18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 46 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:04
🔥 Chłopięce zabawy - teraz popularne
🔥 Kłopoty myśliwego - teraz popularne
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
Wiochmen 2013-01-09, 1:05
ja polecam grzanca z "utrzepanym jajkiem" na jedno piwko jedno jajko starczy
Zgłoś
Avatar
KanapkaZMP 2013-01-09, 3:00
Ledwo pedalinka odbanowano i znow polegl
Zgłoś
Avatar
~PowerBoBass 2013-01-19, 18:07 3
No to ja dziś wjadę z deserkiem w postaci ciasteczek przypominających Fornetti. O tak wyglądają po upieczeniu:





A teraz potrzebne składniki:



No i sposób przygotowania:

Na opakowaniu

A poważnie - pudełko fajnie mieć w piekarniku, piecze się je 15-20 minut i są gotowe do podania, idealne na niespodziewaną wizytę znajomych itp.

edit: W zamrażarce warto mieć, w zamrażarce, nie piekarniku
Zgłoś
Avatar
marna 2013-01-28, 17:28 5
tosty z pomysłem











Zgłoś
Avatar
Kotli 2013-01-28, 22:59
Ech, szczerze nie lubię, kiedy wygląd przeważa nad całą resztą. Kanapki mają smakować, a nie ładnie wyglądać!
Zgłoś
Avatar
Purgen 2013-01-29, 0:50
Ja mam zajebisty przepis który jest moją podstawą zdrowego żywienia i mocnych kości i wszystkiego co mój organizm ma jeszcze zdrowego :]

Pizza Apetito by Biedronka 2x300g. Bierzemy jedną, dorzucamy sera bo zawsze jest bieda, mięsa jak po wypłacie tez można wkroić. Wrzucamy do piekarnika na 20minut w temperaturze ~180*C i voila !
Zgłoś
Avatar
Pener 2013-01-29, 1:41 3
dziuzeeeeppeeeeeee

wkurwia mnie ten reklam
Zgłoś
Avatar
Dannyk 2013-01-29, 7:42
Italiano!
Zgłoś
Avatar
o................9 2013-03-10, 17:46
Chłe chłe źle przeczytałem
Zgłoś
Avatar
Mr.Drwalu 2013-03-10, 18:17
@up

To jest temat "szama dla sadoli" czy "co dzisiaj wpierdalają sadole?"
Nie rozpierdalajcie tak fajnego tematu.

______________

Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiść
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
Zgłoś
Avatar
bezimienny90 2013-03-16, 21:04 2
Okej, więc teraz hardkorowe hanapeczki by bezimienny90 dla osób dbających o formę, czyli bogate w białko zwierzęce z węgle złożone

Składniki:

- 200-300g piersi z kury

- warzywa wg uznania -ja dałem sałatę, pomidora, rzodkiew osobno.

- 2-3 bułki pełnoziarniste (najlepsze) - ja mam niestety typowe hamburgerowe, gdyż tylko takie wieczorem były w sklepie.

Sos wg uznania - musztarda, ketchup wg mnie najlepsze, nie w dużej ilości (pomidor dodaje "mokrości"). Nie używamy majonezu, gdyż ma to być posiłek pełnowartościowy!

Przygotowanie:

Na patelni z oliwą smażymy kurę, czas zależny od grubości, do 15-20 minut. Najlepiej wrzucić większe kawałki jak na zdj, lepiej się trzyma na końcu. Ponadto nie zalecam zbyt cienkich kawałków (najlepiej ok 2cm) by nie wysuszyć mięsa na podeszwę

Opcjonalnie: Przypiec bułki na patelni by były bardziej chrupkie (na suchej patelni spodami do dołu). Ponadto ważna sprawa: bułki należy chociaż trochę wydrążyć, oczywiście tak by się nie rozpadły. Z wnętrza można zrobić fajną kulkę chlebową (skleić odrobiną wody) i kogoś pierdolnąć.

Reszta chyba wiadomo. Wrzucam 2 foty

Zgłoś
Avatar
CrazyEdek 2013-03-17, 19:43
Klasyk
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-03-28, 18:56
1 cebula
2 cukinie - 1 bakłażan ( nie ma bakłażana wystarczy cukinia )
5 kartofli
0,5 kg wołowiny
mąka
ser zółty
koncentrat pomidorowy
olej - oliwa z oliwek
pierz sól
1/2 kostki masła ew. 3 łyżki margaryny
1 duży kubek mleka

3 patelnie
1 garnek
naczynie do pieczenia

cena średnie
czas - koło 2h
trudność - średnie

Sos - a`la beszamel ( robimy na sam koniec to ma być zalewka do naszego jedzonka, dlaczego ALA
beszamel - bo można dodać jajko!!! ) do garnka wrzucamy nasze masełko lub margarynę 3 łyżki. Rozpuścić. Dodajemy mąke. Podgrzewamy. Ma być wszystko połączone, jak widzimy, że wszystko jest scalone dodajemy mleko. Szybko mieszamy. Jajko tego nie dodawałem wiec nie stwierdzę jaki będzie smak. Ale jajka jakoś nie czuje w potrawie.
Gotujemy kartofle około 5 min - studzimy i kroimy w talarki. Wykładamy na patelnie zesmażymy na

żeby były rumiane.
To samo z cukinią i / lub bakłażanem. Kroimy w talarki w przypadku bakłażana sprawa jest taka, że
należy go posolić i zostawić do odsączenia - nie będzie kwaśny - tak KWAŚNY. Cukinia zostawiamy na
1h żeby soki puściła i wkładamy na patelnie i obsmażamy. Nie jest to konieczne.
Mięso - mielone ( robi się podobnie do mielonych - nie dodajemy tylko bułki ). Mięso, cebulka,
pieprz, sól. Obsmażamy. Dodajemy na sam koniec 4 łyżki koncentratu pomidorowego.

Przystępujemy do dzieła
wysmarowujemy nasze naczynie do pieczenia oliwą.
Nakładamy kartofle, na to cukinia / bakłażan, na to mięso. To zalewamy naszym sosem beszamelowy.

Wstawiamy do piekarnika na 30 min w temperaturze 180 st.

Smacznego.

Zgłoś
Avatar
Moby_Dick 2013-04-04, 21:21 2
11 małych jajek
0,5kg mięsa mielonego z indyka
cebula
około 5, 6 łyżek bułki tartej
oregano
sól
pieprz
olej

Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę standardowo - obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać 2-3 łyżki bułki tartej, przyprawić pieprzem, solą i oregano. Dokładnie wyrobić masę mięsną.
Pozostałe jaja ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Z mięsa mielonego formować okrągłe kotlety. W każdym z nich zrobić palcami wgłębienie, umieścić całe jajko, zalepić, uformować kotlet z jajem w środku w kulkę. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju - pod złoty kolorek.
Jajco dobre do szamy bez niczego, jak i pasuje do większości sałatek warzywnych. Do zimnego piwka - jajca jak znalazł Ja zrobiłem je na te święta wielkanocne, pasują do wszystkiego (prawie).



Coś na szybkiego do pochrupania przy filmie, zamiast popcornu.
Ja to nazywam - magulo- i nie, nie jest to gówno z cebulą A zrobienie jest tak proste, że nawet skrzywieni fizycznie i psychicznie to zrobią .

3 jajka
4 łyżki mąki
trochę mleka
olej
sól
ewentualnie vegeta, czy kucharek itp.

mąka i jajka do miski


dokładnie rozmieszać, dolewając trochę mleka i posolić ciasto


Zawartość wlać na rozgrzaną patelnię z olejem


Prawie wciąż mieszać, żeby robiły się jak najmniejsze kawałki, od czasu, do czasu, dodając troszke oleju - jak będzie sucha patelnia .


Zasiąść wygodnie, odpalić film, otworzyć zimne piwko i szamać


Prostsza od tego jest już tylko zupa Mariana
Jutro będę robił najlepsze naleśniki w naszym układzie słonecznym, więc wrzucę proces robienia
Zgłoś
Avatar
P................C 2013-04-05, 19:45
dawaj resztę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem