Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Karabinek Daniel Defense DDM4 produkcji USA, kaliber 5,56 potrafi położyć człowieka trupem jednym strzałem, to takiego dzika tym bardziej
wbrew pozorom dzika trudniej z 223.
To AR-10 w kalibrze 308w czyli 7,62x51 NATO. (...). To jest amunicja myśliwska, nie wojskowa.
7,62x51 NATO jak sama nazwa wskazuje to JEST amunicja wojskowa. I pomimo większości identycznych wymiarów to NIE JEST to samo co .308W. Analogicznie, jak .223REM to nie jest to samo, co 5,56x45 NATO. A jak ktoś nie wierzy, to życzę powodzenia przy strzelaniu z .308W w karabinie wojskowym. Albo z 5,56x45 w karabinku cywilnym.
Weź sobie to powtórz na głos z 5 razy bez zaśmiania się
powtarzam to sobie cały czas i uważam że lepiej strzelać do pasożytniczych, złodziejskich czarnuch niż do bezbronnych zwierząt
Ludzkość to największa zaraz z jaką ta planeta miała do życzenia.
Oho, wegan się zesrał chyba...😅😅😅
7,62x51 NATO jak sama nazwa wskazuje to JEST amunicja wojskowa. I pomimo większości identycznych wymiarów to NIE JEST to samo co .308W. Analogicznie, jak .223REM to nie jest to samo, co 5,56x45 NATO. A jak ktoś nie wierzy, to życzę powodzenia przy strzelaniu z .308W w karabinie wojskowym. Albo z 5,56x45 w karabinku cywilnym.
Jeżeli ma komorę wylde w cywilnym karabinku to może strzelać z 5.56, pomijając fakt że na rynku cywilnym są bronie w kalibrze 5.56x45.
Sztucerem powtarzalnym myśliwskim śmiało można strzelać z wojskowej, gorzej w drugą stronę w delikatnym karabinie automatycznym z komorą NATO
proste.
To AR-10 w kalibrze 308w czyli 7,62x51 NATO. Kaliber średni. Na 100m energia jakieś 2800 Juli. Pociski robią robotę. To jest amunicja myśliwska, nie wojskowa. W pewnym momencie widać łuskę. Mam i polecam. Ten nalot To typowa akcja farmerów na świniodziki robiące gigantyczne szkody w uprawach.
Dlaczego amunicja 7,62x51 NATO nie jest wojskowa?
Przecież NATO jest organizacją wojskową i mają mnóstwo sprzętu w tym kalibrze.
To jakiś AR 15 cal 223 . Niby mały kaliber ale jak ostatnio strzelałem na 50 metrów do stalowej blachy to zrobił dziurkę na głębokość 8 mm . Do tego tu strzelec strzela z góry więc cześć strzałów na kręgosłup dlatego je tak kładzie
IMO, to ar10.
[ Dodano 2024-10-13, 22:07 ]
Chłop opisał ci kaliber.
Później wyjaśnił, że na filmie użyto ammo w wariancie myśliwskim. Miękki stożek, tworzywo, holopoint, czy coś podobnego. Grzybkuje po kontakcie z tkankami i szybko oddaje energię wewnątrz. Defragmentacje. Wojskowe 762 nie robiłoby takiej roboty jak na filmie.
Całość wygląda jak animacja… 🧐
Babciu co to jest?
Czarne jagody
a dlaczego są czerwone?
Bo są jeszcze zielone ..
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów