18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
Nowa era bodybuilding
jadoo • 2013-01-09, 13:13
Zhasni wypuścił nowy filmik. Moim zdaniem jest wart uwagi. Dynamiczny, dobry podkład i dobrze dobrane obrazy. Nie trzeba 4 razy w tygodniu być na siłowni, żeby docenić pracę jaką wykonują ci goście.

I szczególnie pozdrawiam tych, którzy lubią powalczyć z tym żelastwem
Zgłoś
beepp 2013-01-09, 23:29 5
I to jest to co, właśnie uwielbiam !! Wyjebane mam na idiotów, którzy się na mnie krzywo patrzą. Zwłaszcza na wakacje, bo co ? jestem większy od nich, to pewnie koksu się brało. Wiecie co powiem wam, że ja wolę spędzać czas na siłowni, niż rozbijać się po kątach na mieście. Wole jak jestem wkurzony, przez to że coś mi w życiu nie wyszło, iść z tym na siłownie i tam wyładować swoja agresje, niż najebać się w parku i później szukać boruty. Pozdro dla tych którzy są cierpliwi !
Zgłoś
Milion baksów 2013-01-10, 0:24
Ja osobiście ćwiczę 'na sucho', prawdopodobnie będę ćwiczył przez całe życie ( siłownia na całe życie ), ale takich rezulatatów nigdy nie osiągne i naprawdę szczerze nie chciałbym tak wyglądać. Oczywiście nie naśmiewam się z nich, nawet chciałbym kogoś takiego znać, coby mi podpowiadał jak ćwiczyć. I mam takie pytanie do was: jeżeli ktoś wygląda jak ci panowie z filmiku, to na starość co dzieje się z mięśniami?
Zgłoś
KanapkaZMP 2013-01-10, 1:08
tegotamtego napisał/a:

A w ch.j z siłownią! Ciężkie to wszystko, po co się męczyć jak te małpy. Ja więcej dup wyrwałem w życiu niż niejeden z nich jest sobie w stanie wyobrazić. Lepiej być wysportowany niż nie móc sobie dupy podetrzeć przez te sztuczne mięśnie. Patałachy próbują się dowartościować. Żenada!!

Koli to ty ?
Zgłoś
spartan 2013-01-10, 1:39 3
sidian napisał/a:

Zdjąłbym z diety i dodałbym do supli. Suple to po pierwsze też dieta, bo 80-120g białka dziennie to już nie suple, a tyle się rąbie... Przynajmniej ja tyle rąbie .

zdjąć z diety? nie bardzo. Najlepiej dostarczać wszystkiego z michy. Jeżeli są braki, to wtedy suple idą w ruch.
To ile Ty ważysz? 50 kg?
80-120 gr białka to dużo na dzień? tak uważasz?
pół kilograma piersi z kurczaka i już masz ~110 gr białka. Możesz sobie to rozłożyć na 3 posiłki... a gdzie reszta? Z samych posiłków, nawet jeśli będziesz miał ich 5 na dzień, spokojnie ponad 200 gr białka wyciągasz, to tak na marginesie.

Intrygujące jakie emocje u komentujących zawsze wzbudzają takiego rodzaju produkcje. Zawsze schodzi na doping... jak by to on robił całą robotę. Taaak, walniesz strzała w dupala raz na tydzień, nie ćwicząc, bez odpowiedniej michy i samo przyjdzie? no nie? posiedzę w domu najem się czipsów, a sylwetka sama się zrobi... Ludzie, ogarnijcie się.
Podobało mi się też stwierdzenie, że zawodowi sportowcy nie biorą (mowa była o zapaśnikach, kulomiotach etc)... heh. W dzisiejszych czasach jest to niemożliwe. Nawet jak się jest przeciwnikiem tego rodzaju wspomagaczy. Chcesz nadążyć za konkurencją i nie zostawać w tyle? Musisz brać. Możesz być nieświadomy tego (co jest rzadką sprawą), że bierzesz, bo trener ci coś dorzuci. A to powie, że w zastrzyku jest kompleks witamin, coś na stawy itp...

Cały sęk w tym, że dopingując się masz więcej energii na intensywniejszy trening, bez którego nic nie wskórasz, jak i organizm zdoła przerobić na masę mięśniową wszystkie składniki odżywcze (w ogromnych ilościach) jakie dostarcza się z pożywieniem. Oraz regeneracja wyeksploatowanego organizmu po ciężkim treningu jest znacznie szybsza. Ale to naprawdę wszystko się sprowadza to niesamowitej autokontroli, siły ducha, i mnóstwa wyrzeczeń.
Kai Greene (to ten z kucykiem na filmiku, jak by ktoś nie wiedział) wypowiedział kiedyś mądre słowa:
"Mind is everything. If you don't believe you can do something, then you can't." I tego się trzymajmy.

Reasumując. Chcesz brać, bierz. Nie chcesz brać, nie bierz. Chcesz być wielki, bądź. Chcesz być chudy, to rób tak abyś był. Każdy ma swoje normy, swoje ideały. Jednemu podoba się mieć w łapie +50 cm, drugiemu kolekcjonowanie znaczków. jego życie, jego wybory. Po co się spinać? Zarówno w jednym jak i drugim przypadku nikt obcy kasy na to nie daje. Są to zazwyczaj ciężko zarobione pieniądze, więc każdy ma prawo zrobić z nimi co chce.
Sęk w tym aby robić to co sprawia nam przyjemność i nie zwracać uwagi na hejty

AVE
Zgłoś
bojan6 2013-01-10, 2:02
cztery tabletki metki to sposób dla Twojej sylwetki
Zgłoś
szymon_g 2013-01-10, 2:10
coz- szacun dla tych ktorym sie chcialo tyle czasu na silowni spedzic i pakowac (bez sterydow, suple sa ok)!
chociaz, szczerze mowiac, jak dla mnie sa zbyt wyrosnieci. harmonia przede wszystkim!
Zgłoś
synmackazklanu 2013-01-10, 11:55
sami napinacze widze uskuteczniaja swoje teorie...

moim zdaniem ciezka praca i dieta sie takich efektow nie osiagnie sam cwicze prawie 7 lat czasem jakies suple ale nic wiecej, mam kumpla ktory zrobil sobie w tamtym roku dobry cykl i po 3 miesiacach wygladal 2 razy lepiej ode mnie... co prawda teraz mu wszystko spadlo troche lapa sterczy ale wszystko poszlo w brzuch.. co nie zmienia faktu, ze te chlopaki z filmiku moze i ciezko pracuja na to co osiagneli ale tez maja do tego dobrane odpowiednie srodki farmakologiczne : D
Zgłoś
qwachu 2013-01-10, 12:18
kosaplaymaker napisał/a:

Wyrywanie rozkładówek Playboy'a nie jest brane pod uwage

Jemu chyba chodziło o filmy na RedTube.
Zgłoś
sidian 2013-01-10, 18:58
spartan napisał/a:

zdjąć z diety? nie bardzo. Najlepiej dostarczać wszystkiego z michy.

Mnie chodziło o znaczenie. Ktoś pisał, że ileś tam procent znaczenia ma dieta, ileś tam trening i 10% suple. Moim zdaniem suplementy to więcej niż 10% sukcesu, zwłaszcza jeśli zaliczymy do nich "suple" (if you know what I mean ).

spartan napisał/a:

Jeżeli są braki, to wtedy suple idą w ruch.
To ile Ty ważysz? 50 kg?
80-120 gr białka to dużo na dzień? tak uważasz?

Już pomijając wszystko inne, to nie, nie ważę 50kg, a białka w ciągu dnia wcinam netto 150-250gr. Netto, czyli po przeliczeniu przyswajalności. Bez supli nie jestem w stanie zapodać sobie tyle, ile potrzebuję, bo nie mam na to czasu.

Chyba żeśmy się słabo skumali, ale spoko. Swoją drogą odpierdala mi już trochę, bo przez grypę i rehabilitację od tygodnia nie byłem na siłowni. Aż mnie nosi, żeby pójść, ale z gorączką to lipa.
Zgłoś
kosmo111 2013-01-10, 23:02
Panowie nie oszukujmy sie ale teraz każdy bodybuilder wcina tyle koksów że to sie w głowie nie mieści, sam mimo stosunkowo młodego wieku mam styczność z osobami ktore bawią sie w bodybuilding, znam byłego ogólnopolskiego sędziego kulturystycznego(tak to stanowisko można chyba nazwać) znam partnerke jednego z czołowych polskich kulturystów i paru innych ludzi którzy przychodzą do siłowni w której ćwiczę. Metanabol bierze sie u nich jak cukierki, nie wspominając o innych anabolikach. Niestety teraz przyszla taka era że jest bardzo mało(jak nie ma prawie w ogóle) naturalnych kulturystów, bo nie oszukujmy sie zbudować łape powyżej 45cm w obwodzie w sposób naturalny jest nierealne. Trzeba sie wtedy odblokować hormonalnie.

Polecam poczytać o panu "Andreas Munzer" on słynął z ilości zażywanych anabolikó
Zgłoś
spartan 2013-01-11, 0:40
@sidian

Spoko. Po Twoim pierwszym poście wyciągnąłem mylne wnioski
Dzięki rozwinięciu już wiem co i jak

Ech Ty mówisz o grypie i tygodniu przerwy... i tak się czujesz.
Ja już trzeci miesiąc regeneruje się po kontuzji i mnie już nosi...
Zgłoś
n................2 2013-01-13, 3:25
Skoro uważacie, że tylko na koksie można tak przypakowac to patrzcie!
Naturalna kulturystyka:
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów