Próba zjedzenia szwedzkiego przysmaku o nazwie "Surströmming". Przysmakiem tym jest zgniły solony filet z śledzia. Polecam obejrzenie całości ze względu na ciekawe opisy doznań organoleptycznych. Dla zniecierpliwionych Sadoli akcja od 9:00. Materiał zaczerpniety z YouTube, sprawdzony po tagach. Wymagana znajomość języka angielskiego.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jasieq napisał/a:
on tego nie jadł on to wpierdalał, a nawet się tym nacierał! a może faktycznie dobre?Ten pojebany alkoholik Norweg to chyba jadł co?
Wymiotuje jak by się topił ahahaha <bul bull bul bul bul bull bul> ahahaha
Kurwa, ciekawe jak ktoś kiedyś tam wpadł na pomysł, żeby opierdolić taką padlinę i jakim cudem to stało się przysmakiem? Bon apetit, motherfucker.
mój starszy dostał kiedyś puchę tego specjału ale bał się otworzyć leżała parę lat gdzieś w piwnicy aż się troszkę chyba rozszczelniła albo przeżarło blachę bo jebało niesamowicie i poleciała na śmietnik a można by komuś zrobić psikusa:)
@motopompa1986 Widze że prace licencjacką masz za sobą bo zmieniać zdania z wikipedii potrafisz doskonale
Próbowałem tego specyfiku, krótko mówiąc rybka całkiem smaczna o ile masz czym potem zagryźć padlinę w japie ale smród po otwarciu puszki jak ze średniowiecznego kutra rybackiego. Nie polecam jeść w zamkniętym pomieszczeniu bo za skurwysyna nie da się potem wywietrzyć
My jemy zgniłe ogórki. Co kraj to obyczaj, kwestia przyzwyczajenia chyba.
Daleko nie trzeba szukać, spróbujcie te czarne żelki które występują w Norwegii/Szwecji/Finlandii. Kurwa nie mam pojęcia co to w smaku przypomina, ale jest obrzydliwe...
Jutro idę i opatentuje gówno w pomidorach albo w occie kto wie... może ktoś kupi taki produkt
czy ktoś wie jak dostać tę rybkę ?
a tu coś o specyfiku z Islandi
cafebabel.pl/article/38814/hakarl-bedac-jedz-to-czego-isladczycy-nie-jedza.html
cafebabel.pl/article/38814/hakarl-bedac-jedz-to-czego-isladczycy-nie-jedza.html
solton021987 napisał/a:
a tu coś o specyfiku z Islandi
cafebabel.pl/article/38814/hakarl-bedac-jedz-to-czego-isladczycy-nie-jedza.html
Tak to mniej więcej prawda, je się zgniłego rekina, jak i zgnilą płaszczkę, czy zgniłe a dokładniej kiszone mięso wieloryba.
Poza tymi kilkoma faktami ten artykuł to jakieś brednie.
Kilka najważniejszych moim zdaniem sprostowań:
Hákarl dosłownie oznacza rekina i nie jest nazwą dania
Skyr to rodzaj przetworow mlecznych według mnie przypomina serek homogenizowany (mniej więcej)
Jak się znajdzie jakis odważnu to mogę podesłać do testów pod warunkiem że obieca zamieścić filmik
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów