A słyszałeś Ty kiedyś coś poza najbardziej znanymi kawałkami Peji, Bonusem RPK, Firmą? Po Twoim poście widać, że nie. Aż miałem w kilkudziesięciu zdaniowej wypowiedzi uświadomić Ci, że nie jest tak jak wszyscy myślą, ale odpuściłem sobie. Co z tego, że napisze te wypociny jak i tak dalej będziesz mówi, jak i podobni Tobie, że rap to tylko ulica, JP i ćpanie. Mam nadzieję, że chociaż 10% kiedyś usłyszy jakiś kawałek Bisza, Medium, Tuszu na Rękach czy chociażby Eldo.
Nie zmienia to faktu, że śpiewają dalej o pierdołach typu jak im źle, albo jak im fajnie. Do tego te rymy rodem z bajek Tuwima
Reasumując... CHUJ W DUPĘ BRUDASOM,LEWAKOM,NOLIFE'om i LAMUSOM OSIEDLOWYM.
Ostry nawija szybciej niż twój wolny mózg jest w stanie myśleć więc stul pysk jak masz tylko gadać jakie to podziemie nie jest cool i nie mainstream'owe. Btw. większość tego tzw. podziemia nie reprezentuje poziomu zbliżonego nawet do kału ...
Będzie warn ale jebać was brudne ścierwa, wyjdźcie z talerza skoro nie macie pojęcia o kulturze, która wyciągnęła z dupy niejednego gimbusa. Skoro wychodzicie z założenia że HIP HOP to tylko awantury, chujowy taniec połamaniec, rap typu erpeka efierema czy lech roch, to przestańcie do kurwy przesiadywać całe życie na joemoster,kwejk czy innych gównianych portalach...wyjdźcie też ze swoich osiedli skoro reprezentują taki słaby styl i otwórzcie się na szersze horyzonty, tam gdzie kultura ma się dobrze i produkuje się AMBITNIE.
Reasumując... CHUJ W DUPĘ BRUDASOM,LEWAKOM,NOLIFE'om i LAMUSOM OSIEDLOWYM.
Masz racje, ta muza mnie uratowała gdy stałem nad przepaścią. Pozwoliła mi zrobić stanowczy krok naprzód. Niech żyje HH i walić pozerów.
Patole.
"ziomuś sprawdź to", "propsy"
Sub _ Zero,
No chyba, że mówimy o Sowie ale sowa to mistrzostwo.
A jeśli chodzi teksty hip hopowych artystów bijących wszystkie żałosne metalowe i rockowe piosenki o złamanych sercach:
Mroku - Bajki robotów
Łona i Webber - Miej wątpliwość
Jimson - Nie Ma Boga
Szops - Kolory Sznurowadeł feat. Laikike1
Bisz (B.O.K.) - Pollock
Bonson / Matek - Ich już nie ma
A teraz wy mi dajcie metalowe kawałki z lepszymi tekstami? No ? Czy może jednak nie ma?
Hunter - Kiedy Umieram
Kat - Łza dla cieniów minionych
Megadeth - Symphony of Destruction
Megadeth - In My Darkest Hour
Sweet Noise - Gdzie jesteś
Gammadion - Żołnierski Trud
Lecz nie ma co porównywać muzyki do HH. Muzyka jest grana na instrumentach i potrzeba tutaj wiele utalentowanych osób. Wokalista nie będzie zmuszony nawalać 100 słów na sekundę tylko odpowiednio emanować tonem, przeciągać itp. Proces tworzenia tego jest o wiele bardziej zaawansowany i wymaga więcej poświęcenia. Taka prawda i koniec. Tematyki tekstów w muzyce gitarowej są nieograniczone. Śpiewana poezja, pieśni patriotyczne, polityczne lub jakieś z dupy fantasy. Kto co lubi w różnej maści wykonaniach.
W HH liczy się tylko i wyłącznie przekaz który często ssie pałę. Są oczywiście dobre kawałki, nie jestem hejterem tej twórczości i też lubię czasem posłuchać. Jak dla mnie świetne wykonanie miał utwór Demonologia - Początek Końca gdzie refren miażdżył system, a różnił się tym, że nie był monotonnym nawalaniem tekstu.
PS. Zrozumienie tych tekstów wymaga mózgu, także nie wszyscy mogą podchodzić do tego. Nie będę się wykłócał dlaczego muzyka jest lepsza od HH, bo nie ma sensu dyskutowanie nad rzeczami oczywistymi.
widać że nie w temacie kolega, a jedyny rap o jakim słyszałeś, to ten pseudorap rpk lub Firmy jotpe. posłuchaj, później mów.
a ja chętnie dowiem sie co to " prawdziwy Polski rap"
słucham ? co to za grupy ? czy obojetnie jacy ludzie ?
A teraz wy mi dajcie metalowe kawałki z lepszymi tekstami? No ? Czy może jednak nie ma?
Nawet porky vagina ma bardziej ambitne teksty niż 123801380921382019 wykonawców hh...