18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 35 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
mateusos 2019-06-27, 9:12 1
Kogos chyba popierdolilo
Zgłoś
Jutub 2019-06-27, 9:16 11
Jakby nie wydał 1000zł na chujowe tatuaże to sam by sobie mógł tam klime wsadzić.
Zgłoś
Sadic 2019-06-27, 9:23 9
Z jednej strony jest kodeks pracy który nie pozwala na pracę w takich warunkach. Ale z drugiej strony jak się nie podoba to się zwolnij.
Zgłoś
klaser11 2019-06-27, 9:29 96
Sadic napisał/a:

Z jednej strony jest kodeks pracy nie pozwala na pracę w takich warunkach, ale z drugiej strony jak się nie podoba to się zwolnij.

Podejście masz w chuj Januszowe. Ktoś to musi robić, a godziwe warunki pracy należą się każdemu!
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2019-06-27, 9:31 67
Kiedyś pracowałem na metalowej hali przy maszynach gdzie latem było 42stopnie C. Najgorzej że trzeba było mieć pełny strój roboczy (stalkapy za kostke, grube ogrodniczki, rękawy...) i pot z jajec kapał mi do butów. Ciężka robota ale uczyła pokory.
Dlatego zimna krata dla tego kolesia że nie jest pizdeuszem w stylu "szefie tam jest ciepło, ja tam nie wejde" tylko zaciska zęby i zapierdala. No i że niepomyślał tylko o sobie ale też pozdrowił innych ciężko pracujących (w tym kiedyś mnie)!!
Zgłoś
Sadic 2019-06-27, 9:32 9
foka79 napisał/a:

Podejście masz w chuj Januszowe. Ktoś to musi robić, a godziwe warunki pracy należą się każdemu!

Nie. Po prostu nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Zgłoś
gralix95 2019-06-27, 9:36 1
Każdy może zmienić pracę jeżeli mu aktualna się nie podoba. To, że się ktoś godzi na pracę przez dłuższy czas w takich czy innych warunkach to już jest sprawa indywidualna
Zgłoś
McQurwa 2019-06-27, 9:38 4
Ostatnie słowa są dobitne i skierowane do pani Bieńkowskiej
„za 6 tys. zł to pracuje złodziej albo idiota”

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
kap0 2019-06-27, 9:40 18
Temperatury, hałas i warunki pogodowe (§11)

Od 2019 r. niedopuszczalne jest obsługiwanie żurawia, jeżeli temperatura w kabinie żurawia jest niższa niż 18 C albo wyższa niż 28 C. Obsługa żurawia jest również niemożliwa jeżeli poziom hałasu w kabinie przekracza 80 decybeli.

Jeżeli chodzi o wiatr i warunki pogodowe, to zabronione jest:
- obsługiwanie żurawia w warunkach atmosferycznych ograniczających widoczność;
- obsługiwanie żurawia o zmroku i w nocy jeżeli nie zostało zapewnione odpowiednie oświetlenie;
- obsługiwanie żurawia w czasie wyładowań atmosferycznych (burz z piorunami);
- transportowanie ładunków wielowymiarowych jeżeli prędkość wiatru przekracza w porywach 10 metrów / sekundę;
- transportowanie ładunków innych niż wielkowymiarowe, jeżeli prędkość wiatru przekracza w porywach 15 metrów / sekundę.

UWAGA! Jest możliwe obsługiwanie żurawia, gdy wiatr jest większy niż 10 / 15 metrów na sekundę, ale tylko w sytuacji, gdy producent w instrukcji obsługi maszyny wskaże wyraźnie, że jest możliwe obsługiwanie żurawia przy większych prędkościach wiatru.

Jednym slowiem pierdolenie o szopenie
Zgłoś
Użytkownik420 2019-06-27, 9:42 2
Spiderowski napisał/a:

Kiedyś pracowałem na metalowej hali przy maszynach gdzie latem było 42stopnie C. Najgorzej że trzeba było mieć pełny strój roboczy (stalkapy za kostke, grube ogrodniczki, rękawy...) i pot z jajec kapał mi do butów. Ciężka robota ale uczyła pokory.
Dlatego zimna krata dla tego kolesia że nie jest pizdeuszem w stylu "szefie tam jest ciepło, ja tam nie wejde" tylko zaciska zęby i zapierdala. No i że niepomyślał tylko o sobie ale też pozdrowił innych ciężko pracujących (w tym kiedyś mnie)!!

2019 rok i zapierdalać na udar za 5k? To wybaczcie trzeba byc debilem! Albo zeby nie kupic na raty klimatyzatora? Każdy sie skarży a wystarczy robote zmienić.
Nikt mi nie wmówi, ze się nie da

7890
Zgłoś
MalcolmX 2019-06-27, 10:16 257
No i kakało się wylało. Po komentarzach widać, że większość „sadoli” to pizdeusze, którzy jeszcze nie zrozumieli słowa „odpowiedzialność”. Prawdopodobnie internetowi napinacze, którzy najwyżej zaszli do koordynatora w call center w Mordorze i cały ich cel w życiu to nowy Samsung Galaxy. Głębia przemyśleń w stylu „to se zmień pracę” jest godna wąsatego ćwierćkretyna, Bronisława Komorowskiego. Facet z filmu wie kim jest, jakie ma kwalifikacje i gdzie jest jego miejsce w życiu, na ziemi, w świecie. Wie, że wyżej chuja nie podskoczy. Był, jest i będzie dźwigowym a w domu, na ciężko zarabiane przez Niego pieniądze, czeka rodzina. To jest właśnie Facet przez duże „F”. Normalny, ciężko pracujący, odpowiedzialny człowiek.

Większość tutejszych twardzieli robi sobie z Niego heheszki a w realu nie potrafiłoby Mu spojrzeć w oczy i powiedzieć swoich głębokich przemyśleń na temat Jego pracy lub tatuaży.

BTW
Różnie w życiu bywa. Ja po „dyrektorowaniu” w spółce skarbu państwa (tfu! jebani złodzieje) też, po różnych zakrętach losu jebałem na budowie. „Grzeczniutko” stawiałem się z kanapkami z mielonką o 6:00 na budowie, żeby machać łopatą, albo napierdalać HILTI w betonowej studni przy +40C. Taka robota uczy pokory i co najważniejsze, masz okazję spotkać prawdziwych, szczerych ludzi, jak ten na filmie. Jak masz z kimś kosę to nie będzie ci obrabiał dupy na korytarzach, tylko ci powie „ty chuju” i przytrzaśnie paluchy prefabrykatem krawężnika. Wszystko jasne i klarowne.

Opis
Zgłoś
mateusos 2019-06-27, 10:25 1
Up. Ale o tym Interia nie napisze.
Zgłoś
black_fucker 2019-06-27, 10:35 5
@MalcolmX: piwko chlopie za ten post.
Zgłoś
Krak 2019-06-27, 10:38
Polecam przewietrzanie kabiny i wiatraczek
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów