Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dobrowolna jest przynależność do kościoła katolickiego, gimbolewaku
No na pewno a szczególnie gdy świadomie do niego dołączasz mając kilka tygodni lub miesięcy trzymany przez rodziców. Nad umywalką a klecha wodą ze spłuczki polewa twoją jakże świadomą siebie puściutką główkę.
Zabawne jak wy wszyscy obruszeni katole reagujecie agresją i wyzwiskami na każdy jeden choćby najbardziej trafny argument przeciwko waszej sekcie (i żeby nie było nie mam tu na myśli wiary jako takiej natomiast instytucję nastawioną na zysk jaką był jest i będzie kościół katolicki).
Spokojnie, niedługo skończysz gimnazjum, 18 lat i mama nie będzie Cię więcej zmuszała byś chodził do kościoła.
Obawiam się że mam zdecydowanie więcej lat niż ty, przynajmniej mentalnie prezentujesz się jako 12 latek. Ale kiedyś jak już dorośniesz to zrozumiesz w jakim jesteś błędzie pisząc:
co można zrozumieć też jako dbanie o sam budynek jak i o społeczność (bo to słowo kościół znaczy), czyli można przekazywać jedzenie księdzu, pomóc w naprawach kościoła czy w wysprzątaniu przykościelnego cmentarza. Jeśli ktoś chce należeć do tej wspólnoty i przekazywać swoja pracę lub jej owoce
bo to też są koszta w zdecydowanej mierze przeliczalne na pieniądze. Jak już oderwiesz się od maminego cyca i przestaniesz żyć na jej koszt to szybko się nauczysz, że sprzątaczka, majster który coś naprawi, czy zwykłe uprawianie choćby pomidorów do kanapek też kosztuje. I wszystko jedno tak naprawdę czy rzucisz złotówkę na tacę czy będziesz popierdalał ze szczotką niczym niewolnik swoich przekonań bo jaśnie wielmożny pan spasiony "Batman" nie będzie się kalał robotą fizyczną robotą (którą z chęcią obarcza ministrantów, gosposię i wiernych).
Nie zmienia to jednak jednego faktu jako wierny masz zasrany obowiązek stosować się do tych przykazań i bez względu na wszystko dawać lub zsuwać za darmo.
może Ty kurwa gościu chodzisz do Kościoła dla Jehowych ? W zeszłym roku byłem na 3 pogrzebach i na każdym ministrancik latał z koszyczkiem więc skończ pierdolić, że na pogrzebach nie zbierają kasy
Chyba zaliczałeś same pogrzeby już po kościele. Ja obskoczyłem kilkanaście lub kilkadziesiąt pogrzebów i ciężko mi sobie przypomnieć przypadek w którym nie zbierano na tacę. A najbardziej wkurwiające jest widok gdy do najbliższych zmarłego również z tacą podchodzą. Czasami się zdarzało że taca omijała dwa pierwsze rzędy - ale i to nie zawsze.
Przykre i tyle.
Podczas liturgii eucharystycznej, po "przemienieniu" (moment w którym ksiądz podnosi eucharystie, później wino modląc się) ksiądz zwraca się do wiernych mówiąc:
"Módlcie się, aby moją i WASZĄ Ofiarę przyjął Bóg, Ojciec Wszechmogący"
Wierni odpowiadają:
"Niech Pan przyjmie Ofiarę z rąk twoich na cześć i chwałę swojego imienia, a także na pożytek nasz i całego Kościoła Świętego."
Chodzi mniej więcej o to że my jako lud wierny przychodzimy i składamy coś w ofierze od siebie, w początkach chrześcijaństwa była to ofiara ze zwierząt, owoców itp. teraz chyba łatwiej dać 2 PLN niż przynosić barana...
Dziękuje za uwagę i rozpoczynam sezon na ból dupy gimbo-ateistów...
Jak będą te pieniądze palić jak zwierzęta i owoce w średniowieczu to jestem za.
To kościół wymyślił 5 przykazań pod siebie nie Bóg wiec nie rozumie problemu.
Bylem na kilku pogrzebach i nigdy nie widzialem zbiorki ''na tace'' wiec. Jesli chodzi o ostatnie zdanie,to swiadczy ono tylko o kompletnej glupocie autora tematu/obrazku,bo szczyt nietaktu i lapczywosci to chociazby kiedy widze ile zarabiam brutto a ile mam jak odbieram pensje netto co miesiac...
ja byłem na kilkunastu i na 2 zbierano na tacę, więc należy się serdeczne "zamknij ryj, bo nie jesteś pępkiem świata"...
A najlepiej zamknijcie te domy ciemnoty i zabobonu. Na ich miejsca można postawić wiele innych pożytecznych budowli... choćby pole do minigolfa albo parking.
Bylem na kilku pogrzebach i nigdy nie widzialem zbiorki ''na tace'' wiec. Jesli chodzi o ostatnie zdanie,to swiadczy ono tylko o kompletnej glupocie autora tematu/obrazku,bo szczyt nietaktu i lapczywosci to chociazby kiedy widze ile zarabiam brutto a ile mam jak odbieram pensje netto co miesiac...
Może gdyby kościół odprowadzał podatki od tych swoich wszystkich dochodów i "prawych" i lewych inne byłyby trochę niższe, a nawet jeśli nie to mimo tych kradnących pajaców w rządzie budżet państwa dostałby spory zastrzyk gotówki.
Takie moje zdanie - kto chce niech daje, ale skoro my wszyscy odprowadzamy podatki od wszystkiego to i oni powinni być rozliczani. Amen.
No na pewno a szczególnie gdy świadomie do niego dołączasz mając kilka tygodni lub miesięcy trzymany przez rodziców. Nad umywalką a klecha wodą ze spłuczki polewa twoją jakże świadomą siebie puściutką główkę.
Apostazja. Termin znany? Chyba nie.
Zabawne jak wy wszyscy obruszeni katole reagujecie agresją i wyzwiskami na każdy jeden choćby najbardziej trafny argument przeciwko waszej sekcie (i żeby nie było nie mam tu na myśli wiary jako takiej natomiast instytucję nastawioną na zysk jaką był jest i będzie kościół katolicki).
Jeszcze zabawniejsze jest z jaką siłą i agresją wręcz ateiści atakują Kościół i katolików.
Byłem wczoraj na pogrzebie na którym było z 500 osób i w 4 księży zbierali. :/
I 1 zł poszło na ...
I u nas nie ma, że są to pieniądze na następną mszę, bo gdy rodzina idzie "zamówić" mszę, to życzy sobie co najmniej 200 zł
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów