18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Obecnie marihuanę produkuje się z genetycznie zmodyfikowanych roślinek, które łatwo hodować w nawet najtrudniejszych warunkach. Prawdziwa konopia indyjska Cannabis sativa indica to drzewko o wysokości od 1,5-3m, rośnie na lekko zakwaszonej glebie, wymaga dużej ilości wody i światła słonecznego. Natomiast marihuana produkowana jest z nie-wiadomo-czego, które rośnie do ok. 90-130 cm, zakorzenia się wszędzie (nawet w plastikowym granulacie) i potrzebuje niewielkie ilości światła. Bóg wie, czym to się podlewa. Skąd wiecie, czy w mieszance nawozów nie ma rozpuszczonych niebezpiecznych substancji? Wiem, wiem, narkotyki twarde to z reguły substancje nierozpuszczalne w wodzie, tylko w rozpuszczalnikach niepolarnych (organicznych). Ale badania na próbkach z różnych źródeł wykazały, że produkowana obecnie marihuana ma zawartość THC, kanabinolu i kanabidiolu ~10-20 razy większą od próbki z naturalnego, rosnącego dziko Cannabis, a niektóre z nich mają także inne substancje (niewielkie ilości) ekstazy czy amfetaminy. Nie wiadomo, jak je tam wprowadzono (kwiaty są prawdopodobnie spryskiwane mieszanką na długo przed zerwaniem lub wysuszeniem, moczone albo są nią nawożone).
THC to narkotyk miękki powiadacie... Tylko że nikt nie wie, iż WHO zrobiło podział na narkotyki miękkie i twarde TYLKO I WYŁĄCZNIE ZE WZGLĘDU NA STAN SKUPIENIA, nie na możliwość uzależnienia czy niebezpiecznosć, jak myśli większość ludzi. THC (tetrahydrokannabinol) jest substancją psychoaktywną długo rozkładającą się w organizmie, tak więc jeśli ktoś pali regularnie, czyli np. codziennie lub co dwa dni, może dojść do "przedawkowania", czyli tolerancji odwrotnej, coraz silniejszego działania substancji (nadwrażliwości na jej działanie). Efekty są widoczne gołym okiem - chill-out, który jest głównym celem, dla którego pali się marysię, staje się całkowitym zobojętnieniem na rzeczywistość. Osoby palące tego nie zauważają, jednak z punktu widzenia osoby trzeciej można to opisać w ten sposób:
- osoba traci chęć do robienia czegokolwiek
- przestaje ją obchodzić jej pasja, hobby
- rzuca np. pływanie czy grę na instrumencie
- miewa coraz gorsze wyniki w nauce
- coraz częściej zdarza się niedotrzymywanie terminów w pracy
- totalna olewka wszystkiego
- wszystko zbywa śmiechem (nawet tragiczne sytuacje)
- zawiechy i odpływanie, utraty pamięci (krytyczne stadium)
- synestezja zmysłowa (np. kurczak smakuje na niebiesko, a zapach kwiatu brzmi jak bzyczenie)
Można wymieniać w nieskończoność. Z człowieka robi się taki zombie wersja demo, mimo, że zdrowie jest w porządku. Nie ma efektów zagrażających bezpośrednio zdrowiu, ale psychice i osobowości już tak.

Nie mam nic do palenia zioła, jednak po tym, jak straciłem kilku przyjaciół w ten sposób jestem raczej przeciwko akcji "sadzić, palić zalegalizować", aczkolwiek jeśli większość społeczeństwa tego chce, niechaj i tak będzie.
Informacje wymienione powyżej to duży skrót tego, czego dowiedziałem się na wykładach, warsztatach i spotkaniach z pedagogami zajmującymi się młodzieżą uzależnioną od innych narkotyków. Motyw marihuany był najczęściej przewidziany jako dygresja, a stawał się głównym tematem rozmów.

Jak chcesz palić - dowiedz się więcej o tym, co palisz
Nie dajcie się wrobić
Miejcie umiar!
Miłego palenia

::EDITED after @Velture intervention
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
s0pel 2012-06-02, 11:30
Pytaj dilera o skład przed zakupem i proś o certyfikat ISO i czy produkt zatwierdziła UE
Zgłoś
troyak 2012-06-02, 11:31 22
- osoba traci chęć do robienia czegokolwiek
- przestaje ją obchodzić jej pasja, hobby
- rzuca np. pływanie czy grę na instrumencie
- miewa coraz gorsze wyniki w nauce
- coraz częściej zdarza się niedotrzymywanie terminów w pracy
- totalna olewka wszystkiego
- wszystko zbywa śmiechem (nawet tragiczne sytuacje)
- zawiechy i odpływanie, utraty pamięci (krytyczne stadium)
- synestezja zmysłowa (np. kurczak smakuje na niebiesko, a zapach kwiatu brzmi jak bzyczenie)

kurwa, ja mam te wszystkie objawy i bez palenia -.-
Zgłoś
Jo 2012-06-02, 11:33 1
Nie zapominając o tym, iż dzisiejsze "zioło" to zioło tylko z nazwy. Znajdują się tam wszelakiego rodzaju śmieci, aby zwiększyć wagę. Na przykład drobinki szkła, które wciągane z dymem drażnią układ oddechowy. Ale co ja tam wiem...
Zgłoś
s................e 2012-06-02, 11:33
I właśnie to ciągle staram się powtarzać ale nikt mnie nie słucha.

Marihuana jest nieszkodliwa ale ta naturalna, a takiej większość palaczy przez całe życie nawet nie zobaczy na oczy. Wszystko jest winą oczekiwań palaczy "czym mocniejsze tym lepsze" ale zapominają że czym mocniejsze tym większy chemik.

Też mam znajomych którzy strasznie są otępiali przez marihuanę (sami oczywiście mówią że jest ok) to jednak jestem za zalegalizowaniem gdyż wtedy wzrośnie świadomość składu. Nawet instytucje (np. sanepid) będą mogły badać skład sprzedawanych nasion/suszu. A kto będzie chciał zapalić kupi sobie to bez chemi i gmo z certyfikatem EKO w takiej samej cenie tylko odprowadzając podatek zamiast do mafii to do budżetu państwa.
Zgłoś
Dejna 2012-06-02, 11:35
Cała ta akcja legalizacji narkotyków ma tylko jeden cel ogłupić społeczeństwo. Dlaczego ? Bo urajaną masą lepiej kierować i manipulować niż trzeźwym społeczeństwem!
Zgłoś
l................z 2012-06-02, 11:36 1
gdzie jeszcze zamierzasz skopiować to gówno? Pozostał ci kwejk i nasza klasa, chyba tylko. Pewnie sam nigdy nic nie zjarałeś i kopiujesz farmazony z innych stron.
Zgłoś
nieja 2012-06-02, 11:36 3
Kto ma palić i tak to będzie robił, a prawdą jest, że maria z własnej hodowli szkodzi mniej niż ta od typa z ciemnej bramy. Gdyby była legalizacja, to ludzie zaczeliby hodowle na masową skale, nie potrzebowaliby dodawać huj wie czego, skoro mieliby wiecej towaru niż byliby wstanie sprzedać. Za legalizacją w Polsce idzie jeszcze prawo do sadzenia 'pomidorków' w domu, więc masz w 100% kontrole nad tym co palisz. Mysle ze bardzo wiele osob zaczeloby hodowac roslinki w szafie, gdyby tylko mieli pewnosc ze nikt ich za to nie wsadzi do paki. Btw. MJ jak i wszystkie inne narkotyki szkodzi, jednak w porównaniu do np alkoholu szkody te są znikome. Pamietaj że narkotykiem jest również kawa, czy cukier, gdyby zostały zdelegalizowane również mielibyśmy tysiące odmian nieznanego pochodzenia. Sie rozpisalem.. bless
Zgłoś
szczepan11600 2012-06-02, 11:38 32

A do tematu
Legalizacja spowoduje ''czystość'' źródła
Zgłoś
thewhitestar 2012-06-02, 11:38 2
Za długie, nie chce mi się czytać, idę zajarać dżojnta.
Zgłoś
Taifun 2012-06-02, 11:44 3
Żal mi was wszystkich. Idźcie sie najebać pod sklep razem ze swoimi kolegami. Gmbusy nigdy nie paliły i strasznie będą się wypowiadać na ten temat. A że mózg sie od tego jebie itd. Wam bez tego się już zjebał. Tyle odemnie
Zgłoś
specodhec341 2012-06-02, 11:49 1
@Ja-ah-qu-ub-el
Właśnie o tym mówiłem, dzięki za naukowe poparcie faktów.
Zgłoś
Buszownik 2012-06-02, 11:51 1
to samo można napisać o herbacie- pestycydy, soki - nawozy z metalami ciężkimi takie czasy.
Zgłoś
Człowiek Drzewo 2012-06-02, 11:54
Gowno prawda. Jak sie bierze "prosto" od producenta, ktory dodatkowo jest Twoim dobrym znajomym i nie ma powiazan z organizacjami przestepczymi to dostajesz cos normalnego. Kilka razy mialem okazje spotkac sie z tym smieciem ktory krazy w obiegu ale roznice da sie wyczuc natychmiastowo. Przebieg fazy diametralnie sie rozni i nie da sie tego nie wyczuc. A oczywistym jest ze czesc osob bierze to tylko po to zeby miec jak najwieksza bombe. I bardzo dobrze ktos musi tworzyc dno zeby inni mogli sie od tego dna odpychac.
Zgłoś
jankol 2012-06-02, 11:57
"Miejcie umiar" tyle...
Zgłoś
Tuiq 2012-06-02, 12:09 2
Pojebani są ludzie, którzy nakurwiają codziennie marychę...przecież, to po jakimś czasie już się robi nudne i nie daje tej frajdy jak się zapali raz na miesiąc. Tak samo jest z alkoholem...tylko, na szczęście, są różne rodzaje trunków ; D
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem