tak kompleksowe badanie na ten temat. Ankietę w internecie we wszystkich krajach wypełniły 93 tys. osób.
Ponad połowa badanych: byliśmy dyskryminowani!
Badanie skierowane było do osób powyżej 18. roku życia. Pytano m.in. o dyskryminację i mobbing w miejscu pracy, w szkołach, na uczelniach, w miejscach publicznych. Wnioski są bardzo niepokojące:
- ponad połowa wszystkich respondentów przyznała: w ciągu ostatniego roku doświadczyła osobiście dyskryminacji lub nękania ze względu na orientację seksualną. Do bolesnych doświadczeń przyznało się aż 60 proc. respondentów z Polski. 90 proc. z tych osób nigdzie nie zgłosiło faktu dyskryminowania.
Mapa pokazuje, w których krajach osoby LGBT czują się najbardziej dyskryminowane (im ciemniejszy kolor, tym więcej osób zadeklarowało bycie dyskryminowanym). W Polsce to 60 proc. respondentów. Po kliknięciu na mapę na stronach UE można zobaczyć procentowe odpowiedzi na każde pytanie z podziałem na kraje:
- w ciągu ostatnich pięciu lat 26 proc. badanych padło ofiarą napaści lub przemocy ze względu na orientację seksualną (odsetek ten rośnie do 35 w przypadku osób transpłciowych)
- do ataków dochodziło zwykle w miejscach publicznych, uczestniczyło w nich zwykle więcej niż jedna osoba, zwykle osobą atakującą był mężczyzna
Ukrywają się, nie trzymają za ręce
- dwie na trzy osoby, będąc w wieku poniżej 18. roku życia, uczęszczając do szkoły ukrywały lub maskowały fakt przynależności do grupy LGBT
- dwie trzecie badanych unika w miejscach publicznych trzymania za rękę swojego partnera/partnerki tej samej płci w obawie przed napaścią
- co najmniej 60 proc. badanych osobiście doświadczyło negatywnych uwag lub zachowania w szkole ze względu na swoją przynależność do grupy LGBT
- 80 proc. badanych z każdej grupy LGBT i w każdym kraju było świadkami negatywnych uwag lub postępowania wobec szkolnych kolegów, których uważano za osobę z grupy LGBT (dotyczy to w szczególności gejów i biseksualnych mężczyzn)
- prawie połowa badanych uważa: politycy w naszym kraju posługują się mową nienawiści, mówiąc o osobach LGBT
"Brak zrozumienia, brak pomocy"
Oto kilka cytatów z ankiet Europejczyków:
"Prześladowania, jakich doświadczyłem w szkole, to najgorsza forma homofobii, z jaką kiedykolwiek się spotkałem". Gej, 25 lat.
"Bardzo chciałabym otwarcie mówić o tym, że jestem lesbijką. Ale moje środowisko jest bardzo homofobiczne. Więc nie mam wyboru". Lesbijka, 40 lat.
"Brak zrozumienia i jakiejkolwiek pomocy to zbyt dużo do zniesienia. Często myślę, że wolałbym nie żyć". Transseksualista, 26 lat.
A w Polsce? "Nauczycielka mówi: geje to nie ludzie"
Podobnie wyglądają relacje Polaków. Z okazji Międzynarodowego Dnia Walki z Homofobią KPH opublikowała swój kolejny spot. O tym, jak wygląda sytuacja osób o innej orientacji w polskich szkołach:
"Moja nauczycielka na lekcji obrażała homoseksualistów. Mówiła, że to nie są ludzie, że takie istoty nie powinny żyć na ziemi". "Usłyszałam, że homoseksualiści to narkomani i rodzą się na dworcach". "Na lekcji rzucali we mnie różnymi przedmiotami, długopisami, książkami". "Wystarczy, że pójdę do łazienki. Słyszę: O ten, pedał! Ciota, ciota!". "Boję się, że ktoś może mnie pobić ze względu na to, kim jestem".
I kończą: "Żyjemy w XXI wieku, każdy ma prawo do życia. Nie może być tak, że ktoś ma prawo się nad inną osobą znęcać! Nie ma takiego prawa!". "Bądźcie sobą. To wasze życie, wy o nim decydujecie" - mówią z filmie bohaterowie spotu Kampanii Przeciw Homofobii.
A tak z dyskryminacją walczy Irlandia:
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:02
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:11
🔥
Karyna I Sebix
- teraz popularne
🔥
Menel pedofil
- teraz popularne
Cytat:
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Zaraz zaraz, czy nam po Niemcach nie zostały jakieś ciekawe instalacje do zwalczania tego typu podludzi?
Z drugiej strony śmiesznie by to wyglądało. Bo jak by zamknąć tak kilku nagich pedałów w komorze gazowej, to na pewno by się zaczęli zapinać w dupska i trzeba by potem to ścierwo rozdzielać.
Z drugiej strony śmiesznie by to wyglądało. Bo jak by zamknąć tak kilku nagich pedałów w komorze gazowej, to na pewno by się zaczęli zapinać w dupska i trzeba by potem to ścierwo rozdzielać.
malvo napisał/a:
eh wy jebane biedaki, homoseksualizm panował w iii rzeszy, sam hitler zaliczył nie jedną przygodnę z tą samą płcią .
To zrujnowałeś mi dzieciństwo bo myślałem, że Adolf był człowiekiem o nieskalanej moralności.
wyobraźcie sobie sytuacje że nauczyciel mówi waszemu synowi, że jeśli ktoś mu wsadzi fiuta w tyłek to jest normalne.
ja jestem ciekawy jak skończy się w krajach typu UK, Holandia, Dania - konfrontacja pedalstwa z islamem. Oba obozy rosną, w sumie dobrze jakby się nawzajem powybijali.
Badanie doskonale odzwierciedla które narody mają już najbardziej wyprane mózgi. Media wciskają nam swoje gówno wmawiając, że homoseksualizm to coś normalnego a tolerancja tego typu zachowań to... ROZWÓJ. Za 100 lat naszym dzieciom wmówią, że gówno jest smaczne i jego jedzenie jest ekologiczne i tak narody będą sobie jeść wzajemnie z odbytów a później się w nie jebać. Prawda jest taka ze homoseksualizm to dewiacja wypaczająca funkcję rodziny - dewiacja do której jest zdolny tylko człowiek (podobno myślący). Brak tolerancji z mojej strony dla jebiących się w dupy niczym osiedlowe psy.
Tyle.
Tyle.
OK. Niech koleś będzie nawet tym "gejem", ale jeżeli żyje normalnie i swoje "doznania" z sypialni zachowa dla siebie i nie obnosi się z tym (jak i ja nie opowiadam dookoła co robię ze swoją kobietą w domu, bo kurwa po co?! ) to zupełnie mnie to nie obchodzi.
Każdy przejaw agitki progejowskiej powinien być tępiony. Wszystko zmierza ku temu, że dojdziemy do takiej sytuacji, że facet z kobietą będą czuli się zaszczuci, bo żyją w normalnym związku i dostaną łatkę HOMOFOBY!!!! sic!
Każdy przejaw agitki progejowskiej powinien być tępiony. Wszystko zmierza ku temu, że dojdziemy do takiej sytuacji, że facet z kobietą będą czuli się zaszczuci, bo żyją w normalnym związku i dostaną łatkę HOMOFOBY!!!! sic!
Jaka kurwa Homofobia to jak jebany rasizm.
Nie wolno stwierdzic faktu.
Kurwa dewiacje transy huje muje dzikie weze i niewolno sie odezwac bo jestes za to tepiony kurwa. Jakos niewidac obrony normalnych ludzi gdzie ich prawa sa do kurwy nendzy.
Nie wolno stwierdzic faktu.
Kurwa dewiacje transy huje muje dzikie weze i niewolno sie odezwac bo jestes za to tepiony kurwa. Jakos niewidac obrony normalnych ludzi gdzie ich prawa sa do kurwy nendzy.
korpin napisał/a:
No taa... biedni homoseksualiści... a co ja mam powiedzieć. W podstawówce gruby byłem. Całą podstawówkę mnie dręczyli: ej ty grubasie, gruba dupo, ejj gruby zapierdalaj po piłkę to schudniesz, tłusty chuju etc. I co kurwa?!Gdzie jest partia grubych zdyskryminowanych? Takich partii Unia nie refunduje?! Czemu ja się pytam?!
Kolego, rozbawiłeś mnie totalnie Takie absurdalne sytuacje, można stwarzać w nieskonczoność: bo gruby, bo niski, bo rudy(!), bo... itd itp Ale żeby tworzyć specjalne prawa dla mniejszości, której się wydaje, że te specjalne prawa jej się należą to jest chore.
PS Nie jestem gruby, niski i rudy, ba w podstawówce wygrywałem biegi przełajowe. Jakby co to mogę zeskanować dyplomy
PS2 Grubego zawsze stawiało się na bramce!!!
Dsobie kurwa wymyslil homofobie, kurwa pedały i cioty w domu sie zapinacie to okk, ale nie paradujcie z tym na ulicach i wara kurwa od adoptowania dzieci, sami sobie kurwa zrobcie.
aaa jeszcze jedno w ogóle co to za linijka "Wnioski są bardzo niepokojące:"
Dla mnie ejst to krwa zajebiscie pokojące, ze Polski narod walczy z tymi ciotami i lewakami nekajac ich w miejscu pracy, gdyby sie z tym nie obnosili->nikt by nie wiedzial-> nie ma nekania
Przepraszam za moje wypociny, posta pewnie usune jak wstane i zobacze co tam nabazgralem. Pozdrawiam normalnych!
aaa jeszcze jedno w ogóle co to za linijka "Wnioski są bardzo niepokojące:"
Dla mnie ejst to krwa zajebiscie pokojące, ze Polski narod walczy z tymi ciotami i lewakami nekajac ich w miejscu pracy, gdyby sie z tym nie obnosili->nikt by nie wiedzial-> nie ma nekania
Przepraszam za moje wypociny, posta pewnie usune jak wstane i zobacze co tam nabazgralem. Pozdrawiam normalnych!
Niech ta mapka będzie dla nich nawigacją. Cel wysiedleń - państwa zaznaczone na mapce jasnym kolorem, im jaśniejsze tym większe szanse na przeżycie.
Jedna prośba do autora - taka sama mapa (nawigacja) dla kozojebców i pedofili.
A tak przy okazji, to chociaż w tym temacie jesteśmy w czołówce Europy. Tylko Litwa i Chorwacja nas wyprzedza.
Jedna prośba do autora - taka sama mapa (nawigacja) dla kozojebców i pedofili.
A tak przy okazji, to chociaż w tym temacie jesteśmy w czołówce Europy. Tylko Litwa i Chorwacja nas wyprzedza.
O kurwa, rudy i w dodatku pedał.
Gościu musi mieć przejebane.
Gościu musi mieć przejebane.
No cóż. Koniec świata bliski " ...gdy pan na panu fikoły bydzie robił na zadzie, gdy pies na kure wlezie, zejdzie w ten czas Antychryst i wydubczy dziatwę, aż pazury mu u nogi się wygną. ". Tak przynajmniej jest w przepowiedniach ojca Kapucyna, czyli tuż, tuż.
Numernabis napisał/a:
Pieprzone ruchane w dupe cioty.
Facet z facetem do czego to doszło.
Do niczego nie doszło. To było zawsze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów