18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 57 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:16
Ciąg dalszy naszych niesamowitych przygód Madki P0lki niezabezpieczonej!

Przypominając:
Cytat:

Kiedy? Prawdopodobnie styczeń 2020 roku
Gdzie? Pogotowie opiekuńcze, Tarnów, województwo Małopolskie
Kto? 25 letnia madka, brak danych nt ojca
Cel wizyty? Oddanie czterech chłopców w wieku od roku do 6 lat
Rzekomy powód oddania? Weźcie je sobie, nie chcę ich wychowywać, nie chcę się nimi zajmować, nie mogę ich utrzymywać.

Część I wraz z poradnikiem antykoncepcyjnym i in. informacjami nt prokreacji

Co dalej? Chłopcy znaleźli zawodową rodzinę zastępczą, która mieszka niedaleko Tarnowa (tj. blisko rodziców).
Czy rodzice biologiczni nadal będą mieli kontakt z dziećmi? Tak.
Jakie konsekwencje poniosą rodzice? Dostaną pomoc i wsparcie ze strony opieki socjalnej. Hehe.
Co to znaczy, że rodzina zastępcza jest zawodowa? To znaczy, że dana rodzina podpisała umowę z prezydentem RP na przynajmniej 4 lata i otrzymuje (jeden z rodziców) wynagrodzenie za opiekę nad dziećmi (tj. jest to jego pracą). Dzieli się na interwencyjną, która bierze pod opiekę dzieci na max 4 miesiące (najprawdopodobniej z tą mamy tu do czynienia) i specjalistyczną, która zajmuje się dziećmi cięższymi (np. upośledzonymi, z dziećmi xd i in.).
Na jaką pomoc finansową może liczyć w/w rodzina zastępcza? 1500 zł na każde dziecko (tj. 1000 zł i 500+), a także min. 2500 zł brutto dla rodzica, który zrezygnował z pracy, czyli razem min. 8500 zł, a także różnorakie ulgi i pomoc specjalistyczną.

Źródło

PS. Jeśli trzeba połączyć tematy, to o wielki adminie działaj!
Zgłoś
koras24 2020-02-12, 22:23 1
Dobrze że to nie w Łodzi.
Zgłoś
~sensualna 2020-02-12, 22:27 10
dobrze że chociaż oddała a nie zabiła jak to ostatnio rodzice mają w nawyku, i to normalne że rodzina zastępcza dostaje hajsy bo inaczej dla większości porzuconych dzieciaków nie było by miejsca w domach dziecka a co za tym idzie kończyły by jak dzieciaki w mniej cywilizowanych krajach...
Zgłoś
kubol 2020-02-12, 22:30 1
Mogla sprzedac jedno na organy. Wystarczyloby dla reszty na jakis czas. A potem, zawsze mozna sobie dorobic nastepne z tym samym przeznaczeniem
Zgłoś
hanney 2020-02-12, 22:39 1
sensualna napisał/a:

dobrze że chociaż oddała a nie zabiła jak to ostatnio rodzice mają w nawyku, i to normalne że rodzina zastępcza dostaje hajsy bo inaczej dla większości porzuconych dzieciaków nie było by miejsca w domach dziecka a co za tym idzie kończyły by jak dzieciaki w mniej cywilizowanych krajach...

Tak, ale należy podkreślić, że tym się różnią rodziny zastępcze od rodzin adopcyjnych - te pierwsze dostają pieniądze, a adopcyjne nie.
Zgłoś
Presty 2020-02-12, 23:00 1
Patologia rulez.
Na kogo zagłosujecie w maju?
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-02-12, 23:07 13
Presty napisał/a:

Patologia rulez.
Na kogo zagłosujecie w maju?

Na nikogo. Waśniewska jeszcze siedzi...
Zgłoś
~Velture 2020-02-12, 23:19 2
Cytat:

1500 zł na każde dziecko (tj. 1000 zł i 500+), a także min. 2500 zł brutto dla rodzica, który zrezygnował z pracy, czyli razem min. 8500 zł,

Jak ty to kurwa liczysz?
1500*4=6000.
2500 BRUTTO to nie NETTO.

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-02-12, 23:31
Velturek napisał/a:

2600 BRUTTO to nie BRUTTO.
Ale ciemny lud to kupi...
Zgłoś
Reyser 2020-02-12, 23:35 1
Spokojnie znajdzie fagasa któremu hydraulika przecieka i jej zrobi nieświadomie kolejne ,taki typ juz tak ma .
Zgłoś
~sensualna 2020-02-12, 23:36 1
hanney napisał/a:

Tak, ale należy podkreślić, że tym się różnią rodziny zastępcze od rodzin adopcyjnych - te pierwsze dostają pieniądze, a adopcyjne nie.

No bo adopcyjna chce dziecka i zazwyczaj bierze maluszka a a zastępcze są dla każdego dzieciaka. Większość ludzi by nie wzięła dzieciaka gdyby nie dostała za to hajsu. U mnie na osiedlu są dwie rodziny i w każdej jest po 4 dzieciaków i nigdy im niczego nie brakowało.Nawet dwóch z nich jest już pełnoletnia a dalej z nimi mieszkają a zaś kumpel który narobił sobie długów wziął szybki ślub , dostał dzieciaka i ma teraz z czego żyć
Zgłoś
hanney 2020-02-13, 0:04 3
Velturek napisał/a:

Jak ty to kurwa liczysz?
1500*4=6000.

Słuchaj no, 4x1500= 6000 zł nieopodatkowanych pieniążków (!), a dodatkowo min. 2500 brutto zł za to, że jeden rodzic zostawił swoją pracę, czyli 6000 zł na czysto, plus MINIMUM 2500 zł brutto - bo to zależy od województwa i zarobków danej osoby - im wyższe zarobki tym większy dodatek.

Ale teraz uważaj i przeczytaj artykuł powoli i dokładnie.

W/w rodzic nie zrezygnował z pracy, a wykorzystał fakt, że przysługuje mu macierzyńskie, więc de facto ciężko oszacować ile dostaną kasy (bo przysługuje mu 100%, a potem 60% lub zamiast tego 80% zarobków w zależności od wybranej opcji macierzyńskiego) . W każdym razie, w najgorszym wypadku będą mieli ok. 7900 zł na czysto, a licząc, że pracowała za średnią obowiązującą w Małopolsce, to będą mieli 9000 zł netto, dlatego też wziąłem przybliżoną średnią z w/w, a to daje ok. 8500 NETTO (minimum 7900, a przy średniej Małopolskiej 9000 zł).
Zgłoś
Psilocke 2020-02-13, 0:06 19
Bo to kurwa popierdolony kraj jest od jakiegoś czasu.
Sam mam dzieciaka. Jednego z różnych powodów.
Odmawiam sobie wielu rzeczy aby dziecku kupić, bo chce aby miało lepiej niż ja.
A tymczasem należy się kurwic na prawo i lewo. Robić dzieciakow od zajebania i wtedy państwo pomaga.
Państwo czyli my podatnicy zrzucamy się na pierdolona patologię, która nawet gum nie umie używać.
Tymczasem ktoś kto chce mieć i ma dzieci może liczyć na wielkiego kutasa w dupie.
Bo dzieciak nie jest głodny, brudny i nago nie chodzi to wypierdalać.
Ja na wszystko muszę zapierdalać i za wszystko płacić a tymczasem karyna, która nie umie nóg razem trzymać dostaje wszystko na złotej tacy.

A co do zabijania dzieciakow.
Poczekajcie jak 500+ jebnie i wszystkie socjale.
Po lasach będzie więcej martwych dzieciakow niż grzybów w sezonie.

Jebac to.
Pierdolona roszczeniowka, która tylko łapę po kasę wyciąga a pracować mają ukraincy bo madce polce ciężko.
Na mojej wiosce kiedyś babka urodziła, wykarmiła i wychowała 16 dzieciakow. Nikt nic nie dawał.
A teraz jak babie pizda pęknie to fanfary będą odpalać.
Zgłoś
~Velture 2020-02-13, 0:15 7
Psilocke napisał/a:

Bo to kurwa popierdolony kraj jest od jakiegoś czasu.
Sam mam dzieciaka. Jednego z różnych powodów.
Odmawiam sobie wielu rzeczy aby dziecku kupić, bo chce aby miało lepiej niż ja.
A tymczasem należy się kurwic na prawo i lewo. Robić dzieciakow od zajebania i wtedy państwo pomaga.
Państwo czyli my podatnicy zrzucamy się na pierdolona patologię, która nawet gum nie umie używać.
Tymczasem ktoś kto chce mieć i ma dzieci może liczyć na wielkiego kutasa w dupie.
Bo dzieciak nie jest głodny, brudny i nago nie chodzi to wypierdalać.
Ja na wszystko muszę zapierdalać i za wszystko płacić a tymczasem karyna, która nie umie nóg razem trzymać dostaje wszystko na złotej tacy.
A co do zabijania dzieciakow.
Poczekajcie jak 500+ jebnie i wszystkie socjale.
Po lasach będzie więcej martwych dzieciakow niż grzybów w sezonie.
Jebac to.
Pierdolona roszczeniowka, która tylko łapę po kasę wyciąga a pracować mają ukraincy bo madce polce ciężko.
Na mojej wiosce kiedyś babka urodziła, wykarmiła i wychowała 16 dzieciakow. Nikt nic nie dawał.
A teraz jak babie pizda pęknie to fanfary będą odpalać.

No bo zawsze od wieków tak jest, że im ktoś biedniejszy tym się bardziej płodzi. Pomijam ten maleńki odsetek superbogatych ludzi którzy też się ruchają jak króliki.
Ty liczysz czy stać cię na dziecko i czy będziesz w stanie utrzymać rodzinę aby żyli godnie a biedni ludzie żyjący z dnia na dzień mają wyjebane czy mają jednego dzieciaka czy piątkę. Oni nie myślą w perspektywie następnych 20-40 lat.

To nie jest żaden przytyk do nikogo. Tak po prostu jest. Pech chce, że patologia się rzuca w oczy. Na każdego biednego patusa co woli wydać hajs na jabola niż na gumy przypada wielu dobrych biednych ludzi ale patusy im zrobiły etykietkę, że tylko patologia jest biedna i ma dzieci.
Takie same stereotypy są o nas w Niemczech, ze Polacy to złodzieje.

Wszystkie stereotypy są tworzone przez bardzo nieliczne grupy osób które tak się w oczy rzucają swoim negatywnym zachowaniem, że wszystkich się tak etykietuje.

Jedynym wyjątkiem chyba są rumuni w Polsce bo tutaj nie ma żadnej mowy o mniejszości ani nawet o większości tylko zdecydowanej większości gdzie tych normalnych i uczciwych jest na granicy błędu statystycznego.
Jak ktoś chce niech sobie sprawdzi statystyki bo nie chce mi się dalej w to brnąć.

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
Psilocke 2020-02-13, 0:43 18
Zgodzę się z tobą ale....

To tą właśnie patologię rząd wspiera.
Nie normalnych ludzi, którzy chcą założyć rodzinę i ją mieć.
Tylko takich co jebia się bez opamiętania bo dajo.

Ja jako pracujący rodzic nie mam praktycznie niczego. Ot z pitu mogę odpisać 1000+ rocznie na dzieciaka.
Żadnych ulg podatkowych choćby przy zakupie towaru dla dziecka. Niczego.

No ale będąc szczerym jest 500+ na pierwsze.
Biorę. Znaczy małżonka bierze.
Tyle, że przewalutowuje i ładuje to na konto dzieciaka w innym kraju. Bo to jebnie. Jebnie z wielkim hukiem.
Mam nadzieję, że ta kasa za granicami do czegoś mu się przyda kiedyś.

Tymczasem jest chujnia. Dla ludzi takich jak ja, którzy starają się dbać o własne dziecko jest po prostu chujnia.

Ot dla przykładu.
Dzieciak mój uczęszcza do przedszkola.
Płacę za to co miesiąc pln. Ile konkretnie to nie wiem bo stara się tym zajmuje.
Tymczasem w równorzędnej grupie jest 3 dzieciakow z patologii.
Przedszkole opłaca państwo.
Dzieci odbiera babcia, bo jak się dowiedziałem starzy zadko kiedy nadają się do tego aby dzieci odebrać. Oboje nie pracują.
Wszyscy o tym wiedzą i nikt nic nie robi.
Rodzice mają wyjebane bo kasa idzie i chuj.

No to jaki morał z tego może być?
Jebac się jak królik. Chlac na umor w dzień i noc. Miec wysrane na wszystko bo dadzą.

Ja rozumiem, że obraz głośnej mniejszości przysłania rzeczywistość ale tak właśnie jest.
Widzę to każdego dnia.
Każdego jebanego dnia, kiedy to brudny potomek patologii jest obskakiwany z każdej strony a mój dzieciak jest wyjebany na margines bo niczego mu nie brakuje.
I żeby nie było to nie mam pretensji do dzieci bo one niczemu nie winne.
Wkurwia mnie tylko to, że normalne dziecko jest spychane na dalszy plan, ponieważ trzeba się zająć tym którego rodzice mają wyjebane.
A czyje to dziecko?
Moje?
Twoje?
Ma rodziców więc niech się nim zajmą. Ja mam swoje do utrzymania i wychowania. Nie powinienem utrzymywać tysięcy obcych.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów