18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:38
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 53 minuty temu
Szama dla sadoli
G................y • 2012-07-03, 9:03
Na życzenie...

Przepis na pizze własnej roboty

Mąka 450 Puszysta, tortowa - 2 szklanki
1/3 drożdzy hirondalla
3/4 szklanki / kubka wody - ciepłej nie gorącej co by nie zabić drożdzy
1/2 koncetratu pomidorowego
pół kieliszka octu
cukier
sól
pieprz
Bazylia
oregano
czosnek
temp. pieczenia 250 st.

dodatki - kto co lubi - wędlina, ser, papryka, salami - wg. gustu

Ciasto:
Do kubka wrzucić drożdze, dodać łyżeczkę cukru wymieszać i odstawić na 20 minut. Po 20 minutach do miski wsypać mąkę przesianą przez sitko aby napowietrzyć, dodać drożdze wymieszać. dodawać mąki aby ciasto odchodziło od ręki. Ciasto odstawić na godzine do wyrośnięcia, przykryć miskę szmatką.

Sos
Koncetrat na patelnie dodać bazylie oregano czosnek i ocet, zagtować na patelni całość.

Na blaszce rozłozyć ciasto wysmarować olejem i wstawić na 4 min do piekarnika, żeby urosło wyjąć. Nałożyć składniki i wstawić na 12 min, po 5-6 min obrócić blaszkę o 180 stopni, co by wypiekła się równo pizza z każdej strony.

Efekty :

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
Moby_Dick 2013-04-05, 19:48 4
To wrzucam, te najlepsze w naszym układzie słonecznym NALEŚNIKI
Porcja jest dość spora i szamy styknie na parę dni.
Robimy farsz:
ok 1kg grzybów leśnych, mogą być mrożone - to około dwóch torebeczek mrożonych.
4 duże cebule
10 cienkich parówek
10 jajek, ugotowanych na twardo
Grzyby, cebulę, parówki pokroić w drobną kostkę, oddzielnie podsmażyć.




Jajka też pokroić w kosteczkę. Podsmażone grzybki, cebule i parówki wrzucamy do jednej miski, dorzucamy jajko.
Składniki dobrze wymieszać i doprawić solą, pieprzem i ziołami według uznania.- Ja robię dość pikantne.


Farsz mamy już gotowy, to robimy placki. Czyli tak jak do zwykłego naleśnika.
moja wersja jest taka:
0,5 kg mąki
5 jajek
mleko
Zmiksować, doprawić solą, pod koniec dolać trochę wody mineralnej gazowanej i wymieszać. Posmażyć z tego placki.



Zawijać farsz w placki naleśnikowe jak gołąbki.


Przed podaniem obtoczyć w jajku i bułce tartej


Podsmażyć na patelni z obydwu stron.




I naleśniczki są gotowe.



Dobre są z keczupem Smacznego.
Zgłoś
Avatar
~LegendarnyZiom 2013-04-05, 20:35 5
To ja dam przepis na stejka z frytkami i surówką w domowych warunkach:

Będzie potrzebne:
-Stek z antrykotu lub rostbefu
-Frytki
-Ogórek
-Pomidor
-Olej rzepakowy lub oliwa z oliwek
-Pieprz
-Sól ziołowa

To do dzieła:

-Stek na godzinę przed smażeniem wyjąć z lodówki, posmarować olejem rzepakowym/oliwą z oliwek i popieprzyć.
-Kroimy w plasterki ogórka i pomidora, pieprzymy i solimy solą ziołową.
-Na 10 min przed wrzuceniem steku wkładamy frytki do rozgrzanego na 200C piekarnika, żeby wyszło na czas.
-Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy na nią stek. Smażymy na dużym ogniu przez 3-5 minut na każdej stronie w zależności jak bardzo chcemy mieć wysmażony.
-Po usmażeniu stek solimy i podajemy wszystko na talerz.

Efekt końcowy powinien wyglądać mniej więcej tak:



Ale nie róbcie z tego przepisu, bo stek wyszedł gumowy i nie dało się go zjeść. Chyba, że była to wina mięsa albo braku możliwości użycia grilla.
Zgłoś
Avatar
l................e 2013-04-20, 17:19 1
No jak mnie wkurwia to, że te zdjęcia nie są zmniejszone do 640x480. Ja pierdole. Dziesięć minut trza czekać, żeby się strona wczytała Przeca nikt ich se na tapetę nie będzie ustawiał
Zgłoś
Avatar
~LegendarnyZiom 2013-04-21, 23:59
A.J.K.S napisał/a:

No jak mnie wkurwia to, że te zdjęcia nie są zmniejszone do 640x480. Ja pierdole. Dziesięć minut trza czekać, żeby się strona wczytała Przeca nikt ich se na tapetę nie będzie ustawiał



Jak się ma chujowy internet to tak jest.
Zgłoś
Avatar
R................Q 2013-04-23, 9:55
Ja pierdziu, tyle jedzonka w jednym miejscu
Zgłoś
Avatar
J................o 2013-04-26, 13:02 11
Dobra, czas ponownie na mnie - przepis na MAGULON!
Potrawa kurewsko prosta, dla leni oraz fanów pieprzu i cebuli
ze śmietaną i jakimkolwiek mięsem.

Składniki:
1,2 kg mięsa (można do 1,5 kg na tę ilość śmietany. Polecam szynkę, bo jest krucha i wg. mnie najlepiej pasuje do dania. Ew. łopatka)
1,2 kg cebuli(można do 1,5 kg na tę ilość śmietany)
śmietana 18% (400ml)
sól i pieprz
opcjonalnie czosnek, ale można się obejść

Ogólnie przepis to banał - podsmażamy wszystko, do gara razem, zalewamy wodą i gotujemy 2h. Na koniec śmietana i można żreć. Ale podam również zdjęcia

Opis:

Cebule pokrojoną byle jak, bo to i tak nie ma znaczenia, podsmażamy na patelni. Z olejem czy bez, jeden chuj, po czym podsmażone do gara.

A oto minimalistyczne przedstawienie składników. Zapomnialem objąć fotą cebuli, bo już sie smażyła.

Ceblę do gara i opcjonalny czosnek:

Mięcho na patelnie:

Sporo soli i pieprzu (około 2 łyżeczki soli, jedną płaską pieprzu - potem można sobie w garze doprawić po swojemu)

Znowu opcjonalny czosnek:

Mięsko smażymy tyle, żeby nie wyparowała cała woda i soki. wystarczy, żeby było mięciutkie.

i do gara razem z cebulą

Dolewamy wodę myjąc przy okazji patelnię. trzeba byc praktycznym

zalewamy wodą do odpowiedniego poziomu, ale NIE DO PRZYKRYCIA, wody ma byc odrobinę mniej, wszystko ma wystawać ponad poziom wody. Dlatego, że cebula się rozwali całkiem, puści soki i niemal całkiem zniknie tworząc gęstą masę.

Widać na zdjęciu. Trzeba pamiętać, że jeszcze będzie 400ml śmietany.


Kiedy zalejemy wodą, wrzucamy na najmniejszy gaz i zapominamy o tym na bite dwie godziny, aż cebula całkiem się rozwali

Po dwóch godzinach dodajemy śmietanę w sposób oczywiście oczywisty - nie bezpośrednio do gara, tylko dodajemy część sosu do śmietany, mieszamy, i tak rozgrzaną śmietanę dopiero do gara.

A oto efekt końcowy:

Podajemy z chlebem, najlepiej w głębszym naczyniu (flaczarka będzie odpowiednia) aby można było maczac w sosie świeży chleb. Opcjonalnie ogóreczek.

na koniec dodam, że danie przygotowane z 1,2kg mięsa i 1,2kg cebuli to NIE JEST DUŻO nawet dla dwóch osób!
Zrobiłem to wczoraj na kolację na godzinę około 20:00 a już tego nie ma, bo zjedliśmy na śniadanie.

danie proste, a przepyszne. Jedna uwaga - po większej spożytej ilości tego dania bedzie jebać od nas magulonem
Zgłoś
Avatar
Pierre d'Ollony 2013-04-28, 13:24
Rzeczywiście wygląda jak magulon
Zgłoś
Avatar
Darkstep 2013-05-01, 3:16
A gdzie ten "zrulowany chuj" w składnikach?
Zgłoś
Avatar
J................o 2013-05-04, 12:17
przepis na "Chuj zwinięty w rulon" będzie następnym razem
Zgłoś
Avatar
Prometheus_Coprophagus 2013-05-12, 15:43 3
Przysmak Coprophagusa

Potrawa bardzo smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki (zanim kupisz sugerowaną ilość, weź pod uwagę, że porcję z takiej dawki składników jem dwa dni):
- 2 selery
- kapusta pekińska
- 7 średnich cebul
- 500 g pieczarek
- dwa pomidory
- olej do smażenia
- przyprawy (sól, pieprz, ja osobiście stosuję jeszcze przyprawę do gyrosa, tabasco czosnkowe oraz mieloną ostrą paprykę, ale to już kwestia gustu)
- pół słoika musztardy (rosyjska lub francuska dobrze się tu komponują)
- ewentualnie mięsko (ilość i rodzaj wedle gustu)

Selery obieramy, kroimy w plastry, zalewamy osolonym wrzątkiem i niech stoją 15 minut.
Przez ten czas możemy obrać i pokroić w piórka cebulkę oraz poczyścić i pokroić pieczarki i wrzucić je na patelnię. Smażymy do skutku - chyba każdy wie jak wyglądają usmażone pieczarki i usmażona cebula. A jak się usmażą, to przyprawiamy i dorzucamy pokrojone drobno pomidorki (oczywiście - wedle gustu - w tym momencie każdy może dodać to, co lubi - kukurydzę, paprykę, czy co tam wpadnie do głowy). Jeśli zdecydowaliśmy się także na mięsko, proponuje drobno je pokroić i dodać właśnie teraz.
Kapustę kroimy i mieszamy z musztardą. Odstawiamy na jakieś 10 minut.
Selera odcedzamy i smażymy do zezłocenia się (proponuję w głębokim tłuszczu).

Gdy kapusta swoje odstoi, wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą (przy tej ilości składników pół litra powinno być w sam raz) i zostawiamy na ogniu, raz na jakiś czas mieszając.
I to prawie wszystko, pozostało tylko podać naszą potrawę (sam preferuję wyłożenie dna głębokiego talerza plastrami selera i zarzucenie środka mieszanką kapustno-cebulowo-grzybową.

Uwaga - z podanej przeze mnie ilości składników wyszło całkiem sporo żarcia, po zjedzeniu prezentowanej wyżej porcji zostało jeszcze tyle:

Bon appétit!
Zgłoś
Avatar
Moby_Dick 2013-05-12, 18:37 1
PC zostało Ci po zjedzeniu więcej niż przed
Zgłoś
Avatar
Prometheus_Coprophagus 2013-05-12, 19:40
Najpierw nałożyłem sobie jedną porcję do głębokiego talerza, a gdy skończyłem - reszta wypełniła głęboki talerz i wielką michę.
Zgłoś
Avatar
G................y 2013-05-16, 22:19 9
na 2 osoby
6 jajek
4 bułki
około 25dkg miesa mielonego
pieprz
sól
serek taki w plastrach - do tostów
włąsne dodatki to :
majonez
musztarda
ogórek konserwowy

3 patelnie

Czas 5 - 7 min
cena - tanie
trudność - b. niska

Zaczynamy ( robimy dokładnie w tej kolejnosci )
ogórka kroimy w plastry.
serek ma być pod ręką.

rozgrzewamy średnio pierwszą patelnie ( najlepiej grilowa ) na niej kładziemy bułeczki, mają być ciepłe i chrupkie. ( jak się podgrzeją mają na niej leżeć co by były ciepłe )

druga patelnia płasko obsmażone i obsypane solą i pieprzem mieso mielone ( oczywiscie z przyprawami jakie lubimy ) - jak do hamburgerów - smażymy około 2-3min z jednej strony. Mięsko ma być lekko surowe w środku - lub jak kto woli. Jak już dojdą wyłączamy i zostawiamy na patelni co by "doszły".

trzecia patelnia tam rozbijamy 3 jajka mieszamy oraz rozlewamy jak omlet po całości ma być nie za cienki nie za gruby, żółtko i białko mają być zmieszane ale nie ma to być jajecznica!!!!!

Do dzieła
Bułki smarujemy sosem pomidorowym,
na jednej połowie omleta ( z jajka ) tak, żeby drugą stroną, można było przykryć kładziemy mielone, ser dodajemy ogórka, polewamy majonezem oraz musztardą. Przykrywamy i dzielimy na 2 oddzielne hamburgery. Całość kładziemy na bułkę naszą która ma być ciepła i podajemy. Można dodać do środka keczapu.

Całość wyglada tak :

























Zgłoś
Avatar
J................o 2013-05-16, 22:30 1
Widzę, że się Gordą uparłeś na hamburgsy z jajem po tym filmiku

A na viceroje przez Ciebie Prom to ja kurwa patrzec nie moge. Na fajki w ogóle kurwa, bo mi sie rzygać chce :rzygi: Ale przepis ogólnie ciekawy
Zgłoś
Avatar
Caribou 2013-05-19, 4:37 6
Paskudne żarcie wsuwacie. Macie coś zajebistego, jak jesteście pro kurczak, bo z innym mięsem nie próbowałam. Kolejna wariacja casserole, ale szybka i prosta do zrobienia. Najlepiej smakuje z makaronem. Zajmuje około 45 minut ze wszystkim. Do zmywania: patelnia (najlepiej taka głęboka), miska na kurczaka, deska do krojenia, nóż, łyżka do mieszania, garczek do gotowania makaronu i durszlak/cedzak na makaron. Czyli prawie nic

Najlepiej zacząć od warzyw, więc trzeba podsmażyć drobno posiekaną cebulę (białą), trochę czosnku, kolorową paprykę - żółtą, czerwoną, pomarańczową, zieloną - jaką kto lubi i w zależności czy dajemy świeże pomidory czy te w kawałkach z puszki - świeże podsmażamy razem z cebulką, te z puszki dodajemy na końcu. Osobiście polecam użyć te z puszki, gdyż świeże lepiej jest najpierw obrać ze skórki a ja jestem na to zbyt leniwa. (Jak ktoś woli świeże, to wszyscy wiedzą - sparzyć bardzo gorącą wodą i wtedy obierać). Jak warzywa będą już powoli dochodzić (cebulka się delikatnie zeszkli a papryka troszkę zmięknie) trzeba trochę doprawić (pieprz, ostra papryka, bazylia albo trochę ziół prowansalskich - sól na samym końcu tuż przed podaniem na stół!) Do takich prawie gotowych, aromatycznych warzyw dodajemy piersi z kurczaka pokrojone w kawałki i podsmażamy delikatnie żeby tylko kurczak nie był surowy. Powinien wciąż być soczysty. Na koniec najlepiej jest dodać pomidory z puszki i zielony groszek (bardzo ważna część, bez groszku to idź pan w chuj z taką robotą. Może być z puszki ale znacznie lepszy jest świeży lub mrożony). Jeśli będzie za mało sosiku dobrze jest podlać bulionem (niedzielny rosołek jest jak znalazł) albo sokiem pomidorowym bądź też pastą pomidorową, co jest pod ręką. Pogotować tak chwilkę, z reguły sosu robi się za dużo więc dobrze jest odparować. 10 - 15 minut powinno wystarczyć, żeby kurczak fajnie tym wszystkim nasiąkł. Doprawić całkiem do smaku, dodać na końcu sól. Nie zapomnieć ugotować makaronu, bo samym kurczakiem nie idzie się najeść. Podawać razem swieże i gorące, palce lizać po prostu. Makaronu lepiej jest nie dodawać do kurczaka tylko trzymać osobno, jeśli coś zostanie, bo zrobi się ciapa.
Doskonała jest do tego świeża bazylia, której ja nie posiadałam, niektórzy lubią do tego też oliwki. Ale powyższa wersja jest tania, prosta, szybka i pyszna.

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem