18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
POLISH ARMY 2013
dirtysanchez • 2013-01-11, 13:45
"W ciągu ostatniej dekady, Polska rozpoczęła proces modernizacji wojska Polskiego. Aspekt ten stał się moją główną inspiracją do tworzenia krótkiego montażu, który ukazuje zmiany zachodzące w wojsku Polskim. Film ten przedstawia żołnierzy Polskich, ich uzbrojenie oraz ćwiczenia zarówno w Polsce jak i poza granicami państwa. Ten krótki film zawiera także zdjęcia wojska Polskiego ze wspólnych manewrów oraz operacji wraz ze swoimi sojusznikami z NATO, a także najnowszą technologię i wyposażenie produkowane przez Polski przemysł zbrojeniowy."

Zgłoś
borisklinga 2013-01-11, 18:17 2
nie wiedziałem że wyprzedaż sprzętu, zmniejszanie ilosci zołnierzy i niszczenie najlepszego sprzetu na bezsnesownej wojnie w iraku i afganistanie nazywa sie MODERNIZACJA

Zgłoś
ostatni 2013-01-11, 18:19 11
kufel01 napisał/a:

ak wam się ta propaganda nie podoba to wypie**alać na harda baby z ku*asami oglądać. Propaganda to ukazywanie rzeczywistości taką jaka NIE jest a tu kolega zrobił film o sprzęcie i wojsku które na co dzień tak wygląda. Jakis sprzęt posiadamy ale dla błaznów z gimnazjum którzy moro znają tylko z callodduty to wszystko jest kłamstwem albo propagandą... 3/4 z was nawet koło koszar nie stała więc stulić pyski. A nasze wojsko powolutku zaczyna sie zbroić lepszy rydz niż nic. Wojsko zawodowe może liczyć nawet 50 tyś to nie jest aż tak istotne jak liczba rezerwistów i ludzi zdolnych do walki a tych mamy sporo.

hahahaha żal dupę ściska. Ty to najwyżej stałeś przy drodze licząc na klienta. Dużo mniejsza i rzekomo biedniejsza Grecja ma 200 myśliwców, głównie f-16 i mirage 2000. W naszym przypadku mamy 48 f-16, kilka starych mig-29, a naszych północno-zachodnich granic strzegą zabytkowe su-22, które w tym roku idą w pizdu na złom i zostaniemy z niestrzeżoną granicą. Podsumowaniem reszty niech będzie ten film:

Zgłoś
Qboos 2013-01-11, 18:22 1
Filmik - propaganda, ale ok. Pytanko. Co z tego że będziemy mieli najnowsze uzbrojenie, skoro poziom myślenia części żołnierzy, oficerów itd... jest dalej oparty na wzorcach radzieckich?
Zgłoś
logicoperation 2013-01-11, 18:36 1
Moim zdaniem Polska powinna całe swoje zasoby wydac na wojsko zamiast kosciol, stadiony, wiezienia, instytucje rzadowe itd... moze wtedy po kilku lub kilkunastu latach Amerykanie widzieliby gdzie lezy nasz kraj i jaka potega wladamy... Polacy sa waleczni i odwazni brakuje im tylko sprzetu i pieniedzy.
Zgłoś
tRampcoRe 2013-01-11, 18:37 1
Nie ważne jaki mamy sprzęt, Polski żołnierz jest i tak najlepszym wojakiem na świecie!

oj tam, oj tam.
Zgłoś
booore 2013-01-11, 18:49 1
A ja tak się zastanawiam: przed kim będzie nas bronić ta armią?
W razie gdyby co, to niby kto nas będzie napadał zbrojnie?
Zgłoś
ostatni 2013-01-11, 18:51 1
booore napisał/a:

A ja tak się zastanawiam: przed kim będzie nas bronić ta armią?
W razie gdyby co, to niby kto nas będzie napadał zbrojnie?

Niektórzy ludzie w XVIIw. i 20-leciu międzywojennym uparcie twierdzili, że Polsce nic nie zagraża. Teraz nazywamy ich idiotami
Zgłoś
januszexxxx 2013-01-11, 18:53
Tragiczny podkład muzyczny. Żal. Zawsze w takich filmikach taka chujowa nuta. A co do filmiku to propaganda. Prawda jest taka, ze Polska jest bezbronna i koniec.
Zgłoś
Dildowagins 2013-01-11, 19:05 3
Pozwolę sobie w tym momencie zacytować wypowiedź polskiego generała "w Polsce poza kontyngentem, który znajduje się w Afganistanie nie ma żołnierzy zdolnych pełnić inną służbę poza wartowniczą" Tyle w temacie.

jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.pl
Zgłoś
Shatter 2013-01-11, 19:08 1
Po chuj polsce armia?
Kto by chciał atakować tak chujowy kraj bez perspektyw...

"Sadistic polski 4chan tylko w lepszym stylu i złożony z mądrzejszych ludzi"
"Ale naszego papiesa wielkiego pedofila to ty szanuj czo?!"
"Prawicowcy to podludzie"
"Kibice = Zwierzęta"
Zgłoś
nyypl 2013-01-11, 19:30
całkiem niedawno kolega z wojska mi mówił że gdyby Białorus Nas zaatakowała to do Warszawy doszli by w 24 godziny. Wschód Polski jest o wiele uboższy bo za czasów komuny spodziewali się ataku z zachodu oczywiście.
o porównaniu czołgów Polski z Rosją też coś mówił ale nie chce przekręcić liczb, domyślcie się różnice
Zgłoś
303 2013-01-11, 19:31 1
Lepiej by inwestowali tylko w jednostki typu GROM, Formoza, wywiad, przeszkolić i uzbroić wszystkich zdrowych psychicznie obywateli jak to ma miejsce w Szwajcarii, a resztę jebać, i tak ruscy jak by tu wpadli pojeździć czołgami czy ze swoją flotą to wojska lądowe i marynarka gówno zrobią.

W szpitalach brakuje sprzętu, personelu, a debile nakupowali starocia typu F16 i myślą że mają dobre myśliwce, bardziej w szpitalach tomografy by się przydały niż ostatnio kupione jebane rakiety za 58 mln zł dla marynarki której prawie nie ma bo dwie wanny pomalowane w moro z tego jedna dziurawa to nie marynarka.
Zgłoś
dlugowieczny 2013-01-11, 20:03 1
Ja-ah-qu-ub-el napisał/a:

Na chuj wrzucać takie propagandowe gówno dla lemingów. Przecież każdy, kto choć trochę interesuję się tą tematyką wie, że rudy rozjebał armię. Tak kurwa RUDY. Nie Kaczyński. Tak, kurwa, wina rudego! Od 5 lat armia się kurczy, a niewygodni oficerowie "popełniają samobójstwa". I co do straszenia wojną z Rosją za Kaczora...to macie rację, kaszub wojnie zapobiega skutecznie, jeszcze 5 lat rozjebywania armii w wykonaniu Przestępczej Organizacji i inkorporacja Polski do Federacji Rosyjskiej przebiegnie bezkrwawo. Kreml ogłosi włączenie naszego terytorium do Rosji, a na sejmie rozbiorowym zostanie to zatwierdzone głosami zdrajców z peło. A tv, wiadomo która, ogłosi kolejny sukces słońca peru

Mam w dupie rudego i kaczora bo obaj są po jednych pieniądzach, więc wpierdalaj na jakieś polityczne forum, i tam się żryjcie idioci myślący, że jakikolwiek polityk chce coś dla was zrobić. Co do straszenia rosja, to bardziej martwią mnie nasi pseudosojusznicy z zachodu, którzy w historii więcej razy nas wydymali niż ruscy.
Zgłoś
gjpk 2013-01-11, 20:52 2

Na chuj wrzucać takie propagandowe gówno dla lemingów. Przecież każdy, kto choć trochę interesuję się tą tematyką wie, że rudy rozjebał armię. Tak kurwa RUDY. Nie Kaczyński. Tak, kurwa, wina rudego! Od 5 lat armia się kurczy, a niewygodni oficerowie "popełniają samobójstwa". I co do straszenia wojną z Rosją za Kaczora...to macie rację, kaszub wojnie zapobiega skutecznie, jeszcze 5 lat rozjebywania armii w wykonaniu Przestępczej Organizacji i inkorporacja Polski do Federacji Rosyjskiej przebiegnie bezkrwawo. Kreml ogłosi włączenie naszego terytorium do Rosji, a na sejmie rozbiorowym zostanie to zatwierdzone głosami zdrajców z peło. A tv, wiadomo która, ogłosi kolejny sukces słońca peru

Ja pierdole jaki pojebany komentarz. Ile ty masz kurwa lat jedenaście?
Zgłoś
Aragon1988 2013-01-11, 21:03

Widzę, że ktoś tu zapomniał o Art. 5 Traktatu Waszyngtońskiego (NATO). Tłumacząc na twój prymitywny język - jeśli ruscy spróbują nas rozjebać to NATO spuści im wpierdol, inaczej będzie siara i wstyd na cały świat. Kaczor? Ani lepszy ani gorszy, tak samo jak Tusk - historyk, babrał się w przeszłości i wszystkich sądził, rozpamiętywał.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów