Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dopóki leży na ziemi, to jest cięższa. Leci dopiero, gdy jest lżejsza. Dlatego mi nikt nie wmówi.
Czyli sam przyznajesz, że lata maszyna lżejsza od powietrza.
Balon za szybko zostaje napompowany i zbyt szybko się unosi. Lina przywiązana do balona pojawia się z nikąd. Poza tym przy wykonaniu tego typu prawdziwej akrobacji wystąpiło by zbyt duże prawdopodobieństwo uderzenia głową o chodnik.
Prawdopodobnie scena z panną pociągniętą za linę została nakręcona w profesjonalnym kaskaderskim green roomie, potem panna została nałożonana na scenerię miejską, a balon został wygenerowany przez AI i również wklejony.
Na 100% fejk, bardzo dobrze wykonany przez profesjonalistów.
Balon za szybko zostaje napompowany i zbyt szybko się unosi. Lina przywiązana do balona pojawia się z nikąd. Poza tym przy wykonaniu tego typu prawdziwej akrobacji wystąpiło by zbyt duże prawdopodobieństwo uderzenia głową o chodnik.
Prawdopodobnie scena z panną pociągniętą za linę została nakręcona w profesjonalnym kaskaderskim green roomie, potem panna została nałożonana na scenerię miejską, a balon został wygenerowany przez AI i również wklejony.
Skąd pomysł, że balon zostaje napompowany?
Lina jest z lewej strony - nie pojawia się znikąd.
Kurwa, gdzie? Która klatka, który piksel? Gdzie mam patrzeć i na co, żeby to zobaczyć?
@żmij: Takie filmy, jak ten z Zeleńskim to ja sobie Faceswapem od zeszłego roku na swoim kompie robię. Z kompletnym amatorem nie rozmawiasz. Nie znam się na lataniu balonem, ale o obróbce wideo coś tam wiem. A palniki na twoim filmie też są wygaszone od 2:40...
Ja rozumiem, że dzisiaj co raz trudniej to odróżnić, ale jakoś jedni widzą to od razu, a drudzy wcale i doszukują się prędzej reżyserowanej akcji kaskaderów w co jestem w stanie uwierzyć.
@velture Cho no tu, proszę. Weź się też wypowiedz, bo drama jest.
@: @: @: @: No ale po czym to widać, że to AI? Wszyscy spece tacy mądrzy! "widać przecież, widać, widać!"
Kurwa, gdzie? Która klatka, który piksel? Gdzie mam patrzeć i na co, żeby to zobaczyć?
@: Takie filmy, jak ten z Zeleńskim to ja sobie Faceswapem od zeszłego roku na swoim kompie robię. Z kompletnym amatorem nie rozmawiasz. Nie znam się na lataniu balonem, ale o obróbce wideo coś tam wiem. A palniki na twoim filmie też są wygaszone od 2:40...
Ja rozumiem, że dzisiaj co raz trudniej to odróżnić, ale jakoś jedni widzą to od razu, a drudzy wcale i doszukują się prędzej reżyserowanej akcji kaskaderów w co jestem w stanie uwierzyć.
@ Cho no tu, proszę. Weź się też wypowiedz, bo drama jest.
A bo ja wiem jak Ci to wytłumaczyć ? Było kilka teorii w wątku. Nie wiem, kojarzy mi sie z różnymi wytworami AI a nie bardzo z prawdziwymi nagraniami i tyle. Pooglądaj filmy tworzone przez sztuczna inteligencję, te lepsze, to po jakimś czasie pewnie będziesz łapać który film robiła. Ale to przez chwile, bo AI sie rozwija i pewnie nie da sie niedługo odróżnić. Chociaż w sumie juz pewnie sie nie da.
Ustawka?
100% ustawka
Ona miała kostkę owiniętą szeroka miękką taśmą a do niej przypięty karabinek przez który swobodnie chodziła lina. Po cholerę ktoś miał by tak to montować?
Gdyby chciała tylko pilnować balonu to bu miała pine w rękach a nie jak bungee do nogi...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów