Też w spowolnieniu.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jestem w szoku, gość ma jakiekolwiek pojęcie o technice i umie posłużyć się spawarką, chyba wraca mi wiara w młodzież.
Oj, chyba jeszcze będziesz musiał poczekać z tą wiarą... rozjebał akwarium, ale go nie naprawił.
Fajnie, że ktoś ma pasję i zabawę - niekoniecznie związaną z popierdoloną kulturą młodzieżową w dzisiejszych czasach.
lepsze by było porównanie na nodze i głowie ciapatego.
gozdek napisał/a:
lepsze by było porównanie na nodze i głowie ciapatego.
Mówisz trzeba łączyć przyjemne z pożytecznym?
kalasznikow piekna konstrukcja. piekna maszyna. nie wiem tylko, po co ten idiota popsul akwarium.
Dzieje się tak dlatego, że gazy są ściśliwe a ciecze nie. Dlatego właśnie przewody hamulcowe nie działają poprawnie gdy się zapowietrzą. Wtedy gaz zostanie ściśnięty i zwiększa gęstość, ale maleje objętość i samochód nie zahamuje.
Taki cwaniak z prawdziwym AK, a jakby mu przyszlo naprawic pistolet na kulki to pewnie by nie dal rady... co ja pisze. ciekawe kto by dal rade naprawic to chinskie gowno
Zastanowił się kiedyś ktoś, dlaczego w jednych krajach obywatelom pozwala się posiadać broń a w innych nie?
(Notka dla debili - to było pytanie retorycznie, proszę na nie nie odpowiadać. Dziękuję)
(Notka dla debili - to było pytanie retorycznie, proszę na nie nie odpowiadać. Dziękuję)
@up tak @upup idzie naprawic, jak kto bezrobotny, cierpliwy i mu sie nudzi. @upupup ciecze tez sa scisliwe, ale mniej, niz gazy. zawsze bardziej, niz ciala stale
Ehhh. To nie jest AK47. Tylko AKM. Różnica?
Blaszana, tłoczona komora zamkowa. AK ma komorę frezowaną.
Dla laików - nad "spustem" (jeszcze lepiej - cynglem), a poprawnie językiem spustowym widzimy małe wytłoczenie i główki śrub. W przypadku AK mamy gładką powierzchnię z dużo większym prostokątnym przetłoczniem. To takie zewnętrzne różnice.
Wewnętrzne? Sztywność (polecam filmy baaardzo slow mo, żeby zobaczyć jak to się gnie na wszystkie strony podczas oddawania strzału. W końcu 1500J robi swoje), wytrzymałość, no ale też masa i cena. Na rynku cywilnym blaszak ~2000pln, frez ~3500
Blaszana, tłoczona komora zamkowa. AK ma komorę frezowaną.
Dla laików - nad "spustem" (jeszcze lepiej - cynglem), a poprawnie językiem spustowym widzimy małe wytłoczenie i główki śrub. W przypadku AK mamy gładką powierzchnię z dużo większym prostokątnym przetłoczniem. To takie zewnętrzne różnice.
Wewnętrzne? Sztywność (polecam filmy baaardzo slow mo, żeby zobaczyć jak to się gnie na wszystkie strony podczas oddawania strzału. W końcu 1500J robi swoje), wytrzymałość, no ale też masa i cena. Na rynku cywilnym blaszak ~2000pln, frez ~3500
doni243 napisał/a:
Taki cwaniak z prawdziwym AK, a jakby mu przyszlo naprawic pistolet na kulki to pewnie by nie dal rady... co ja pisze. ciekawe kto by dal rade naprawic to chinskie gowno
delpozzo,
Warto też wspomnieć że "AK-47" jako odniesienie do nazwy karabinka jest nie tyle błędem co nadużyciem. "-47" odnosiło się do roku opracowania prototypu (wersji rozwojowej), a po wdrożeniu do produkcji seryjnej z nazwy zostało tylko AK.
I mamy np.
kbk AK - kolba stała
kbk AKS - kolba składana
kbk AKM - zmodyfikowana wersja AK
kbk AKMS - j.w tylko z kolbą składaną
Niby czepialstwo i jak ktoś powie "AK-47" to wiadomo o co chodzi, ale jednak po coś to nazewnictwo istnieje.
Warto też wspomnieć że "AK-47" jako odniesienie do nazwy karabinka jest nie tyle błędem co nadużyciem. "-47" odnosiło się do roku opracowania prototypu (wersji rozwojowej), a po wdrożeniu do produkcji seryjnej z nazwy zostało tylko AK.
I mamy np.
kbk AK - kolba stała
kbk AKS - kolba składana
kbk AKM - zmodyfikowana wersja AK
kbk AKMS - j.w tylko z kolbą składaną
Niby czepialstwo i jak ktoś powie "AK-47" to wiadomo o co chodzi, ale jednak po coś to nazewnictwo istnieje.
"Młodzież". Ten koleś to jest Dustin z Smarter Every Day, on ma żonę (ożenił się po studiach inżynierskich, dwa fakultety w tym z budowy rakiet), trójkę dzieci z których najstarsze ma tak z 8-9 lat. Tak, że jest bliżej trzydziestki. Chyba, że kolega sadol na własne potrzeby re-definiuje młodzież.
A tak swoją drogą to on ma wieeeeele ciekawszych filmików niż ten z bronią. Przynajmniej dla mnie.
A tak swoją drogą to on ma wieeeeele ciekawszych filmików niż ten z bronią. Przynajmniej dla mnie.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów