Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 21:43
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
🔥 Karuzela - teraz popularne
🔥 Napinaczka drogowa - teraz popularne
🔥 Tesla to przyszłość xD - teraz popularne
Katastrofa samolotu Jeju Air 7C2216 lecącego z Tajlandii. Rozbił się na lotnisku Muan w Korei Południowej. Na pokładzie było ponad 180 osób.
Przyczyną było niedostosowanie prędkości do panujących warunków drogowych. Na pilota nałożono mandat karny wysokości 2500zł i 6pkt karnych.

A tak serio, to próba awaryjnego lądowania bez wysuniętego podwozia wskutek zderzenia z ptakami.

Poniżej opinia eksperta ds. lotnictwa cywilnego w kwestii zaistniałej sytuacji:

Zmieniono 4 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Love_is_Love 2024-12-29, 6:49 13
Tak jasne. Ptaki spowodowały awarię podwozia. Łykajcie dalej
Zgłoś
JamPawel 2024-12-29, 7:16 16
W Korei ptaki doprowadziły do katastrofy, a w Polsce Wrona nie doprowadziła. Polska gurom!
Zgłoś
eliveruss 2024-12-29, 7:21 30
Love_is_Love napisał/a:

Też mi to śmierdzi od początku. Druga rzecz, to zajebista prędkość przy lądowaniu. Tam było myślę z 200 węzłów lekko, niby to było drugie podejście, ale i tak dziwi mnie, że piloci lądowali przy tak dużej prędkości, że nie wyrobili się na wyjątkowo długim, bo 3-kilometrowym pasie. Może problem był nie tylko z podwoziem, ale i z klapami? Słaba jakość nagrania i ciężko ocenić, czy były rozłożone, ale wydaje mi się, że nie. Mogli też nie rozkładać klap, by zmniejszyć ryzyko zahaczenia skrzydłem, niekontrolowanego skrętu i rolki samolotu. Tak czy siak, tam pewnie cały łańcuch błędów się nałożył, jak zawsze w lotnictwie. Ktoś gdzieś na youtube napisał komentarz, że niedawno ten samolot miał jakąś poważną usterkę i być może zaplecze techniczne olało temat i teraz będą ich ścigać.

Ale no nic, jebło to jebło, na chuj drążyć. Wiem jedno, w tym roku już nigdzie nie polecę samolotem.

[ Dodano: 2024-12-29, 07:23 ]
JamPawel napisał/a:

W Korei ptaki doprowadziły do katastrofy, a w Polsce Wrona nie doprowadziła. Polska gurom!

Szkoda tylko, że całe te lądowanie bez podwozia w tamtej sytuacji mogło rozwiązać wciśnięcie bezpiecznika, który wyskoczył
Zgłoś
Adiczek 2024-12-29, 7:47 4
On już od początku się nazywał JEJU
Zgłoś
Zulu-Gula 2024-12-29, 7:56 5
Zgłoś
nowynick 2024-12-29, 8:00 30
Jak lądował Wrona to wcześniej kilka kółek na południe od Warszawy zatoczył żeby wypalić paliwo. Mieszkałem wtedy w Zalesiu Dolnym, przeleciał nad moim podwórkiem góra ze 40 metrów nad ziemią już praktycznie lotem szybowym. Baaardzo wolno zbliżał się do pasa pokrytego pianą gaśniczą.

Ci tutaj lecieli z 5 razy szybciej i najwyraźniej nikt nie pomyślał o zrzuceniu paliwa czy przygotowaniu lotniska. Pewnie nie było czasu ani możliwości, więc chuja prawda z tym podwoziem i ptakami...
Zgłoś
Dark-Side 2024-12-29, 8:13 2
Love_is_Love napisał/a:

nowynick napisał/a:

Jak lądował Wrona to wcześniej kilka kółek na południe od Warszawy zatoczył żeby wypalić paliwo. Mieszkałem wtedy w Zalesiu Dolnym, przeleciał nad moim podwórkiem góra ze 40 metrów nad ziemią już praktycznie lotem szybowym. Baaardzo wolno zbliżał się do pasa pokrytego pianą gaśniczą.
Ci tutaj lecieli z 5 razy szybciej i najwyraźniej nikt nie pomyślał o zrzuceniu paliwa czy przygotowaniu lotniska. Pewnie nie było czasu ani możliwości, więc chuja prawda z tym podwoziem i ptakami...

A dlaczego miałoby to być kłamstwo? To nie to samo co Kazachstan i użycie broni przeciwlotniczej w związku z atakiem dronów.

Jak dotąd 2 osoby przeżyły...
Zgłoś
Aaltonen 2024-12-29, 8:17 27
Widzę, że internetowi eksperci już wykluczyli oficjalną przyczynę katastrofy i przeprowadzili własne dochodzenie wyjaśniające na podstawie filmiku.
Nie przestaje mnie zadziwiać głupota tego narodu modlącego się do kukły na krzyżu, wierząca w żydowskie stare mity.
Zgłoś
Dżepetto 2024-12-29, 8:25 41

Zgłoś
Roskosmos 2024-12-29, 8:38 3
Ciąg wsteczny + klapy i nic więcej nie da się w takiej sytuacji zrobić...dookoła góry..zastanawia mnie, czy przy takiej masie montaż spadochronu hamującego w samolotach pasażerskich byłby sensowny
Zgłoś
ShepardR34 2024-12-29, 8:41 8
Jeśli pas miał 3 km to wygląda że on nawet w połowie nie przyziemił, do tego zapierdalał za szybko grubo. A na końcu pasa zamiast murek mogliby nasadzić kilkaset metrów jakiś krzaków.
Zgłoś
aligator 2024-12-29, 8:58 2
2 osoby przeżyły na ogonie 2 środkowe miejsca kurwa ale jazda we wtorek lecę do domu muszę zmienic miejsce na tył
Zgłoś
Igorek95 2024-12-29, 9:04 1
Fajne lądowisko, takie nie za długie
Zgłoś
Zulu-Gula 2024-12-29, 9:08 6
Roskosmos napisał/a:

zastanawia mnie, czy przy takiej masie montaż spadochronu hamującego w samolotach pasażerskich byłby sensowny

Nie byłby.

Takiej masy nie wyhamujesz żadnym spadochronem hamującym.
Takie rzeczy to tylko z myśliwcami, wahadłowcami i samochodami startującymi na ćwierć mili.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem