Bambi~ napisał/a:
Tak to jest jak plebs i patoliogia z bloków przyzwyczajona przez lata do wypierdalania wszystkiego do jednego wora nagle zostaje zmuszana do segregacji. Trochę wody w Wiśle upłynie zanim się nauczą odrobinkę kultury w tym temacie. A śmieci do lasu wywala zwykły skurwiel, niezależnie czy jest z miasta czy wsi.
Śmieci są ładowane do jednego zbiornika, ale potem na taśmie o wiele łatwiej oddzielić je,. gdy są pogrupowane, w workach osobnych. Ale dla ciemnej masy to jest zbyt skomplikowane i wielkie oburzenie.
Nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego wora... U mnie na osiedlu ludzie segregowali, do czasu gdy ktoś nie dopatrzył się, że wspaniała firma zajmująca się wywozem śmieci wysyła TYLKO raz w tygodniu, jedną śmieciarkę, która wpierdala wszystkie śmieci z pojemników (z papierem, ze szkłem, z plastikiem i resztę śmieci) do siebie na pakę. W ogóle, jak dla mnie to śmierdzi przekrętem życia i kolesiostwem ta ustawa. U mnie jest tak, że firma która się tym zajmuje, nie ma własnego sprzętu... nic... zero. Ludzie, którzy w niej pracują, to są Ci sami ludzie którzy pracowali w ZGK Gryfice i jeżdżą jedną śmieciarką wynajętą od ZGK Gryfice...