Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:34
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
🔥 Przesłanie do kozojebców - teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
WKND Wczoraj 21:20 2
mk61 napisał/a:

Fakt, tutaj kontener jest na platformie. W Europie zazwyczaj wozi się kontenery naczepami do kontenerów, nie platformami.
Już widzę, jak firma produkująca towar do wysyłki inwestuje miliony euro na takie jeździdło, żeby załadować jedną 20-stkę dziennie.

Z tymi kluczykami też trochę pojechałem. Tak było właśnie w spedycjach typu CEVA czy XPO (w Amazon nigdy nie pracowałem). Powyższe zdjęcia pochodzą z małej, rodzinnej, holenderskiej firmy, która zajmuje się dość ciężkim tematem, a moją pracą były tam załadunek, rozładunek i segregacja tych cięższych kontenerów, żeby były gotowe na wyjazd. Masa własna to też wartość zmienna, bo każdy taki kontener był przezbrajany na potrzeby następnego klienta (chodzi o wyposażenie wewnętrzne, np pompy zasilane dużymi silnikami elektrycznymi). Sama skorupa może jakieś 10ton waży, reszta to dodatkowe wyposażenie. W każdym razie wystarczy, żeby przechylić się na przednich kołach i z sercem w dupie próbować łapać centymetry, żeby trafić w bolce ciekawostka taka, że te kontenery mają własny system hydraulicznych "nóg", zasilany z generatora dieslowskiego. "Nogi" wysuwają się z czterech rogów i kierowiec może wjechać pod kontener naczepą. Oczywiście jest to bardziej czasochłonne i ryzykowne niż chamskie wrzucenie kontenera wózkiem, niemniej bardzo istotna funkcja np w terenie, gdzie heftruck nie dojedzie bo....jest za daleko
Zgłoś
Aniafrania Wczoraj 21:34
Obolały ale żyje 🔥
Zgłoś
MDR Wczoraj 22:28
Petebb napisał/a:

przyczepa ci sama nie ruszy poza tym jest ona polaczona z koniem

Naczepa była zostawiona pod rampą bez konia. Wystarczyło dać kliny pod koła. Wózek waży 6 ton i jak ładujesz towar to często się zdarza że niezabezpieczona naczepa przesuwa się tylko dlatego ze wózek na nią wjeżdża. A co dopiero gdy magazynier "dopycha" palety...
Zgłoś
pSTANLEY Wczoraj 23:46 1
WKND napisał/a:

W każdej firmie logistycznej, w której pracowałem, osoba odpowiedzialna za załadunek/rozładunek, zabierała kluczyki kierowcy ciężarówki w depozyt i blokowała koła dużym klinem. Zwyczajna procedura, na zasadzie "jak chcesz szybko odjechać załadowany/rozładowany, to dawaj kluczyki i wypierdalaj tam do kantyny kawę pić". Nie wiem co to za debilna firma na filmiku.

U mnie też kluczyki lądują w depozycie. System bezpieczeństwa może zostać jednak pominięty za pomocą specjalnego klucza przez managera który się tym zajmuje. Kilka miesięcy temu 2 osoby właśnie straciły u mnie pracę kiedy korzystając z override odjechali przyczepą z wózkiem w środku
Zgłoś
Gieros35 Dzisiaj 2:36
Petebb napisał/a:

przyczepa ci sama nie ruszy poza tym jest ona polaczona z koniem

Brak klina a kierownik ręcznego nie zaciągnął
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem