Krzyż może nieść tylko przewodniczący samorządu szkolnego
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
14 minut temu
🔥
Warszawskie skakanie
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Albo my - katole, albo ciapate muslimy którzy chcą wprowadzać szariat. Wybieraj.
@up "święty spokój" w tym kontekście brzmi zabawnie, piwko
Krzyż z brzozy. Przypadek?
Nie sądzę.
Nie sądzę.
@Galin po kiego chuja w naszym kraju musi panować umysłowa korea północna ? Wybór jak między sraczką a zatwardzeniem - albo jeden bożek albo inny. A mogę żadnego ?
@yoshi88-88 Możesz żadnego, ja Ci życia ustawiać nie mam zamiaru. Jednak marginalizacja wpływu silnego poczucia chrześcijańskich wartości w Polsce na liczbę ciapatych jest ignorancją. I pamiętajcie ateiści, że w waszym interesie jest to żeby tak pozostało, bo dopóki katolicy czy inni chrześcijanie stanowią większość wyznaniową, dopóty wy macie możność nie wierzenia w nic.
@Up Up Najlepiej to żryjmy się między sobą, a szmatogłowe kozojebcy będę sobie tu przyjeżdżać, super!
Nie znasz takiego starego powiedzenia, że wróg mojego wroga moim sojusznikiem?
Nie znasz takiego starego powiedzenia, że wróg mojego wroga moim sojusznikiem?
@yoshi88-88 większość mieszkańców Korei Północnej to ateiści.
Galin napisał/a:
Albo my - katole, albo ciapate muslimy którzy chcą wprowadzać szariat. Wybieraj.
Łooo, to ja biały jestem i mi koło chuja ta wasza religia lata. To ja też mam wybierać? Ok - wybieram żebyście i wy i oni wypierdalali w pizdu.
Ja tam się z religią nie utożsamiam. ta przyszła do nas od dawidowych jego mać synów więc to też nic dobrego
żałosne jest to jak ludzie gardzą własną przynależnością kulturową.. Sam jestem ateistą po apostazji ale nie rozumiem jak można szydzić z własnej historii i tożsamości. Cała Europa wywodzi się z kultury chrześcijańskiej, która stworzyła cywilizowany świat. Dała wam demokrację i wolność. dzięki niej mącie możliwość wyboru wierzę albo nie wierzę. Szkoda że niektórzy nie potrafią tego docenić. Tacy ludzie są właśnie niebezpieczni, bo wyzbycie się własnej historii to dla nich nowoczesność.
... ktoś wyżej napisał że allah i bóg to jedna ta sama ciemnota, a jest całkowicie inaczej. W islamie nie możesz wyrzec się allaha, a jak to zrobisz to wymierzona zostaje kara śmierci. W takich krajach nie ma demokracji, jest za to totalitaryzm.. prawo to szariat niepodlegający ewolucji społecznej.. i wypisywać mogę jeszcze dużo różnych przykładów.
Zastanówcie się czasem nad tym co piszecie, bo głupota z niektórych postów dobija !!
... ktoś wyżej napisał że allah i bóg to jedna ta sama ciemnota, a jest całkowicie inaczej. W islamie nie możesz wyrzec się allaha, a jak to zrobisz to wymierzona zostaje kara śmierci. W takich krajach nie ma demokracji, jest za to totalitaryzm.. prawo to szariat niepodlegający ewolucji społecznej.. i wypisywać mogę jeszcze dużo różnych przykładów.
Zastanówcie się czasem nad tym co piszecie, bo głupota z niektórych postów dobija !!
Cytat:
Cała Europa wywodzi się z kultury chrześcijańskiej, która stworzyła cywilizowany świat. Dała wam demokrację i wolność. dzięki niej mącie możliwość wyboru wierzę albo nie wierzę.
Tak się akurat składa, że demokrację i wolnośc wyboru pomiędzy "wierzę" i "nie wierzę" Europie dało nie chrześcijaństwo (a już na pewno nie katolicyzm), tylko zdecydowanie świeckie ruchy z Rewolują Francuską na czele. To właśnie ograniczenie roli Kościoła (i religii w ujęciu bardziej ogólnym) dało impuls do rozwoju technologiczno - naukowego. Kościół sprzeciwiał mu się tak długo, jak długo miał władzę, bo rozumiał, że najwiekszym wrogiem wiary jest człowiek oświecony i wykształcony, którego nie da się zastraszyć barwnymi opowieściami o mękach piekielnych.
Cytat:
.. ktoś wyżej napisał że allah i bóg to jedna ta sama ciemnota, a jest całkowicie inaczej. W islamie nie możesz wyrzec się allaha, a jak to zrobisz to wymierzona zostaje kara śmierci. W takich krajach nie ma demokracji, jest za to totalitaryzm.. prawo to szariat niepodlegający ewolucji społecznej..
Tu się z toba zgodzę. Różnica pomiędzy chrześcijańskim bogiem a allahem jest taka, jak pomiędzy konserwatywnym katolem, a bojownikiem islamskim. Może ta różnia nie jest aż taka znacząca jeśli spojrzeć na nią od strony ambicji wyznawców - tak jak jedni chcą wprowadzić prawo szariatu, tak drugim marzy się powrót do starych dobrych czasów, inkwizycji i stosów. Różnicę zaczynamy dostrzegać gdy na sytuację spojrzymy z punktu widzenia mniejszości wyznaniowej. W krajach islamskich innowiercom odradza się nadmierne wychylanie ze swoją odmiennością, w Europie praktycznie wszędzie mamy wolność i swobodę światopoglądu religijnego. Ale to jest zasługa sekularyzmu, nie chrześcijaństwa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów