Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Retartedppl 2014-03-14, 15:50
Wszystko zależy od kościoła, w moim (na nieszczęście) zbierają, w innych może nie...
Zgłoś
NoPuke 2014-03-14, 17:04 1
Jagodzik napisał/a:

Dobrowolna jest przynależność do kościoła katolickiego, gimbolewaku

No na pewno a szczególnie gdy świadomie do niego dołączasz mając kilka tygodni lub miesięcy trzymany przez rodziców. Nad umywalką a klecha wodą ze spłuczki polewa twoją jakże świadomą siebie puściutką główkę.

Zabawne jak wy wszyscy obruszeni katole reagujecie agresją i wyzwiskami na każdy jeden choćby najbardziej trafny argument przeciwko waszej sekcie (i żeby nie było nie mam tu na myśli wiary jako takiej natomiast instytucję nastawioną na zysk jaką był jest i będzie kościół katolicki).

Jagodzik napisał/a:

Spokojnie, niedługo skończysz gimnazjum, 18 lat i mama nie będzie Cię więcej zmuszała byś chodził do kościoła.

Obawiam się że mam zdecydowanie więcej lat niż ty, przynajmniej mentalnie prezentujesz się jako 12 latek. Ale kiedyś jak już dorośniesz to zrozumiesz w jakim jesteś błędzie pisząc:

Jagodzik napisał/a:

co można zrozumieć też jako dbanie o sam budynek jak i o społeczność (bo to słowo kościół znaczy), czyli można przekazywać jedzenie księdzu, pomóc w naprawach kościoła czy w wysprzątaniu przykościelnego cmentarza. Jeśli ktoś chce należeć do tej wspólnoty i przekazywać swoja pracę lub jej owoce

bo to też są koszta w zdecydowanej mierze przeliczalne na pieniądze. Jak już oderwiesz się od maminego cyca i przestaniesz żyć na jej koszt to szybko się nauczysz, że sprzątaczka, majster który coś naprawi, czy zwykłe uprawianie choćby pomidorów do kanapek też kosztuje. I wszystko jedno tak naprawdę czy rzucisz złotówkę na tacę czy będziesz popierdalał ze szczotką niczym niewolnik swoich przekonań bo jaśnie wielmożny pan spasiony "Batman" nie będzie się kalał robotą fizyczną robotą (którą z chęcią obarcza ministrantów, gosposię i wiernych).

Nie zmienia to jednak jednego faktu jako wierny masz zasrany obowiązek stosować się do tych przykazań i bez względu na wszystko dawać lub zsuwać za darmo.
Zgłoś
nieja 2014-03-14, 17:12 2
w 99% przypadków zbieraja na tace podczas pogrzebu. Znam się jestem ekspertem - nie nie miinistrattnetem
Zgłoś
Reginald911 2014-03-14, 17:15 1
Na pogrzebie mojego dziadka a później i mojej babci zbierali na tace,a dostali dość sporo pieniędzy za odprawienie mszy oraz pochówku (ok 400zł).. Również na weselach na których byłem w przeciągu 4 lat zawsze zbierali na tace zachłanne skurwysyny
Zgłoś
woofer51 2014-03-14, 19:04 1
@RYJ23
może Ty kurwa gościu chodzisz do Kościoła dla Jehowych ? W zeszłym roku byłem na 3 pogrzebach i na każdym ministrancik latał z koszyczkiem więc skończ pierdolić, że na pogrzebach nie zbierają kasy
Zgłoś
0nline 2014-03-14, 19:57
@RYJ23
Chyba zaliczałeś same pogrzeby już po kościele. Ja obskoczyłem kilkanaście lub kilkadziesiąt pogrzebów i ciężko mi sobie przypomnieć przypadek w którym nie zbierano na tacę. A najbardziej wkurwiające jest widok gdy do najbliższych zmarłego również z tacą podchodzą. Czasami się zdarzało że taca omijała dwa pierwsze rzędy - ale i to nie zawsze.
Przykre i tyle.
Zgłoś
zaq85 2014-03-14, 20:06
@RYJ23 ja też byłem na kilku pogrzebach i na każdym była zbierana taca, a poprzedzało ją takie oto tłumaczenie: msza z tacy pogrzebu za zmarłego odbędzie się (pada data), więc przestań gadać głupoty bo to zależy tylko od parafii i wcale autor nie musiał kłamać
Zgłoś
YoShI_MaN 2014-03-14, 20:19 2
Może narażę się na wasz ból dupy i nie jestem ekspertem (nie jestem też ministrantem) ale wiem to:
Podczas liturgii eucharystycznej, po "przemienieniu" (moment w którym ksiądz podnosi eucharystie, później wino modląc się) ksiądz zwraca się do wiernych mówiąc:
"Módlcie się, aby moją i WASZĄ Ofiarę przyjął Bóg, Ojciec Wszechmogący"
Wierni odpowiadają:
"Niech Pan przyjmie Ofiarę z rąk twoich na cześć i chwałę swojego imienia, a także na pożytek nasz i całego Kościoła Świętego."
Chodzi mniej więcej o to że my jako lud wierny przychodzimy i składamy coś w ofierze od siebie, w początkach chrześcijaństwa była to ofiara ze zwierząt, owoców itp. teraz chyba łatwiej dać 2 PLN niż przynosić barana...

Dziękuje za uwagę i rozpoczynam sezon na ból dupy gimbo-ateistów...
Zgłoś
Madroxx 2014-03-14, 20:37
@Up

Jak będą te pieniądze palić jak zwierzęta i owoce w średniowieczu to jestem za.

To kościół wymyślił 5 przykazań pod siebie nie Bóg wiec nie rozumie problemu.
Zgłoś
rew123321 2014-03-14, 20:46
RYJ23 napisał/a:

Bylem na kilku pogrzebach i nigdy nie widzialem zbiorki ''na tace'' wiec. Jesli chodzi o ostatnie zdanie,to swiadczy ono tylko o kompletnej glupocie autora tematu/obrazku,bo szczyt nietaktu i lapczywosci to chociazby kiedy widze ile zarabiam brutto a ile mam jak odbieram pensje netto co miesiac...

ja byłem na kilkunastu i na 2 zbierano na tacę, więc należy się serdeczne "zamknij ryj, bo nie jesteś pępkiem świata"...
Zgłoś
strzelec_ 2014-03-14, 20:52
To przestańcie, kurwa, dawać na tą jebaną tacę.
A najlepiej zamknijcie te domy ciemnoty i zabobonu. Na ich miejsca można postawić wiele innych pożytecznych budowli... choćby pole do minigolfa albo parking.
Zgłoś
przemysl_to 2014-03-14, 20:55 1
gadacie głupoty. byłem na pogrzebie gdzie zbierano na kilka kolejnych mszy za dusze zmarłego. bardzo dobre odciążenie dla rodziny, która jest wierząca i bardzo dla nich pomocne byłyby te msze, a dzięki czemuś takiemu nie muszą wydawać pieniędzy mimo, że byliby na to gotowi. A jeszcze na marginesie ksiądz odprawiający pogrzeb był po kolędzie u tej rodziny i kategorycznie odmówił przyjęcia datku, mimo, że wciskali mu prawie na siłe. bezsensu jest to wrzucanie wszystkich księży do jednego worka i to modne besztanie katolików. nie lepiej pokazywać, że jesteśmy mocnym katolickim i nikt nam nie zagrozi? lepiej samemu jechać po naszej wierze?
Zgłoś
Maek 2014-03-14, 21:06
RYJ23 napisał/a:

Bylem na kilku pogrzebach i nigdy nie widzialem zbiorki ''na tace'' wiec. Jesli chodzi o ostatnie zdanie,to swiadczy ono tylko o kompletnej glupocie autora tematu/obrazku,bo szczyt nietaktu i lapczywosci to chociazby kiedy widze ile zarabiam brutto a ile mam jak odbieram pensje netto co miesiac...

Może gdyby kościół odprowadzał podatki od tych swoich wszystkich dochodów i "prawych" i lewych inne byłyby trochę niższe, a nawet jeśli nie to mimo tych kradnących pajaców w rządzie budżet państwa dostałby spory zastrzyk gotówki.

Takie moje zdanie - kto chce niech daje, ale skoro my wszyscy odprowadzamy podatki od wszystkiego to i oni powinni być rozliczani. Amen.
Zgłoś
EdmundKemper 2014-03-14, 21:22 2
NoPuke napisał/a:

No na pewno a szczególnie gdy świadomie do niego dołączasz mając kilka tygodni lub miesięcy trzymany przez rodziców. Nad umywalką a klecha wodą ze spłuczki polewa twoją jakże świadomą siebie puściutką główkę.

Apostazja. Termin znany? Chyba nie.

NoPuke napisał/a:

Zabawne jak wy wszyscy obruszeni katole reagujecie agresją i wyzwiskami na każdy jeden choćby najbardziej trafny argument przeciwko waszej sekcie (i żeby nie było nie mam tu na myśli wiary jako takiej natomiast instytucję nastawioną na zysk jaką był jest i będzie kościół katolicki).

Jeszcze zabawniejsze jest z jaką siłą i agresją wręcz ateiści atakują Kościół i katolików.
Zgłoś
M................o 2014-03-14, 21:29 1
RYJ23 napisał/a:

Byłem wczoraj na pogrzebie na którym było z 500 osób i w 4 księży zbierali. :/

I 1 zł poszło na ...

I u nas nie ma, że są to pieniądze na następną mszę, bo gdy rodzina idzie "zamówić" mszę, to życzy sobie co najmniej 200 zł
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem