Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 34 minuty temu
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
🔥 Pojedynek okularników - teraz popularne
Katastrofa samolotu Jeju Air 7C2216 lecącego z Tajlandii. Rozbił się na lotnisku Muan w Korei Południowej. Na pokładzie było ponad 180 osób.
Przyczyną było niedostosowanie prędkości do panujących warunków drogowych. Na pilota nałożono mandat karny wysokości 2500zł i 6pkt karnych.

A tak serio, to próba awaryjnego lądowania bez wysuniętego podwozia wskutek zderzenia z ptakami.

Poniżej opinia eksperta ds. lotnictwa cywilnego w kwestii zaistniałej sytuacji:

Zmieniono 4 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a1lp2ha3 2024-12-29, 9:24
Słyszę melodie z czarnych skrzynek wycie i wołanie o pomoc
Zgłoś
Evil21 2024-12-29, 9:30 1
Dokładna liczba ofiar śmiertelnych we wszystkich katastrofach z udziałem samolotów Boeing nie jest publicznie dostępna. Pytam się dlaczego?! Dlaczego kurwa!
Zgłoś
GalverLaurente 2024-12-29, 9:43
Rozszerzone samobójstwo pilota.
Zgłoś
Bramotechnika 2024-12-29, 9:48 3
Po co ten mur na końcu pasa startowego ? Świetny pomysł 🤨
Zgłoś
niemamskarpet. 2024-12-29, 9:49
ciekawe czy większe szanse by miał człowiek wyskakując prze drzwi na ten beton

znowu wróciłem na sadola
Zgłoś
gdfgdf 2024-12-29, 10:05 10
Tu sobie przeczytajcie jak było, wypowiadaja się piloci i prawdziwi eksperci od tego, zamiast czytać komentarze konibijów stąd

lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/15-wypadki_i_incydenty_lotnicze/10736...
Zgłoś
psyhepl 2024-12-29, 10:10
A co tam na końcu robi jakaś sciana?
W mediach piszą "uderzył w element konstrukcji lotniska" Serio?
Na końcu pasa musi stać jakaś betonowa ściana?
Zgłoś
Dżepetto 2024-12-29, 10:14 4
Tak się przejęli awarią silnika że zapomnieli wysunąć podwozie i wylądowali w połowie pasa. Ot cała tajemnica katastrofy. Można się rozejść.
Zgłoś
smc 2024-12-29, 10:17 1
W 12 sekundzie słychać strzały.
Zgłoś
Limpid 2024-12-29, 10:20 1
eliveruss napisał/a:

Też mi to śmierdzi od początku. Druga rzecz, to zajebista prędkość przy lądowaniu. Tam było myślę z 200 węzłów lekko, niby to było drugie podejście, ale i tak dziwi mnie, że piloci lądowali przy tak dużej prędkości, że nie wyrobili się na wyjątkowo długim, bo 3-kilometrowym pasie. Może problem był nie tylko z podwoziem, ale i z klapami? Słaba jakość nagrania i ciężko ocenić, czy były rozłożone, ale wydaje mi się, że nie. Mogli też nie rozkładać klap, by zmniejszyć ryzyko zahaczenia skrzydłem, niekontrolowanego skrętu i rolki samolotu. Tak czy siak, tam pewnie cały łańcuch błędów się nałożył, jak zawsze w lotnictwie. Ktoś gdzieś na youtube napisał komentarz, że niedawno ten samolot miał jakąś poważną usterkę i być może zaplecze techniczne olało temat i teraz będą ich ścigać.
Ale no nic, jebło to jebło, na chuj drążyć. Wiem jedno, w tym roku już nigdzie nie polecę samolotem.
Szkoda tylko, że całe te lądowanie bez podwozia w tamtej sytuacji mogło rozwiązać wciśnięcie bezpiecznika, który wyskoczył

Węzłów ? Węzłami liczy się przecież prędkość statków nie samolotów, no chyba że chuja się znam i pierdole głupoty to proszę mnie doinformować
Zgłoś
Dżepetto 2024-12-29, 10:24 8
Limpid napisał/a:

Węzłów ? Węzłami liczy się przecież prędkość statków nie samolotów, no chyba że chuja się znam i pierdole głupoty to proszę mnie doinformować

W samolotach prędkościomierz też jest w węzłach, z angielskiego knots.
Zgłoś
700_LTA 2024-12-29, 10:42 2
Najnowsze doniesienia: WP i Onet podały że pilot był trzeźwy.
Zgłoś
Pieterski 2024-12-29, 10:50 2
Evil21 napisał/a:

Dokładna liczba ofiar śmiertelnych we wszystkich katastrofach z udziałem samolotów Boeing nie jest publicznie dostępna. Pytam się dlaczego?! Dlaczego kurwa!

cos tam poszperane i wedlug moich zrodel wynika ze od 2000 roku boeing miał około 30 katastrof w ktorych zgineli wszyscy lub prawie wszyscy. Przed rokiem 2000 bylo wiecej tych katastrof ze wzgledu na wiecej niedociagniec
Zgłoś
Krzysztof1988 2024-12-29, 11:01 2
Nawiązując do naszego pilota, on miał działac według instrukcji i tego nie zrobili, a tam było napisane żeby sprawdzić bezpiecznik, gdyby to zrobił nie ryzykował by życia ludzi i nie zniszczył samolotu. Zrobili z niego bohatera a wystarczyło robić jak jest ustalone. Tutaj akurat pilot dał pewnie ciała, czemu tak daleko od początku pasa, i czemu na końcu jest jakiś murek. Każda katastrofa to nauczka, może już nie będę budować na pasach startowych takich rzeczy.
Zgłoś
kjh85 2024-12-29, 11:10 4
nowynick napisał/a:

Mieszkałem wtedy w Zalesiu Dolnym, przeleciał nad moim podwórkiem góra ze 40 metrów nad ziemią już praktycznie lotem szybowym. Baaardzo wolno zbliżał się do pasa pokrytego pianą gaśniczą

Co to za brednie? Wyżej to leci samolot nad progiem pasa startowego a tam miałeś 10 km do tego progu. 40 metrów nad ziemią i szybował jeszcze 10 kilometrów. Może prąd strugowy go niósł? 😆😆😆🤔🫣

Limpid napisał/a:

Chuja się znasz, nie ma za co 😊
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem