niech mi powiedzą ci co tak cały czas narzekają jak to w Polsce jest źle czego oni właściwie by chcieli ... nie piszcie mi tylko tekstów w stylu "niech politycy przestaną kraść", tylko konkretnie jakich decyzji oczekiwaliby od rządzących
Chciałbym, żeby w końcu ktoś przedstawił jakikolwiek, choćby najprostszy plan. Nie mamy kompleksowej strategii rozwoju nawet na najbliższe 5 lat, a powinna być chociaż na 20.
niech mi powiedzą ci co tak cały czas narzekają jak to w Polsce jest źle czego oni właściwie by chcieli ... nie piszcie mi tylko tekstów w stylu "niech politycy przestaną kraść", tylko konkretnie jakich decyzji oczekiwaliby od rządzących
Proszę bardzo:
- zmniejszenie ilości posłów i senatorów
- drastyczne zmniejszenie pensji które są im wypłacane i ogólnie zmniejszenie wydatków na rząd, a do tego zdjęcie wszystkich przywilejów typu immunitet, żeby wreszcie te skurwiele poczuły, co to jest odpowiedzialność za swoje czyny i decyzje
- zlikwidowanie wszystkich przywilejów dla sektora z tzw. budżetówki ("wczasy pod gruszą" itp.) - które są wypłacane z moich podatków, a ja od prywatnego przedsiębiorcy nic takiego nie dostaję
- ograniczenie liczby urzędników, którzy de facto nic nie produkują, więc nie ma żadnego zysku z ich działalności
- zlikwidowanie bzdurnych przepisów i koszmarnych opłat które znacznie utrudniają zakładanie i rozwój małych przedsiębiorców, a uprzywilejowują te wielkie
To tak na baaaaardzo dobry początek. Później można zająć się rozwiązaniem takich kwestii jak np. nierentowne państwowe przedsiębiorstwa, służba zdrowia itd.
Proszę bardzo:
- zmniejszenie ilości posłów i senatorów
Co to zmieni ?
- drastyczne zmniejszenie pensji które są im wypłacane i ogólnie zmniejszenie wydatków na rząd....
Spierdolony POPULISTYCZNY pomysł! co to da !? z jakiej racji !? Mój sąsiad jest prezesem (nie właścicielem) firmy która zatrudnia 40 osób i zarabia 70 tys, premier 40 mln państwa zarabia 13 tys a ty mówisz że jeszcze pensje uciąć ?! Jak ci się wydaje kto wtedy w ogóle będzie chciał zajmować się polityką !?
- zlikwidowanie wszystkich przywilejów dla sektora z tzw. budżetówki ("wczasy pod gruszą" itp.) - które są wypłacane z moich podatków, a ja od prywatnego przedsiębiorcy nic takiego nie dostaję
generalnie to jedyne co ma jakiś sens, pomijając że urzędnicy zarabiają za mało... powinno ich być mniej ale powinni zarabiać więcej
- ograniczenie liczby urzędników, którzy de facto nic nie produkują, więc nie ma żadnego zysku z ich działalności
jedyne z czym się zgadzam
- zlikwidowanie bzdurnych przepisów i koszmarnych opłat które znacznie utrudniają zakładanie i rozwój małych przedsiębiorców, a uprzywilejowują te wielkie
Co do utrudnień w otwieraniu ogólnie firm się zgodzę - za trudno, za drogo, za długo, ale z tymi wielkimi przedsiębiorstwami .... to czemu się kurwa dziwisz !?
Samo LG Electronics Wrocław Sp. z o.o. zatrudnia ok 1500 osób, ocenia się że polskie firmy istniejące tylko dzięki współpracy z lg wroc. zatrudniają 7-9 tys osób. Oprócz tego samo postawienie infrastruktury to ponad 4 miliardy złotych wrzucone w polski rynek. Czy uważasz, że taki podmiot jak np. lg dający pracę ponad 10 tys ludzi powinien funkcjonować na tych samych zasadach co zieleniak u pana Miecia ? Gdyby tak było teraz w miejscu gdzie stoi fabryka byłoby pole gdzie pan mieciu hodowałby kalarepę zatrudniając sezonowo 2 pracowników.
nierobow zagnac do roboty, polikwidowac spierolone programy pomocowe, zmniejszyc podatki
moje miasto jest zadluzone jak skurwysyn, dojebali opere do ktorej trzeba doplacac 25mln rocznie
moje miasto jest za male na taki przybytek, ale jakis lewacki skurwysyn zamarzyl sobie zrobic drugi wieden i stoi, trzeba na to lozyc ogromne pieniadze
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów