Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Ustawa o ochronie osób i mienia z 22 sierpnia 1997r.
gdy ktoś się awanturuje ma prawo użycia środków przymusu bezpośredniego - zglebowac pacjenta
myślę ze te przepisy są dobre
grzeczny kulturalny klient który nic nie zawinił powinien pomóc ochroniarzowi najszybciej jak potrafi , bo możliwe ze w momencie sprawdzania jakiś inny skurwiel złodziej wychodzi ze zrabowanym łupem
Ochroniarz jest tylko człowiekiem który tyra po 10 godzin dziennie
zabierają mu cześć pensji jeżeli zbyt dużo nakradli w sklepie
Słucha wciąż tej samej płyty muzycznej na która dany sklep wykupił licencje - czasami miesiąc albo dwa
Nie róbcie z ochroniarza chama i prostaka od jego czujności zależy czy dostanie wypłatę ....
ochroniarz ma prawo poprosić o okazanie zawartości torby , w przypadku nie okazania ma prawo wezwać policje i "poczekać z podejrzanym w pokoju zwierzeń" . tyle mówi prawo
gdy ktoś się awanturuje ma prawo użycia środków przymusu bezpośredniego - zglebowac pacjenta
myślę ze te przepisy są dobre
grzeczny kulturalny klient który nic nie zawinił powinien pomóc ochroniarzowi najszybciej jak potrafi , bo możliwe ze w momencie sprawdzania jakiś inny skurwiel złodziej wychodzi ze zrabowanym łupem
Ochroniarz jest tylko człowiekiem który tyra po 10 godzin dziennie
zabierają mu cześć pensji jeżeli zbyt dużo nakradli w sklepie
Słucha wciąż tej samej płyty muzycznej na która dany sklep wykupił licencje - czasami miesiąc albo dwa
Nie róbcie z ochroniarza chama i prostaka od jego czujności zależy czy dostanie wypłatę ....
co nie zmienia faktu że 90% z nich to grube chuje które czepiają się tylko dlatego że się chodzi w bluzie z kapturem i robią problemy z noża w kieszeni
Problemy są dwa:
1. Brak świadomości obywatela, częste mylenie pana ochroniarza z Bóg wie policjantem
2. Brak jaj w egzekwowaniu własnych praw
zawsze była prosta gadka " Ochrona solid security może pani/pan udać się z nami/mną ? " Wiadomo mniejszy wstyd i rozpoznawalność dla zatrzymanego .... tak wiec nie wiem jak indziej robią ale u nas zawsze było grzecznie .
Jeśli ochroniarz posiada licencje to może.
może obezwładnić tak, żeby drugiemu typowi nic się nie stało, ale zajebać sam z siebie już nie
swoją drogą, trochę pierdolą w tym filmie. jak jest słuszne podejrzenie o kradzież (na przykład aktywacja bramki antykradzieżowej przez klienta), to ochroniarz ma obowiązek w sprawdzić osobę w taki sposób, w jaki ma prawo, a kobitki tu pieprzą o zadośćuczynieniu bo wstyd przed znajomymi. zauważam w tym filmie straszny pojazd na ochronę
co nie zmienia faktu że 90% z nich to grube chuje które czepiają się tylko dlatego że się chodzi w bluzie z kapturem i robią problemy z noża w kieszeni
Miałem w swoim życiu dłuższy okres pracy w ochronie i nie mogę się z tobą zgodzić. Istotnie duża część to ludzie z brzuszkiem, ludzie starsi ("ochroniarz z grupą") oraz młodzi ludzie w wieku 20-kilku lat.
Czepianie się młodych ludzi w kapturach wynika ze specyfiki pracy - znaczna część kradzieży, jeśli chodzi o markety i sklepy samoobsługowe, jest dokonywana przez tak ubrane osoby (kamery?).
A robienie problemu z noża w kieszeni wydaje mi się oczywiste.
Jakim cudem ochroniarz wie, że masz nóż w kieszeni? Pokazałeś ze masz? Chciałeś zaszpanować/nastraszyć ciecia?
Oczywiste jest, że człowiek nie czuje się pewnie, jeśli osoba traktowana jako potencjalne zagrożenie jest uzbrojona.
Posiadanie licencji powoduje więcej utrudnień niż ułatwień w codziennej pracy ochrony. Przykład z nożem - Licencjonowany pracownik ochrony nie może użyć środków przymusu bezpośredniego typu: gaz, pałka, paralizator (nie daj boże broń palna). Nie może, bo wg. ustawodawcy jest przeszkolony w takim stopniu, aby obezwładnić każdego napastnika gołymi rękami.
Moim zdaniem w tej branży, tak jak w każdej innej, zdarzają się różni ludzie:
-studenciaki dorabiający do czynszu;
-dziadki zabijające nudę lub dorabiające do emerytury/renty; -"komandosi"z patroli interwencyjnych
-a także ludzie z powołania.
Jakim cudem ochroniarz wie, że masz nóż w kieszeni? Pokazałeś ze masz? Chciałeś zaszpanować/nastraszyć ciecia?
Oczywiste jest, że człowiek nie czuje się pewnie, jeśli osoba traktowana jako potencjalne zagrożenie jest uzbrojona.
mówi proszę otworzyć plecak/torbę i wyjąć wszystko z kieszeni
widzi bazarowego butterfly'a i pomimo stoickiego spokoju osoby zatrzymanej, pseudoochroniarz zaczyna robić problemy
to chyba straszenie czy szpanowanie nie jest
Ale pier***. Naprawdę miałeś krótko przygodę z tym zawodem skoro takie rzeczy wypisujesz i na pewno nie posiadłeś uprawnień w postaci licencji I lub II stopnia. Pamiętaj o tym, iż pracownik ochrony POSIADAJĄCY licencję, będący na służbie jest traktowany prawnie jako funkcjonariusz publiczny, a to już dużo zmienia. Gdzieś ty wyczytał bzdury, iż tacy ludzie nie mogą używać ŚPB??!! Powiedz to każdemu konwojentowi wartości pieniężnych albo straży bankowej to Cię śmiechem zabiją. Pojedź raz na imprezę o charakterze masowym i powiedz to służbie porządkowej. Nie wypisuj bzdur bo później co niektórzy wezmę je za prawdę. Spójrz nawet na patrole interwencyjne porządnych firm, każdy z członków formacji jest uzbrojony w paralizator (który ustawowo jest traktowany jako broń palna) lub pistolet załadowany ostrą amunicją. Dajecie za przykład nieprzeszkolonych pracowników marketów, albo portierów nie posiadających uprawnień, to jest pseudo ochrona a nie służba pracownika ochrony. Odnośnie przeszukania, licencjonowany pracownik może je wykonać tylko za zgodą ujętego człowieka i zgodnie z zasada "przeszukania rękoma podejrzanego" czyli to ujęty sam wyjmuje rzeczy osobiste. Pozdrawiam
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów