Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie wysrały, urodziły. To duża różnica. No chyba że jesteś z tych co wyszli drugą stroną.
I to miało sens: wątroba ma od groma żelaza, witaminy A, wielu innych składników. Niektórych aż za dużo: zwłaszcza ssaki morskie mają w wątrobie tyle wit. A że można łatwo przesadzić, dotyka to np. eskimosów. Ale właśnie akurat po utracie krwi jak i porodzie masz poważny niedobór żelaza itp. Można brać tabletki z suplementami, można też użyć metody która działała przez setki milionów lat (od czasu kiedy powstały ssaki łożyskowe).
Nie zjedzenie łożyska to dla zwierzaka wielka strata. To mniej więcej tak jakbyś po budowie wyrzucał wszystkie rusztowania i maszyny na śmietnik zamiast użyć ponownie.
A niejaka Heńka Lacks to najcięższa kobieta świata.
Uważam po tym komentarzu temat za wyczerpany.
Dodam też że owe szeptuchy na niektóre dolegliwości skórne zalecają aplikacje krwi miesiączkowej - tu nie pamiętam z jakim ale mieszana z tłuszczem.
(Mam część rodziny z Kresów,pogranicze bialorusko-polsko-ukrainskie lasy małe wsie i kupa zabobonów choć szeptuchy są skuteczne muszę przyznać)
Ja przy narodzinach moich dzieci prosiłem lekarza by łożysko odłożyli mi do lodówki. Nie mieli problemu z tym. Powiem Wam że smażone z cebulką smakuje wyśmienicie.
Ciekawe, co było następne...?
Pytanie jest zasadnicze: po chuj?
Głód prowadzi ludzi do jedzenia najróżniejszych rzeczy
Tak, gryzonie i ślimaki też wpierdalają żeby im z ryja trawą nie jebało i drapieżników nie kusiły.
Łozysko to dobra sprawa. Maść z łożyska jest zajebista na różne skórne problemy.
Łożysko ze ślimaka. Ładnie cię odkleiło
Z tym, że badania te dotyczyły szczurów.
Tak, obrzydlistwo, ale to Azjaci, nie takie rzeczy jedzą. Nie wiem, po co.
a po co twoje pejsate ziomki obgryzają napletki noworodkom? BTW, robią to im też po aborcjach?
Obrzędy satanistyczne np.
"Oddałbym wnet wszystko
by spożyć łożysko"
(Arka Satana)
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów