📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Tez możesz użyć mózgu i włączyć nawigację, to nie jest średniowiecze pedale z bólem dupy
Są mapy 3d z numerami budynków, często samo google maps pomaga nawet. Można zapytać kogoś kto przechodzi. Nie trzeba wszystkim się wkurwiać, może nie trafiłem w swoim piździkowie na takie miejsce, ale nie raz kręciłem się jak gówno w przeremblu szukając klatki, niektórzy nawet drzwi nie mają ponumerowanych, i liczy się jakoś chujowo. Wchodzisz po lewej stronie ze schodów, a liczby rosną od prawej do lewej. Ale jak z jedzeniem ciepłym jechałem to ich problem, odgrzali sobie może.
Na wioskach zasada szukania klienta po numerach domu nie ma sensu bo mało kto je ma. Z doświadczenia wiem (5 lat w UPS) ze najlepiej podjechać pod spożywczak i zapytać sklepowej lub okolicznych mieszkańców raczących się piwkiem gdzie kto mieszka . Nigdy nie traciłem dyzo czasu na szukaniu odbiorcy. W miastach raczej nie ma problemow z numeracja .Gorzej ze nikogo nie ma do tej 17 -stej. Pozdrowionka dla wszystkich kurierów bo teraz maja naprawdę co robić.
Jakby bazy danych adresowych nie były dostępne, geoportal daje radę z wyszukiwaniem.
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Ja pamiętam jak nie było smartfonów a gps to był luksus i jechałem na imprezę na jakieś zadupie i kurwa adres to nazwa miejscowości i numer a tam kurwa te numery jakby ktoś sobie losowo najebał i szukaj sobie bo masz numer 13 potem 15 a potem 181
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Na pierwszy rzut oka facet ma rację. Na drugi - już mniej. Na trzeci - prawie wcale. Kurierzy i dostawcy korzystają z GPS i Map Google, GoogleEarth. Przed wyjazdem wystarczy powiedzieć do telefonu adres, wyskoczy mapa, przełączyć na widok satelitarny, napatrzyć się ile trzeba i trafić bez najmniejszego kłopotu, stresu. Mój dom ma numer jak słoń ale stoi w drugim rzędzie, 70 m od ulicy. W całej historii kurierostwa tylko jeden kurier, nowy, miał problem z trafieniem. Dostawca żaden. Gościu jest po prostu niezorganizowany i dlatego sobie nie radzi. No i w każdym normalnym kraju nie byłby kurierem bo ponoszą go nerwy. No - ale on jest przekonany, że wszyscy robią źle, i tylko on jest tym jedynym co robi dobrze i cały świat powinien się do niego dostosować.
Nareszcie ktoś docenił te hadry zza lady. Ale nie zapominaj o tych sukach z rejestracji w przychodni. Jak mnie się marzy, że w któryś dzień będę mógł wymalować w tę wiecznie obrażoną mordę takiego plaskacza, że się pizda w regał wbije i straż pożarna będzie ją musiała wyciągać.
MaciejLubicz napisał/a:
Jak mu się praca nie podoba to niech ją zmieni . A nie narzeka jak te stare kurwy w sklepach .
Nareszcie ktoś docenił te hadry zza lady. Ale nie zapominaj o tych sukach z rejestracji w przychodni. Jak mnie się marzy, że w któryś dzień będę mógł wymalować w tę wiecznie obrażoną mordę takiego plaskacza, że się pizda w regał wbije i straż pożarna będzie ją musiała wyciągać.
Kto z pizzą nie jeździł, ten nie wie co to znaczy.
Chaty za 1,5 mln PLNów wystawione, a 15 zł na metalowe cyferki zabrakło ...
sider16 napisał/a:
Tez możesz użyć mózgu i włączyć nawigację, to nie jest średniowiecze pedale z bólem dupy
Byłem trochę inkasentem i może jak jeździsz z punktu A do B to jest spoko, ale nie uwierzysz ile razy nawigacja zaprowadziła mnie na zupełnie inną ulice, używając googla w taki sposób dowiedziałem się, że tak na prawdę nie ma porządnej bazy danych adresów.
@Huherko No właśnie, idę koło domów, kute bramy, żywopłoty, skalniaczki, tabliczki uwaga pies, bramy przesuwane, solary na dachu, ale kurwa jak trzeba numer domu zawiesić to ciężko. Teraz se wyobraźcie, że macie dotrzeć na ulice Kutasiarską 12, 12a, 12f i nikogo nie ma w domu, będziesz awiza losowo do skrzynek wrzucał.
Rick83 napisał/a:
Za brak numeru na domu jest mandat do 250zł.
Serio? Podpierdolę sąsiada . Będzie miał prezent na święta.
Czy dobrze gada czy nie wielki czarny kutas w dupe każdej piździe która bawi się w nagrywanie czegokolwiek jak kieruje samochodem
sasiad z lewej ma, sasiad z prawej ma. starczy troszkę logiki i znajdziesz hu.ju z dhla poczty czy innego kure,stwa co mi ostatnio w paczce jaja potłukli co mi mama przysłała. hu.jowych świąt tobie i nędznikom twojego pokroju
ludzie mają godne prace, może nie godne ale płatne
Huherko napisał/a:
Kto z pizzą nie jeździł, ten nie wie co to znaczy.
ludzie mają godne prace, może nie godne ale płatne
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów