Jeżeli wierzysz w Boga a Bóg nie istnieje – nic się nie dzieje
Nieprawda Wierząc w boga musisz stosować się do serii nakazów i zakazów, które przedstawia religia.
Jeżeli twoja religia mówi ci byś wysadził się w tłumie ludzi, to nie powiedziałbym że "nic się nie dzieje".
Osobną kwestią zaś pozostaje, czy chcesz mieć do czynienia z bogiem, który gotowy jest skazać ateistę, który nikogo nigdy nie skrzywdził na wieczne mary, a grzesznika który co niedziele spowiada się z tego np. znęca się nad rodziną i zjada wafelek wpuszcza do raju.
Ja wiem, że nie chcę.
"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"Odróżnij religię od wiary w Boga.
A w którego?
"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"(wymyśl sobie) Po prostu odróżnij.
No ale jaki jest sens? Nawet jak sobie wymyślisz swojego boga, to od razu nasuwa się pytania co ten bóg lubi, a czego nie lubi - i wracamy do zakazów i nakazów.
"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"Ty wracasz. Moja wiara w Boga jest dla ciebie nie wyobrażalna.
To na chuj się odzywasz?
"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"Bo chuj cię wiózł.
Twój bóg nie ma jakiś lepszych tekstów? Bo twoje to są cieniutkie
Chociaż cofam pytanie. Skoro twój bóg nie jest typem boga, który czegoś nie lubi, a coś lubi - to znaczy że jest typem boga, który kładzie na wszystko lachę.
"it is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society"
Jestem praktykującym ateistą(...)
Ja tylko spytam jak kurwa praktykuje się ateizm?
I nie nie opowiadam się po żadnej ze stron po prostu twój wywód jest słaby jak sik pająka a to jedno zdanie do którego się przypieprzyłem można nazwać twoim "samozaoraniem"
Uuu brakuje ci argumentów więc atakujesz. Nara pionku.
Mnie brakuje argumentów? Ziomuś, to ty mi w odpowiedzi na argumenty mówisz że nie potrafię sobie czegoś wyobrazić Na takiej zasadzie to możesz dzieci w podbazie nawracać i to w młodszych klasach
Dzięki intronizacji Jezusa na Króla Polski znajdujemy się teraz oficjalnie pod żydowskim zarządem powierniczym.Co ty uskuteczniasz mój rodaku? O czym ty w ogóle piszesz? Co chcesz udowodnić sobie? Po co tyle jadu? Skąd te ataki? Wyluzuj!
Mnie brakuje argumentów? Ziomuś, to ty mi w odpowiedzi na argumenty mówisz że nie potrafię sobie czegoś wyobrazić Na takiej zasadzie to możesz dzieci w podbazie nawracać i to w młodszych klasach
Co ty uskuteczniasz mój rodaku? O czym ty w ogóle piszesz? Co chcesz udowodnić sobie? Po co tyle jadu? Skąd te ataki? Wyluzuj!
No co prawda to prawda. Bywam chamski i niemiły, a potem żałuje, bo ostatecznie nie chce nikomu przykrości sprawiać
Co nie zmienia tego, że mam rację
Osobną kwestią zaś pozostaje, czy chcesz mieć do czynienia z bogiem, który gotowy jest skazać ateistę, który nikogo nigdy nie skrzywdził na wieczne mary, a grzesznika który co niedziele spowiada się z tego np. znęca się nad rodziną i zjada wafelek wpuszcza do raju.
Ja wiem, że nie chcę.
Ja również nie chce - ale z tego co wiem zgodnie z oficjalnym postsoborowym nauczaniem KK za bycie ateuszem do piekiełka się nie idzie - ot mały błąd rzeczowy waszmości. Generalnie poziom wypowiedzi antymocherka - czyli chuja wiem ale i tak się wypowiem. Apeluję drodzy wojujący ateiści nie pogrążajcie się. Pozdrawiam Niewojujący Ateista
EDIT:
A co do spowiedzi i przykładu gościa który napierdala rodzinę ale się z tego spowiada - to nie spełnia jednego z warunków spowiedzi czyli mocnego postanowienia poprawy - jego spowiedź jest chuja warta wiec zgodnie z katechizmem gość idzie do przejebanego stanu eschatologicznego czyli piekła.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów