18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 50 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 6 minut temu
GMO- Świat według Monsanto
Mr.Drwalu • 2012-02-24, 21:27
Kod:
To będzie międzynarodowy skandal większy niż ACTA...<br> Ambasada USA w Warszawie, naukowcy i polskie firmy z branży rolniczej wspólnie lobbowali za zniesieniem zakazu upraw GMO w Polsce, do lobbowania próbowano zaangażować również dziennikarzy, oferując zagraniczne wycieczki.....

Film w partach ze względu na jego rozmiar został pobrany z YT.
Przedstawia GMO jego początek i dzięki NAM jego koniec.

Po pochybel takim postom:

Kod:
Produkty modyfikowane genetycznie: kukurydza, pszenica, krowa... I cała reszta. Kto modyfikował? Ludzie, nieświadomie przzez tysiące lat. Więc nie spinajcie się tak. Różnica taka, że teraz robią to naukowcy, trochę więcej wiedzący co robią. GMO rozwiązuje problem niedożywienia w biednych krajach. Nie słuchajcie ignorantów robiących hałas na samo brzmienie słowa "sztuczne"- jest to przykład wybranego pierwszego lepszego komentarza z WP na temat GMO. Ludzie widzą to co chcą widzieć.

Tak właśnie wygląda globalna manipulacja i władza:

Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiść
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Zgłoś
Artos 2012-02-24, 22:36 7
Bardzo ciekawy materiał. Ostatnio dużo zasłyszałem o tej korporacji Monsanto i genetycznie modyfikowanej żywności.

Dam wam radę. Chcecie jeść prawdziwą ekologiczną żywność? To nie kupujcie tej z napisem "ekologiczna".
Zgłoś
o................9 2012-02-24, 22:45 3
obejrzałbym ale jest z napisamy, także podziękuje
albo ogladam albo czytam , nie mam podzielności uwagi
Zgłoś
k................7 2012-02-24, 23:28 1
Szkoda czasu na oglądanie tego, jesteśmy tylko pionkami w wielkiej szachownicy żydostwa, które rządzi tym światem. Gówno możemy zrobić, chyba, że na kiblu.
Zgłoś
staffior 2012-02-24, 23:34 30
gadu gadu , wielkie pierdolenie ale jak mandaryneczki kupujemy to się kurwa każdy pyta czy bez pestek są
Zgłoś
SleThu 2012-02-24, 23:34 3
Miałem okazję pisać pracę zaliczeniową na temat monsanto i całej tej polityki GMO. To co dzieję się na świecie i co chcą wprowadzić do Polski to wielkie nieporozumienie. Oczywiście w rządzie zasiadają osoby nie znające się na tym co mają robić i wielkie gówno później wychodzi. Już widzę naszych rolników, którzy podpisują umowę z firmą, która doprowadzi polskie rolnictwo do bankructwa tak jak to było w innych krajach gdzie wprowadzono tego typu procedury, gdyż monsanto ma monopol na sprzedawanie nasion GMO. Polecam oglądnięcie od part 8.
Zgłoś
J................o 2012-02-25, 9:41 6
Żywność modyfikowana genetycznie... A czy ktoś zdaje sobie sprawę z tego, że prawdziwe niemodyfikowane marchewki są kurwa białe?!?
Zgłoś
.................. 2012-02-25, 9:46 46
jaczuro napisał/a:

A czy ktoś zdaje sobie sprawę z tego, że prawdziwe niemodyfikowane marchewki są kurwa białe?!?

To nie nazywa się przypadkiem "pietruszka"?
Zgłoś
J................o 2012-02-25, 9:56 6
Nie.
Pietruszka to pietruszka. Oryginalnie marchew jest biała.
cyt.
"W przeszłości rozpowszechniona była marchew w różnych kolorach: białym, żółtym, pomarańczowym, fioletowym oraz tzw. tęczowym. Obecną popularność na świecie pomarańczowa marchew zawdzięcza Holendrom, którzy wyhodowali oraz wypromowali odmianę w tym kolorze."

a teraz uwaga:
"Korzeń - (...) U roślin dziko rosnących biały do kremowego."

Źródło - wikipedia. Podaje, bo zaraz będzie, że sobie zmyślam.

Dziko rosnąca, naturalna marchew ma biały korzeń. Znana obecnie na całym świecie hodowana marchew to tak zwana modyfikacja genetyczna.
Zgłoś
BongMan 2012-02-25, 13:51 2
Chyba ktoś się z generałem Gołogłowym na łby zamienił, żeby wrzucać prawie dwugodzinny film...

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
Mr.Drwalu 2012-02-25, 14:00 14
@Up

Czytać kurwa źle, oglądać źle, komiks zły itp...
To nie mój problem ,że Twój móżdżek nie potrafi ogarnąć tyle wiadomości

Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiść
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Zgłoś
los gienadijos 2012-02-25, 16:05 24
jaczuro napisał/a:

Nie.
Pietruszka to pietruszka. Oryginalnie marchew jest biała.
cyt.
"W przeszłości rozpowszechniona była marchew w różnych kolorach: białym, żółtym, pomarańczowym, fioletowym oraz tzw. tęczowym. Obecną popularność na świecie pomarańczowa marchew zawdzięcza Holendrom, którzy wyhodowali oraz wypromowali odmianę w tym kolorze."

a teraz uwaga:
"Korzeń - (...) U roślin dziko rosnących biały do kremowego."

Źródło - wikipedia. Podaje, bo zaraz będzie, że sobie zmyślam.

Dziko rosnąca, naturalna marchew ma biały korzeń. Znana obecnie na całym świecie hodowana marchew to tak zwana modyfikacja genetyczna.

Wszystko fajnie, chciałeś zabłysnąć, ale popierdoliłeś GMO czyli modyfikację genetyczną, polegającą na zmianach, wszczepach genów również obcych (transgenika) z naturalną metodą krzyżowania i selekcji cech.
Wspomniana przez ciebie marchewka została wyhodowana poprzez selekcję takiej która była "bardziej pomarańczowa" ciągłe dobieranie takich cech prowadzi do wyhodowania odmiany pomarańczowej.
Dokładnie w taki sposób powstają nowe rasy psów albo zmieniane są już istniejące i nie jest to modyfikacja genetyczna.
Zgłoś
mare30ks 2012-02-25, 17:33
co za roznica jaka byla oryginalna, mogla byc nawet niebiesko-przezroczysta, roznica taka ze modyfukowali ja przez wiele pokolen a nie w 1 pokoleniu. pomijajac fakt patentowania roslin czy zwierzat tylko dlatego ze roznia sie jakims malo znaczacym genem, to juz czystej krwi skurwysynstwo.

You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.
Zgłoś
J................o 2012-02-25, 18:00 12
Kurwa, następny... Boże, ludzie są popierdoleni. Nie zabłysnąć, tylko piszę ciekawostkę - oryginalnie marchewka jest biała.
Najpierw Niebieski kulturalnie, czy mi się z pietruszką nie pomyliło, ok, spoko luz, bez napinki, więc uzasadniam czemu, git, super. Dałem źródło, żeby jakiś baran nie walnął, że sobie zmyślam.

Ale nie!

Teraz następny się przyjebał o użyty termin!

Selekcja przez wiele pokoleń, krzyżowanie nasion, różnych szczepów, odmian to tez modyfikacja genetyczna baranie. Jak pisał kolega wyżej - może nie od razu, a przez dłuższy czas, ale też modyfikacja rękami człowieka w naturalny porządek rzeczy.
No, chyba że za zupełnie naturalną rzecz uważasz wędrówkę marchewki, powiedzmy, Brazylijskiej w celu poznania Marchewki Holenderskiej. I pal licho ocean, zupełnie naturalna rzecz przepłynąć Atlantyk dla zakochanych marchewek.

Najlepszym przykładem nieudanej modyfikacji genetycznej jest skutek uboczny z rodziców los gejadinos'a, w jego obecnej postaci.

No czekam kto teraz się dopierdoli do czegoś w tym poście.

Zabłysłem jak psu jajca na wiosnę. Ciekawym, czy również tym razem znajdzie się ktoś żądny przyćmić mój blask i chwałę, nie znoszący patrzeć na chwilę mojego triumfu !

Mów mi Panie Baronie i poszedł won na samosie jak masz zamiar łapać za słówka i wrzucać denne posty.
Zgłoś
los gienadijos 2012-02-25, 18:50 7
@jaczuro, nie wiem kto tu się bardziej spina.
Nie przyjmujesz faktów tylko bronisz swojego błędnego zdania.
Dobór cech w rozwoju gatunku nawet wywoływany sztucznie poprzez selekcję nie jest modyfikacją genetyczną, bo nie przebiega na poziomie genomu. I nie wiem co chcesz udowodnić.
Co z tego że marchewka była biała?
Jabłka były kwaśne, a wiele gatunków nie było wcale zanim nie rozszczepiły się z jednej linii gatunkowej.
Co to ma za znaczenie wobec kurewstwa jakim jest GMO. Twoje "Bo marchewka była kiedyś biała" to ignorancja w kwestii która kiedyś dotknie nas wszystkich.
I już tak z innej beczki, nie tobie oceniać stopień w jakim udał się bądź nie, eksperyment jakim jestem.
Jeśli nie potrafisz przyznać się do błędnej wypowiedzi to chociaż nie obrażaj interlokutora.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów