Jak się nie umie
To żeby odpalić grę muszę jeszcze umieć: dobrać komponenty, zainstalować drivery, aktualizować grę, zoptymalizować sterowniki, borykać się z niekompatybilnością sprzętu, emulować pada etc itp.
W konsoli wkładam nośnik i gram. Simply as that.
Ja się w sumie od dawna przymierzam do konsoli, chociaż wiem, że nie będę miał czasu grać - kumpel kiedyś po imprezie zostawił xboxa na jakiś tydzień i nawet na niego nie spojrzałem. Ale kurwa, ludzie to tylko konsola - tłuczecie się też między sobą bo ktoś ma telefon x, a drugi y ?
Co do rynku, sony jest na skraju bankructwa, więc prawdopodobnie chcą się najeść małą łyżką. Microsoft może dać dużą marżę sprzedawcy, który będzie tą konsole opierdalał zwykłym ludziom, którzy się kompletnie na tym nie znają. ( sprzedajesz takie konsole i przychodzi typ, który chce konsole, ale właściwie to co to jest to hdmi, za sprzedaż x1 dostajesz 100pln, za ps4 30pln, którą mu sugerujesz żeby kupił ? )
Raczej jestem ciekawy wyniku, bo to, że dla zapalonych graczy w większości wygrywa PS4, nie znaczy, że przełoży się to na ostateczne wyniki sprzedaży i finansowe.
Microsoft rozdaje mnóstwo softu za darmo i ciężko mi uwierzyć, że dali taką wygórowaną cenę bez konkretnego celu ( a według tego co widziałem na papierze, sprzęt sony jest szybszy ). Wydaje mi się, że strategia microsoftu jest dużo lepiej przemyślana, a sony próbuje polecieć na fali. Być może x1 jednak nie będzie tak rygorystyczny ? Może te rygorystyczne warunki skuszą studia do produkowania gier tylko na jeden typ konsoli ? ( ten, który im się bardziej opłaci ).
Wstrzymałbym się z osądami do dnia premier obu konsol i wyników sprzedażowych.
wynik sprzedaży to można sobie w dupę wsadzić wystarczy poczytać co ma do zaoferowania sony a co microshit
microshit zjebał siebie na starcie a jest to początek "batalii"
oczywiście pomijam fakt że za grę online musisz płacić abonament idiota to wykombinował i mimo że jest kolejna generacja konsol to micro gówno dalej w to leci
oczywiście pomijam fakt że za grę online musisz płacić abonament idiota to wykombinował i mimo że jest kolejna generacja konsol to micro gówno dalej w to leci
"microshit, microgowno" - pisze to gosciu z poziomu Windowsa
OOOOOOOOOOOOOOO IRONIO
Obrazek
Tyle w temacie konsolowców napinaczy. Za cene konsoli złożycie dobrego kompa, który pociągnie te gry, na dodatek wejdziecie na neta, napiszecie jakiś dokument, a nawet uwaga! Obejrzycie film.
Do komputera możecie podłączyć pada z tych waszych konsol i będzie śmigał. Magia!
Magia jest taka że co jakiś czas musisz wymieniać ten komputer żeby uciągnąć niektóre gry, a konsole kupisz raz i działa zawsze każda gra. Magia!
Obrazek
Tyle w temacie konsolowców napinaczy. Za cene konsoli złożycie dobrego kompa, który pociągnie te gry, na dodatek wejdziecie na neta, napiszecie jakiś dokument, a nawet uwaga! Obejrzycie film.
Do komputera możecie podłączyć pada z tych waszych konsol i będzie śmigał. Magia!
piwka tych co maja slaby sprzet i graja na slabych wymaganiach ??
po 1 do takich gier trzeba juz miec nowsze windowsy ja uzywam tylko xpka na stacjonarnym kompie po 2 na neta na konsoli wejdziesz bez problemow jezeli masz router w domu po 3 film obejrzysz za pomoca podlaczonego kabla hdmi, ktory wrecz poprawi bardzo sporo obraz to samo z grami, zeby osiagnac taki obraz jak na konsoli to zajebaj sobie monitor 40c i karte graficzna nie wiem za ile tysiecy bo chyba wieksza frajda grac przed tv i na tapczanie siedziec ze znajomymi niz samemu przed kompem jak burak.
Tylko dobry komputer, który obsłuży te gry plus wszystkie potrzebne akcesoria to wydatek rzędu 3500-4000 zł, a na granie w najnowsze tytuły w pełnych detalach możesz liczyć przez trzy lata. Konsola będzie Cię kosztować 1500 zł, możesz ją podłączyć do telewizora, a w zestawie są dwa pady i posłuży Ci lat osiem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów