no właśnie po co?
a po to że ciężarówka mają swoją ogramną masę jadąc 140 km/h a nie 90 km/h ma 50^2 więcej energii wewnętrznej niż jadąc 90 km/h, wystarczy teraz pomysleć jakie zniszczenia będą podczas wypadku.
ble bleAle owszem jak na zwyczajnych drogach 90 to i tak jjuz za duzo zeby tirem jechac, to jednak na autostradzie gdzie nie ma mozliwości zjechania na pas przeciwnego kierunku powinni im pozwolic jechac wiecej moze nie 140 ale np. 120. Takie mocne ograniczenie prędkości dla tirów na autostradzie (a jak na filmiku widać tam u nich w chuj ich jest) mocno zmniejsza przepustowość takiej dróżki.
Kiedyś myślałem że nie ma rzeczy niemożliwych,po czym spotkałem ZUS i UKS....
hehe to bylo ekspresowe wyprzedzanie, jak jezdzilem po faszystowie, fakt ze sa 3 pasy a nie dwa, ale mimo wszyscy zdarzalo mi sie wyprzedzac nieraz przez prawie 2 kilometry gosc obok ma tempomat, po co ma se jebac spalanie. Jedzie 87-88. A ja wrzucam 89, tacho zaraz mi swieci na czerwono, wiec mam parenascie sekund na jechanie 90 na godzine. Za jakis czas musze zrzucic do 87-88, az lampa zgasnie. Pozniej znowu to samo, 89-90 (do blokady) i znowu lece kilkanascie sekund na czerwonym tacho. Tak do konca wyprzedzania. A ze osobowki maja ciasno, chuj im w dupe
chyba was trzeba ceglami zaczac rzucac jak na postojach odpoczywacie kurwi synu. i co w ciagu 10h jazdy stracisz moze 5-7 minut jak go nie wyprzedzisz? a jak ktos zone ciezarna do szpitala wiezie? i musi jechac 2x wolniej bo jakis skurwiel sobie poradzic nie moze? a potem jeszcze sie jebac w korku, ktory zrobiles?
To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz-George Orwell
a ja proponuje zamiast ograniczeń i przepisów wyjebać wszystkie tiry i spokój. Tak jak mówi akcja Tiry na tory.
Owszem racja, tylko żeby u nas to wprowadzic to trzeba by wielomiliardowych nakładów na modernizacje kolei i tworzenie nowych dróżek dla pociągów żeby móc ja najlepiej połączyć przejścia graniczne, i przewiduje ze w ciągu najbliższych 20-30 lat u nas to po prostu nie bedzie mozliwe, jezeli kiedykolwiek bedzie.
P.S. A tak na marginesie całkowite wyeliminowanie tirów z dróg jest po prostu niemożliwe.
a po to że ciężarówka mają swoją ogramną masę jadąc 140 km/h a nie 90 km/h ma 50^2 więcej energii wewnętrznej niż jadąc 90 km/h, wystarczy teraz pomysleć jakie zniszczenia będą podczas wypadku.
No i zajebiście długa droga hamowania
chyba was trzeba ceglami zaczac rzucac jak na postojach odpoczywacie kurwi synu. i co w ciagu 10h jazdy stracisz moze 5-7 minut jak go nie wyprzedzisz? a jak ktos zone ciezarna do szpitala wiezie? i musi jechac 2x wolniej bo jakis skurwiel sobie poradzic nie moze? a potem jeszcze sie jebac w korku, ktory zrobiles?
przeciez zewnetrzy pas zostawilem wolny barani łbie, pozatym jak ktos ma zone w ciazy to jedzie do najblizszego szpitala a nie 200 km napierdala po autostradzie. Pozatym jak jest duze natezenie ruchu autmatycznie wlacza sie zakaz wyprzedzania dla TIRow. Wiec dzieciaku zmykaj pograc w simsy...