18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
Śmiertelny wypadek na A1
krajsik • 2021-07-04, 20:04
27-letni kierowca zginął w wypadku na autostradzie A1 w okolicach miejscowości Wieszowa w woj. śląskim. Droga w kierunku Częstochowy przez kilka godzin była zablokowana

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Insaner 2021-07-04, 22:04 48
Oj wstrzymałbym się z krytyką, bo nie wiadomo co tak naprawdę się stało.
Podejrzane jest to, że jedna z ciężarówek zjechała z prawego pasa - przypuszczam, że gość z tego drugiego tira chcąc wpuścić kolegę zajechał osobówce drogę. Czy ten w osobowym jechał za szybko? Trudno powiedzieć. Przypominam że normalna dopuszczalna prędkość jazdy na autostradzie to 140km/h, a większość jedzie ze 160-170 i przy tak szerokich pasach to naprawdę nic takiego, bo to to samo co jazda pustą szeroką drogą bez żadnych przejść i skrzyżowań w terenie zabudowanym nie 50km/h tylko 60-70kmh...
Z perspektywy praktycznie stojącego w miejscu samochodu nawet jakby jechał 120km/h to wyglądałoby to podobnie.

Za zajeżdżanie pasów na autostradzie powinno się zabierać prawo jazdy. Sam miałem wielokrotnie na ekspresówkach czy autostradach sytuacje w których właśnie głównie kierowcy ciężarówek bez kierunkowskazu (lub z, ale włączanym już w momencie zjeżdżania na lewy pas) zmuszali mnie do awaryjnego hamowania do może 70km/h. Oczywiście później wyprzedzają się przez 10 minut, bo różnica predkości między nimi waha się od 0 do 1km/h...
Zgłoś
kakaraka 2021-07-04, 22:05 3
ixar napisał/a:

Co to za błysk w kabinie w momencie uderzenia?

Poduszka powietrzna, to niebieskie to chyba kierowca wypadł z auta, może by przeżył jakby pasy założył...
Zgłoś
Bourbonable 2021-07-04, 22:26 3
andrzejrobert75 napisał/a:

Ludzie lekko upośledzeni?

ja wole Ludzie Lekko Ułomni.
Jak widzę rejestracje z literą "L" na początku to z marszu przystanek i 4 zdrowaśki. Oni są gorsi niż stado czarnych kotów przebiegających w te i nazad przez drogę.
Zgłoś
Zenonn 2021-07-04, 23:02 11
I jak w większości medialnych śmiertelnych udział wzięły ciężarówki. Wyjebać w pizdu te zestawy na tory. Tylko zanieczyszczają powietrze, wkurwiają kierowców osobówek, niszczą drogi i dają zatrudnienie marginesowi. Brak zalet.
Zgłoś
Bandzior020 2021-07-04, 23:02 5
Insaner napisał/a:

Oj wstrzymałbym się z krytyką, bo nie wiadomo co tak naprawdę się stało.
Podejrzane jest to, że jedna z ciężarówek zjechała z prawego pasa - przypuszczam, że gość z tego drugiego tira chcąc wpuścić kolegę zajechał osobówce drogę. Czy ten w osobowym jechał za szybko? Trudno powiedzieć. Przypominam że normalna dopuszczalna prędkość jazdy na autostradzie to 140km/h, a większość jedzie ze 160-170 i przy tak szerokich pasach to naprawdę nic takiego, bo to to samo co jazda pustą szeroką drogą bez żadnych przejść i skrzyżowań w terenie zabudowanym nie 50km/h tylko 60-70kmh...
Z perspektywy praktycznie stojącego w miejscu samochodu nawet jakby jechał 120km/h to wyglądałoby to podobnie.
Za zajeżdżanie pasów na autostradzie powinno się zabierać prawo jazdy. Sam miałem wielokrotnie na ekspresówkach czy autostradach sytuacje w których właśnie głównie kierowcy ciężarówek bez kierunkowskazu (lub z, ale włączanym już w momencie zjeżdżania na lewy pas) zmuszali mnie do awaryjnego hamowania do może 70km/h. Oczywiście później wyprzedzają się przez 10 minut, bo różnica predkości między nimi waha się od 0 do 1km/h...

Taaak tylko ze tam były 3 pasy wiec z tym "zajeżdżaniem" to chyba ci nie wyszło.... I caly ten misterny plan w pizdu...
Zgłoś
Insaner 2021-07-04, 23:14 4
Bandzior020 napisał/a:

Taaak tylko ze tam były 3 pasy wiec z tym "zajeżdżaniem" to chyba ci nie wyszło.... I caly ten misterny plan w pizdu...

Dziwne rozumowanie. Co to zmienia, że były 3 pasy? Nie wiadomo kto którym jechał, poza tym jeśli człowiek stracił panowanie nad kierownicą to mógł ze środkowego polecieć zarówno w lewo jak i w prawo. Jeździłeś kiedyś wielopasmową drogą?

Zenonn napisał/a:

I jak w większości medialnych śmiertelnych udział wzięły ciężarówki. Wyjebać w pizdu te zestawy na tory. Tylko zanieczyszczają powietrze, wkurwiają kierowców osobówek, niszczą drogi i dają zatrudnienie marginesowi. Brak zalet.

Zaraz zlecą się ludzie z argumentami o tym, że nie szanujesz tirowców a gdyby nie oni to byś bułek w sklepie nie miał

Trochę w tym prawdy jest, ale tylko trochę. W normalnych warunkach tranzyt materiałów powinien być realizowany koleją od HUBu do HUBu i dopiero z takich punktów rozwożony do odbiorców końcowych.
Te ciężarówki nie powinny pokonywać tym samym więcej jak 10-100km aby dowieźć towar już do docelowego odbiorcy. Tymczasem w Polsce jakieś 80% tych ciężarówek to tranzyt z Ukrainy, Białorusi, Rosji, Litwy czy nawet Polski na Zachód. To jest większość pojazdów poruszających się po płatnych trasach, bo spedytorom się to "opłaca". W rzeczywistości przy rozbudowanym transporcie kolejowym naprawdę jeden pociąg bez problemu zastępuje około 60 takich ciągników z naczepami.

Na tej samej zasadzie funkcjonują przecież ogromne porty i kontenerowce transportujące z punktu A do B po kilkanaście tysięcy kontenerów. To nie wynika tylko z braku możliwości doboru innych środków transportu (w przypadku oceanów alternatywą są tylko drogie samoloty), bo jest wiele połączeń nawet w ramach linii brzegowej danego kontynentu. Do Polski też przypływają towary z drugiego końca Europy i jakoś nikomu nie przychodzi do głowy aby wysłać 10 tysięcy ciężarówek zamiast 1 statku... dlaczego więc nie wykorzystywać kolei do transportu międzynarodowego?
Zgłoś
Zenonn 2021-07-04, 23:49 2
Insaner napisał/a:

Zaraz zlecą się ludzie z argumentami o tym, że nie szanujesz tirowców a gdyby nie oni to byś bułek w sklepie nie miał
Trochę w tym prawdy jest, ale tylko trochę.

Od kiedy usłyszałem ten argument pierwszy raz, nie jem bułek. I chuj, wciąż jeżdżą te szkodniki.
A tak serio, rynek nie znosi próżni i zawsze znajdzie rozwiązanie. Też jestem za HUBami przy każdym dużym mieście. I obowiązkowo tranzyt na tory. Kolej odzyje, woźnica sobie odpocznie, dróg nie zniszczą, przynajmniej kilkadziesiąt istnień się uratuje, frustracja osobówek zmaleje. Ogólny rachunek na ogromny plus.
Zgłoś
bartekmmm 2021-07-05, 0:05 3
Idealnie widać jak pała z tira wjechała na lewy pas, żeby wpuścić drugiego tira, zajeżdżając drogę chłopakowi, posiizg z ostrego hamowania na łuku.
Zgłoś
sobekkk 2021-07-05, 0:15 2
Wyjazd z "KFC MOP Wieszowa South"
[URL=https://www.google.com/maps/place/KFC+MOP+Wieszowa+South/@50.3702043,18.7314207,700a,35y,78.78h,54t/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x47112edfa57e6d7d:0xb675062d289c165a!2sWieszowa!3b1!8m2!3d50.3837677!4d18.7593025!3m4!1s0x47112ef86eff90eb:0xc449a6a03fad069!8m2!3d50.3704778!4d18.7434653]link[/URL]

" jak wstępnie ustalono - jechał peugeotem w kierunku Częstochowy lewym pasem autostrady. W pobliżu stacji paliw Orlenu zjechał na prawy pas, prosto pod wyjeżdżającą ze stacji ciężarówkę - ciągnik z naczepą."

z lewego na prawy to raczej bez przyczyny nie zjeżdżał.
Zgłoś
jazeck 2021-07-05, 0:16
Jaki kraj takie A1. Sprubój to zrobić w Niemcach........
Zgłoś
Tuco 2021-07-05, 0:33 1
programista4k napisał/a:

tak t o jest jak się jeździ starymi gruchotami, bo żal wydać 150 ty.s na nowy samochód z salonu.

Pomijając cebulactwo w kontekście Tej wypowiedzi, którym też gardzę, to tak jednak nie przekonuje mnie do końca obietnica, że w nowej furze człowiek nie jest w stanie się zabić. Za dużo rzeczy widziałem, żeby się z tym zgodzić.
Zgłoś
rekineke21 2021-07-05, 0:34
Na tym odcinku od Gliwic aż do Pyrzowic droga jest rozjebana . Tam jadąc te 110 (bo do tylu jest tam ograniczenie) dobija zawieszenie , takie "szkody górnicze" ( a ja nazwałbym to chujowym wykonaniem) a tirami miota od lewa do prawa a osobówki (akurat w przeciwna stronę ale na tej samej wysokości) potrafią przelecieć i 3 pasy ze skrajnie prawego na lewy awaryjny - wiem sam tak kiedys poleciałem i to przy przepisowej prędkości. To jest kurwa jakiś dramat - płacimy kupe siana w cenie paliwa a dostajemy drogi które są chuja warte.
Zgłoś
Zenonn 2021-07-05, 0:55 1
rekineke21 napisał/a:

Na tym odcinku od Gliwic aż do Pyrzowic droga jest rozjebana . Tam jadąc te 110 (bo do tylu jest tam ograniczenie) dobija zawieszenie , takie "szkody górnicze" ( a ja nazwałbym to chujowym wykonaniem) a tirami miota od lewa do prawa a osobówki (akurat w przeciwna stronę ale na tej samej wysokości) potrafią przelecieć i 3 pasy ze skrajnie prawego na lewy awaryjny - wiem sam tak kiedys poleciałem i to przy przepisowej prędkości. To jest kurwa jakiś dramat - płacimy kupe siana w cenie paliwa a dostajemy drogi które są chuja warte.

Wymiana amortyzatorów, wahaczy, końcówek drążków troche ci pomoże w przetrwaniu na drodze. Zainteresuj się, zanim będzie za późno.
A co do argumentów wcześniejszych o nowszym aucie- w przypadku solidnego dzwona pewnie niewiele zmieni, ale masz większe szanse, że do tego dzwona nie dojdzie, bo zahamuje i skręci, dokładnie tak, jakbyś tego chciał, a nie w sposób jak na filmiku.
Zgłoś
marcino_zly 2021-07-05, 0:55
programista4k napisał/a:

tak t o jest jak się jeździ starymi gruchotami, bo żal wydać 150 ty.s na nowy samochód z salonu.

Tak to jest jak się nie uważa.
Oraz nie umie jeździć, nie dostosowuje prędkości itp ...
Jeśli uważasz inaczej, to proszę Cię, przypierdol swym autem za 150 tyś jak na zamieszczonym filmie.
O wnioskach, mam nadzieję, porozmawiamy po eksperymencie.
Zgłoś
korkyspolsky 2021-07-05, 1:03 1
Insaner napisał/a:

Dziwne rozumowanie. Co to zmienia, że były 3 pasy? Nie wiadomo kto którym jechał, poza tym jeśli człowiek stracił panowanie nad kierownicą to mógł ze środkowego polecieć zarówno w lewo jak i w prawo. Jeździłeś kiedyś wielopasmową drogą?
Trochę w tym prawdy jest, ale tylko trochę. W normalnych warunkach tranzyt materiałów powinien być realizowany koleją od HUBu do HUBu i dopiero z takich punktów rozwożony do odbiorców końcowych.
Te ciężarówki nie powinny pokonywać tym samym więcej jak 10-100km aby dowieźć towar już do docelowego odbiorcy. Tymczasem w Polsce jakieś 80% tych ciężarówek to tranzyt z Ukrainy, Białorusi, Rosji, Litwy czy nawet Polski na Zachód. To jest większość pojazdów poruszających się po płatnych trasach, bo spedytorom się to "opłaca". W rzeczywistości przy rozbudowanym transporcie kolejowym naprawdę jeden pociąg bez problemu zastępuje około 60 takich ciągników z naczepami.
Na tej samej zasadzie funkcjonują przecież ogromne porty i kontenerowce transportujące z punktu A do B po kilkanaście tysięcy kontenerów. To nie wynika tylko z braku możliwości doboru innych środków transportu (w przypadku oceanów alternatywą są tylko drogie samoloty), bo jest wiele połączeń nawet w ramach linii brzegowej danego kontynentu. Do Polski też przypływają towary z drugiego końca Europy i jakoś nikomu nie przychodzi do głowy aby wysłać 10 tysięcy ciężarówek zamiast 1 statku... dlaczego więc nie wykorzystywać kolei do transportu międzynarodowego?

Co Ty pierdolisz kretynie

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem