Badania przeprowadzone przez angielskiego profesora Richarda Lynna. Myślę, że nie mamy się czego wstydzić
Badania przeprowadzone przez angielskiego profesora Richarda Lynna. Myślę, że nie mamy się czego wstydzić
Swoją drogą to autor tych badań, napewno nie ma już tytułu naukowego, o ile jeszcze zyje.
W nowym dokumencie wydanym w tym miesiącu Watson powiedział, że jego poglądy zasadniczo nie zmieniły się od 2007 r.
Noblista i wybitny naukowiec nadal uważa, że różnice genetyczne między Europejczykami, a tymi z ciemnym kolorem objawiają się w postaci zauważalnej różnicy w zdolnościach umysłowych, ocenianych, na przykład, za pomocą IQ-testy.
[czyli zwyczajnie potwierdził fakty statystyczne]
W odpowiedzi na oświadczenia byłego dyrektora honorowego laboratorium, rozpowszechniła oświadczenie, w którym nazwała poglądy Watsona jako "godne potępienia" i "nie potwierdzone przez naukę", a także powiedziała, że "zdecydowanie odrzuca nieuzasadnioną i nieodpowiedzialną osobistą opinię" naukowca.
W akcie zemsty za mówienie prawy laboratorium pozbawiło Watsona tytułu Distinguished Manager, Distinguished Professor, nazwanego na cześć Olivera Grace, a także honorowego powiernika.
Tak powie każdy niedojebany umysłowo lewak.
Jakoś po wynikach wyborów tego nie widać...
Fakt. Żółci są statystycznie bardziej inteligentni od białych, biali od czarnych. To jest fakt.
Ale gdyby w Afryce wprowadzić cywilizację taką jak w Europie, a w Europie takie (generalnie) zacofanie jak w Afryce, to wyniki badań IQ byłyby inne.
Jak wychowasz się na zacofanej wsi, bez kontaktu z cywilizacją to statystycznie będziesz mniej inteligentny niż ktoś wychowany w dużym mieście, w dobrej szkole.
A ja pójdę pod prąd.
Fakt. Żółci są statystycznie bardziej inteligentni od białych, biali od czarnych. To jest fakt.
Ale gdyby w Afryce wprowadzić cywilizację taką jak w Europie, a w Europie takie (generalnie) zacofanie jak w Afryce, to wyniki badań IQ byłyby inne.
Jak wychowasz się na zacofanej wsi, bez kontaktu z cywilizacją to statystycznie będziesz mniej inteligentny niż ktoś wychowany w dużym mieście, w dobrej szkole.
Pomyliłeś skutek z przyczyną - to bardzo często się zdarza początkującym lewakom
Pomyliłeś skutek z przyczyną - to bardzo często się zdarza początkującym lewakom
Możesz napisać coś mądrego?
aaaaaaaaaaaaaa • 4 minuty temu
A ja pójdę pod prąd.
Biały wyewoluował od czarnego. Mieli więcej czasu na ogar niż my. A nadal są głupsi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów