@up
O jejku uraziłem twojego idola?
Wiem co to eugenika, idea sama w sobie ciekawa (chociaż przeważnie jej zwolennikami są ludzie, którzy bardziej nadają się do utylizacji, niż rozpłodu), ale kto niby miałby tych ludzi selekcjonować. Tak więc adolf spełniał plan żydów? Wiem o co chodziło adolfowi, pozbycie się najsłabszych wg jego własnego widzi mi się. Chciał stworzyć świat w którym rządzą silni nadludzie. Oczywiście żydzi albo cyganie w ogóle nie mieli istnieć wg niego, a np polacy mieli być niewolnikami. Rzeczywiście bardzo sensowny pomysł. Nawet stworzył sobie wyimaginowaną rasę (ogólnie wtedy była moda na udowadnianie ewolucji co do ludzi, niezbyt im to wychodziło, dlatego powstało wiele dziwnych teorii). Gdzieś kiedyś nawet przeczytałem wypowiedź, że wg najnowszych badań, słowianie są jeszcze bardziej "aryjscy" niż niemcy.
Zawsze mnie dziwi, gdy ktoś w kraju który przeszedł hitlerowskie piekło jest w stanie bronić takiego zbrodniarza. Gdyby nie adolf i stalin Polska była by może nawet potęgą, a tak to jest to co jest. Tak się zastanawiam czy aby na pewno to ja mam braki z historii.