Źródło i wiecej na temat : konopialeczy.pl/news.php
Źródło i wiecej na temat : konopialeczy.pl/news.php
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
(na dole filmik)
natemat.pl/59587,janusz-korwin-mikke-w-odpowiedzi-wojciechowi-cejrowsk...
Zdjęcie podręcznika do II kl Liceum "Biologia zakres rozszerzony" wydawnictwa Operon. Nakład z 2003r.
Dla niewtajemniczonych:
-Częścią konopii, zdecydowanie najczęściej używaną do odurzania się są kwiaty, a nie liście
-Marihuana, jak i poszczególnie żaden z jej składników nie wywołują halucynacji! (źródłem wiedzy jest raport Światowej Organizacji Zdrowia)
-ostrzejsze odbieranie bodźców zmysłowych nie może być "pozorne". (mam nadzieje, że wszyscy rozumieją dlaczego: Jeżeli odbierasz bodziec "pozornie mocniej" np "pozornie mocniej pachną kwiaty" to w ciągu dalszym Ty czujesz to mocniej niż inni, czyli ostrzejsze odbieranie bodźców jest rzeczywiste).
-Tak wielkiej głupocie jak "palenia marihuany jako początku narkomanii" nie wolno dawać wiary. To tak jakby powiedzieć "picie mleka jest początkiem alkoholizmu, bo przecież każdy alkoholik pił kiedyś mleko". Nie ma w konopii żadnej substancji, która działała by na nasz organizm wymuszając od nas branie czegokolwiek innego. ~Potwierdzone badaniami WHO opisanymi w raporcie na temat Marihuany, opium, alkoholu i nikotyny.
-Zastrzegam, że tym tematem nie obejmuje żadnego stanowiska w sporze dot. depenalizacji niektórych środków odurzających. Ukazuje nim jedynie absurdy, które doprowadzają do takich sporów.
A teraz trochę z innej beczki. Nie wiem co za debil wpadł na pomysł, żeby o przyjęciu na studia decydowała matura... wyobraźcie sobie np. że teraz aby dostać się na medycynę trzeba napisać na 99% fizykę, chemię i biologię, a pomijam fakt, że tylko fizyka i chemia są w miarę ogarnięte. Biologia to jakiś czysty absurd. Jak dla mnie matura powinna być tylko kwitem, że nie jestes totalnym debilem a na studia powinny być egzaminy. Uczysz się w liceum 3 lata o kwiatkach a chcesz np. iść na studia medyczne... kurwa chore.
Zaraz mi tu wyjedzie jakiś ekspert z tekstem "trzeba się uczyć wszystkiego" jak sie uczysz wszsytkiego to tak na serio nie wiesz nieczego. Nasza edukacja wymaga całkowitej przebudowy kurwa od podstaw. Najpierw rozjebanie tego wszystkiego a później złożenia na nowo. Z resztą jak wszystko w tym kraju.
później mamy sytuację, że kierunki medyczne są oblegane przez np. Mammeda z kurwa afganistanu czy Baumana z Izraela.
Marihuana (z hiszp. mariguana, marihuana[1]; z hindi गांजा trl. gāndźā) – wysuszone i czasem sfermentowane kwiatostany (niejednokrotnie z niewielką domieszką liści) żeńskich roślin konopi (Cannabis sativa) zawierające substancje psychoaktywne z grupy kannabinoli, działające agonistycznie na receptory kanabinoidowe, podobnie jak anandamid – ludzki endogenny kannabinoid. Za działanie psychotropowe marihuany odpowiada głównie tetrahydrokannabinol (THC) oraz inne kannabinoidy.
Posiada ona w zależności od warunków i przyjętej dawki działanie: uspokajające lub rozdrażniające, euforyzujące, przeciwbólowe, pobudzające apetyt, rozkurczające mięśnie, zmniejszające ciśnienie śródgałkowe i rozszerzające oskrzela.
Źródło Wiki
Więc nie rozumiem co tu jest nie tak jeśli chodzi o konopie i jej kwiaty?
Więc nie rozumiem co tu jest nie tak jeśli chodzi o konopie i jej kwiaty?
Jedna kwestia to to, co sie powinno palić, a inna to, co dają do palenia. A to, że tu są wymienione liście, i tylko liście świadczy o niekompetencji autorów.
Konopie uzależniają - koniec kropka... wbijcie sobie to do tych tępych łbów. Uzależnić można się od wszystkiego (czekolada, cola, gryzienie papieru) a tym bardziej od substancji typu THC.
Ale kto tu powiedział, że nie?
pozdro
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów