📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dzisiejsza piechota ma przejebane, jak nie rozjebiesz wszystkich dronów to szkoda wyłazić z koszarów.
Ja tam proponuję wyslac tam nasze sieroty rycerzy maryi i księży pedofili niech ich nawracają na chrześcijańskie gówno zobaczymy jak skończą
krisman1981 napisał/a:
Ja tam proponuję wyslac tam nasze sieroty rycerzy maryi i księży pedofili niech ich nawracają na chrześcijańskie gówno zobaczymy jak skończą
dobra już tam morda lewaku
shoe5maker napisał/a:
Dzisiejsza piechota ma przejebane, jak nie rozjebiesz wszystkich dronów to szkoda wyłazić z koszarów.
No chyba, że walczy z Polską. Drony bojowe to my mamy składane z origami
Cryo napisał/a:
No chyba, że walczy z Polską. Drony bojowe to my mamy składane z origami
Czy ja wiem. Nie takie origami radar.rp.pl/przemysl-obronny/14985-polskie-drony-wojskowe-leca-w-swiat
Nie widzę tam piratów i statków
czołgi?
czołgi?
AyCaramba napisał/a:
Czy ja wiem. Nie takie origami
I ile tych "śmiercionośnych" maszyn rzeczywiście mamy?
Poza tym dron rozpoznawczy, a dron bojowy to jak porównywanie awionetek do myśliwców.
Docelowo miało być 100 platform, po 10 dronów przypisanych każdej.
AyCaramba napisał/a:
Docelowo miało być 100 platform, po 10 dronów przypisanych każdej.
PL-01, korweta Gawron, program Kruk. W Polsce zawsze kończy się tak samo. Bajki o mocarstwie i odmalowywanie starych T-72.
W mediach mogą sobie pierdolić do woli. Najpierw niech coś faktycznie trafi do wojska.
Cryo napisał/a:
Najpierw niech coś faktycznie trafi do wojska.
Umowa na dostarczanie produktów firmy WB Group podpisana z Wojskiem Polskim w 2017 roku. Dostarczono 100 dronów i 10 pkatform. Umowa z siłami zbrojnymi Ukrainy jest tajna, ilość nieznana. dodatkowo wikipedia mówi o użyciu tych dronów w Turcji i Emiratach ale liczb się nie podaje.
AyCaramba, To są drony rozpoznawcze? Takie maszyny to żaden wyczyn. Nawet WOT korzysta z FlyEye. Śmigiełko, sterowanie i doczepiona kamera.
Tak wygląda dron bojowy. I nie. Nie mamy i nie będziemy mieć czegoś nawet zbliżonego do tego, aż Amerykanie nie oddadzą nam kilku starych za paczkę fajek i dalsze ciągnięcie druta.
Tak wygląda dron bojowy. I nie. Nie mamy i nie będziemy mieć czegoś nawet zbliżonego do tego, aż Amerykanie nie oddadzą nam kilku starych za paczkę fajek i dalsze ciągnięcie druta.
Ta wojna za chwilę się skończy. Chujki z ONZu już potępiły. To dużo mocniejsza broń niż atom. Pierdoleniem zakończą tą wojnę. UPS zesrałem się. To tylko sen był.
Cryo napisał/a:
Nawet WOT korzysta z FlyEye
Flyeye to ten sam producent
Cryo napisał/a:
Nie mamy i nie będziemy mieć czegoś nawet zbliżonego do tego
MQ-9 Reaper. Od 1 marca 2019 w pełnej gotowości operacyjnej znajduje się baza Reaperów w Mirosławcu gdzie stacjonuje wydzielona jednostka Ale niestety nadal oficjalnie należy do USA...
A co do porównania reapera do naszych dronów to jak porównywać dupę z nosem. Te produkcji polskiej to amunicja krążąca, małe relatywnie tanie drony krótkiego zasięgu które albo odstawiają kamikadze, albo prowadzą rozpoznanie. Produkowane przez prywatną firmę. Myślę że nadają się dobrze do tego do czego zostały stworzone.
Piwo dla Ormian, za każdego odesłanego do Allacha turbanogłowego.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów