18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2 minuty temu
Obecnie marihuanę produkuje się z genetycznie zmodyfikowanych roślinek, które łatwo hodować w nawet najtrudniejszych warunkach. Prawdziwa konopia indyjska Cannabis sativa indica to drzewko o wysokości od 1,5-3m, rośnie na lekko zakwaszonej glebie, wymaga dużej ilości wody i światła słonecznego. Natomiast marihuana produkowana jest z nie-wiadomo-czego, które rośnie do ok. 90-130 cm, zakorzenia się wszędzie (nawet w plastikowym granulacie) i potrzebuje niewielkie ilości światła. Bóg wie, czym to się podlewa. Skąd wiecie, czy w mieszance nawozów nie ma rozpuszczonych niebezpiecznych substancji? Wiem, wiem, narkotyki twarde to z reguły substancje nierozpuszczalne w wodzie, tylko w rozpuszczalnikach niepolarnych (organicznych). Ale badania na próbkach z różnych źródeł wykazały, że produkowana obecnie marihuana ma zawartość THC, kanabinolu i kanabidiolu ~10-20 razy większą od próbki z naturalnego, rosnącego dziko Cannabis, a niektóre z nich mają także inne substancje (niewielkie ilości) ekstazy czy amfetaminy. Nie wiadomo, jak je tam wprowadzono (kwiaty są prawdopodobnie spryskiwane mieszanką na długo przed zerwaniem lub wysuszeniem, moczone albo są nią nawożone).
THC to narkotyk miękki powiadacie... Tylko że nikt nie wie, iż WHO zrobiło podział na narkotyki miękkie i twarde TYLKO I WYŁĄCZNIE ZE WZGLĘDU NA STAN SKUPIENIA, nie na możliwość uzależnienia czy niebezpiecznosć, jak myśli większość ludzi. THC (tetrahydrokannabinol) jest substancją psychoaktywną długo rozkładającą się w organizmie, tak więc jeśli ktoś pali regularnie, czyli np. codziennie lub co dwa dni, może dojść do "przedawkowania", czyli tolerancji odwrotnej, coraz silniejszego działania substancji (nadwrażliwości na jej działanie). Efekty są widoczne gołym okiem - chill-out, który jest głównym celem, dla którego pali się marysię, staje się całkowitym zobojętnieniem na rzeczywistość. Osoby palące tego nie zauważają, jednak z punktu widzenia osoby trzeciej można to opisać w ten sposób:
- osoba traci chęć do robienia czegokolwiek
- przestaje ją obchodzić jej pasja, hobby
- rzuca np. pływanie czy grę na instrumencie
- miewa coraz gorsze wyniki w nauce
- coraz częściej zdarza się niedotrzymywanie terminów w pracy
- totalna olewka wszystkiego
- wszystko zbywa śmiechem (nawet tragiczne sytuacje)
- zawiechy i odpływanie, utraty pamięci (krytyczne stadium)
- synestezja zmysłowa (np. kurczak smakuje na niebiesko, a zapach kwiatu brzmi jak bzyczenie)
Można wymieniać w nieskończoność. Z człowieka robi się taki zombie wersja demo, mimo, że zdrowie jest w porządku. Nie ma efektów zagrażających bezpośrednio zdrowiu, ale psychice i osobowości już tak.

Nie mam nic do palenia zioła, jednak po tym, jak straciłem kilku przyjaciół w ten sposób jestem raczej przeciwko akcji "sadzić, palić zalegalizować", aczkolwiek jeśli większość społeczeństwa tego chce, niechaj i tak będzie.
Informacje wymienione powyżej to duży skrót tego, czego dowiedziałem się na wykładach, warsztatach i spotkaniach z pedagogami zajmującymi się młodzieżą uzależnioną od innych narkotyków. Motyw marihuany był najczęściej przewidziany jako dygresja, a stawał się głównym tematem rozmów.

Jak chcesz palić - dowiedz się więcej o tym, co palisz
Nie dajcie się wrobić
Miejcie umiar!
Miłego palenia

::EDITED after @Velture intervention
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
P................y 2012-06-02, 12:13
czytając to rozpalam blanta
Zgłoś
mefe 2012-06-02, 12:13 1
Trzeba palić, żeby meksykanie mieli się o co zabijać. Więcej materiału na harda...
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2012-06-02, 12:17 2
Domo91 napisał/a:

[...] pytanie czy wolicie żeby zarabiały na tym mafie czy kontrolowało państwo?

Oczywiście, ze mafie bo to porządni ludzie a nie to co nasz rząd.

Myślisz, że gdyby zarabiało na tym państwo to coś byś z tego dostał? Najwyżej 50% VAT na THC. Tak jak w USA zarabiają na prochach na lewo i oczywiście oni z tym "walczą", tak by było tutaj. Nie byłoby żadnych "naturalnych i zdrowych upraw" ani sanepidu to sprawdzającego, w co wy wierzycie? Codziennie wpierdalacie aspartam, amarant, benzoesany, heksamine i inne gówno które was truje. Sanepid coś z tym zrobił? Ktoś się tym chemicznym jedzeniem w ogóle interesuje? Nie, a jak ktoś ma jakieś wątpliwości to niech spojrzy do lodówki i przeczyta skład produktów które żre codziennie.

Jak ktoś chce sobie jarać to niech jara co chce, nawet gówno, ale niech nie głosi jakichś bzdur o tym jaka to zdrowa byłaby marycha gdyby produkowało ją państwo i jaki nasz kraj stałby się bogaty..
Zgłoś
C................r 2012-06-02, 12:19 10
...a prawda jak zwykle leży gdzieś pomiędzy jednym a drugim. Nie mam nic przeciwko paleniu z głową - raz na tydzień, miesiąc. I niestety, ale uważam, że maryśka z własnej uprawy jest mniej szkodliwa od gówna od dilla, ale dalej w jakimś stopniu szkodzi. W jakimś - używana z umiarem myślę w bardzo małym. A jak ktoś jest głupi i non stop chodzi spalony, to sam prosi się o kłopoty. Pomyślcie, co się dzieje z człowiekiem, który np. pół roku dzień w dzień pije 0,5l gorzały - wszystko w nadmiarze szkodzi. Jestem za legalizacją, ponieważ dochód idzie dla państwa, nie dla mafii, ludzie mogą chodować 1-2 krzaki na legalu i podlewać, czym chcą, a głupie gówniarze, które prują mordę na ulicy "sadzić, palić, zalegalizować!" mają utrudniony dostęp do zielska, chyba, że mama im pozwoli zasadzić krzaka. Ale w Polsce legalizacji nie będzie szybko, lepiej wspierać mafię. Narkotyki, miękkie jak i twarde, są i będą dostępne. Czy nie lepiej dostosować prawo tak, żeby mieć z tego zyski, a nie wydawać na wojnę, która i tak jest przegrana? Każdy człowiek, który ma trochę oleju w głowie i jednak spróbuje np. amfetaminy, kiedy zobaczy, że traci nad tym kontrolę - ogarnie się. Wiem po sobie - spróbowałem jako gówniarz, dzięki temu, że była nielegalna. Było fajnie, ale wiadomo, co się stanie jak z tym nie zerwiesz, skoro zaczyna cię kontrolować. Mimo młodego wieku nie potrzebowałem żadnych monarów, srarów i innych grup wsparcia, wystarczyła odrobina rozsądku. W życiu popełnia się błędy, ważne, żeby czegoś się na nich nauczyć. A pójście za niektóre z nich za kratki u debili i tak niczego nie zmieni, a u tych, którzy sami by się pozbierali do kupy - zniszczy życie.
Zgłoś
idymy 2012-06-02, 12:20
@specodhec341

hahah ale pierdolnie chyba wychowała cię babcia moherówka. Prosty test, załatw sobie nasionko, wsadź w piaskownicy podlewaj moczem i czekaj jak wyrośnie to wtedy pogadamy. Na każdym kroku wpierdalają kit..
Zgłoś
baquazan 2012-06-02, 12:20
Nigdy nie będzie naturalnych upraw rośliny, która ma teraz setki gatunków, które sa tak krzyzowane aby miały jak najwięcej THC.
Zgłoś
Machol 2012-06-02, 12:21
Umiar to trzeba mieć we wszystkim. Strzelić sobie piwo najwyżej raz dziennie a zachlewać mordę bo inaczej się żyć nie potrafi - to w gruncie rzeczy ten sam problem co zajarać sobie raz na jakiś czas, a zrobić z tego sens życia.
Zgłoś
~Faper Noster 2012-06-02, 12:23 7
Można prosić o jakie wiarygodne źródło?
Zgłoś
FryzjerZG 2012-06-02, 12:24
ale co Cie kur.. obchodzi z czego jest robiona, skoro nie lubisz palic ? w polsce wiadomo ze dostajesz pokrzywy zakrapiane jakims gownem, bo niestety policja sciga dzieci z trawka zamiast zajac sie przestepcami. W UK gdzie tez niby jest zakaz, za palenie blanta w zacisznym miejscu dostaniesz conajwyzej pouczenie, moze niski mandat. Dlatego tez na wyspach kupuje sie prawdziwe palonko, swiezutki topik, jak go rozrywasz to czujesz na palcach ta klejaca sie zywice. Cos wspanialego. U nas przez takich fanatykow ktorym przeszkadza trawka (ktorej de facto w zyciu nie palili), mlodzi pala eter i inne gowna dodawane do polskich pokrzyw. Pozatym zwroccie uwage na nasze pomidorki i ogorki, no kur... sama natura. To wszystko zalezy od czlowieka. Jak np. pracuje od 6 do 18 to czy zlym jest zapalic skreta po robocie, wlaczyc sobie jakis madry film i go obejrzec ? To ze sa cymbaly ktore pala tak, jakby to byly narkotyki to nie moj problem, moga dla mnie zdechnac z glodu. Ja mam 26 lat, i nie beda mi 18 letnie prawiczki z sadistica dyktowac ze trawka jest fe.
Zgłoś
specodhec341 2012-06-02, 12:26
idymy napisał/a:

@specodhec341

hahah ale pierdolnie chyba wychowała cię babcia moherówka. Prosty test, załatw sobie nasionko, wsadź w piaskownicy podlewaj moczem i czekaj jak wyrośnie to wtedy pogadamy. Na każdym kroku wpierdalają kit..

Obrażanie osób, których się nie zna to bardzo dziwna rzecz, przywara pewnej grupy społecznej, której tu nie nazwę. Mam nadzieję, że do niej nie należysz
Zgłoś
l................z 2012-06-02, 12:28
Szkoda w ogóle zabierać głos w tej sprawie. Nie mam zamiaru karmić trolla, który wypisuje głupoty. Każdy narkotyk powinien zostać zalegalizowany, a skarb państwa powinien na tym zarabiać. Niestety, dzięki lobby poselskiemu i zakrojonym na szeroką skalę znajomościom taka akcja nie jest niemożliwa.
Zgłoś
Nakwasowany 2012-06-02, 12:29
Właśnie po to jest legalizacja aby wytwarzali trawę bez tych wszystkich śmieci. Chociaż może jestem naiwny.
Zgłoś
specodhec341 2012-06-02, 12:31 1
Nostrełe napisał/a:

Można prosić o jakie wiarygodne źródło?

ciężko z tym, bo to wszystko było na wykładach. Ale część informacji może być tu:
hyperreal.info/node/2212axzz1wd88AhGJ
haszysz.com/artykuy/35-newsy/770-z-roku-na-rok-rosnie-sila-marihuany.html

z tymi procentami bym nie wierzył za bardzo, bo na kilku spotkaniach wymieniane były wartości 10-30 razy a nie 10-30 %
Zgłoś
Hunter95 2012-06-02, 12:38
No i co z tego ,że dzisiejsze hodowlane roślinki są genetycznie zmodyfikowane. To jest nic innego niż wszczepienie informacji genetycznej z jednej rośliny do drugiej. Nie zdziwmy się jak za parę lat wszytko będzie GMO. A ta przesada ,że to nie naturalne to już inna bajka.
Zgłoś
L................r 2012-06-02, 12:39
I tak kto będzie chciał, ten będzie palił...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem