Pałac został wybudowany w latach 1894-1899 przez ówczesnych właścicieli, rodzinę Druckich-Lubeckich. Obiekt składał się z 36 pokoi, sali balowej, biblioteki oraz kancelarii księcia Aleksandra Druckiego-Lubeckiego. Ściany komnat pałacowych, w pierwszej połowie XX wieku, były zdobione gobelinami, makatami i portretami przodków właścicieli. W kolekcji księcia znajdowały się także zbroje rycerskie.Pod koniec II wojny światowej spaliła się duża część księgozbioru, resztki umeblowania zostały natomiast rozkradzione przez oddziały żołnierzy niemieckich, a potem rosyjskich.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
52 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:16
O de mnie masz piwo
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały
Kanał na Y.T "Km2bp"
O de mnie masz piwo
nieliczne piwka w dokumentalnych To Ty prowadzisz mapę street artu ?
nebelwerfer napisał/a:
nieliczne piwka w dokumentalnych To Ty prowadzisz mapę street artu ?
Tak i nie tylko: Swoje własne zdjęcia do przypisuję do mapy także tam gdzie robię urbexy . Potem taka mapa jest ogólnodostępna w mobilnych aplikacjach nawigacyjnych. No a fotki najlepiej przeglądać na OpenPoiMap
Korzystając z tej filmowej instrukcji
wejdź na OpenPoiMap i odszukaj Kombinat DAG Alfred Nobel Krzystkowice
to przeglądając przypięte do obiektów zdjęcia będziesz mógł ocenić które z ruin są najciekawsze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów