Wypadek miał miejsce w czwartek 23 maja w miejscowości Unierzyż. Zderzyły się trzy ciężarówki i samochód osobowy. Do szpitala śmigłowcem Lotniczego Pogotowia Ratunkowego przetransportowano kierowcę jednej z ciężarówek, który po zderzeniu został uwięziony w zniszczonym ciągniku. Żeby go ewakuować strażacy musieli użyć narzędzi hydraulicznych. Drugą osobą poszkodowaną był pasażer osobówki, został przewieziony do szpitala karetką.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Problem z drabiną
- teraz popularne
Cytat:
@up Takiego powinni zostawić i nie wieźć karetką - jak by przeżył to miał szczęście, jak nie, to trudno.
kretowicz14 napisał/a:
@up Takiego powinni zostawić i nie wieźć karetką - jak by przeżył to miał szczęście, jak nie, to trudno.
gdpm napisał/a:
ojj szkoda ze przeżyl kierowca tej skody, nie powinien byl
Pojebało was? Gość prawdopodobnie zasnął za kierownicą. To nie było wyprzedzanie, on był w połowie drogi pomiędzy ciężarówkami.
To się musiał kierowca skody zdziwić że mu ciężarowy nie zjechał na pobocze.
Mnie też to nie wygląda na bezmyślne wyprzedzanie, tylko zaśnięcie/zasłabnięcie...
Dobrze, że żaden debil nie wyskoczył z hasłem "TIRy na tory"
Down, ładnie, że się przedstawiłeś.
Dobrze, że żaden debil nie wyskoczył z hasłem "TIRy na tory"
Down, ładnie, że się przedstawiłeś.
to niech kawe pije a nie śpi.
mazga50 napisał/a:
Pojebało was? Gość prawdopodobnie zasnął za kierownicą. To nie było wyprzedzanie, on był w połowie drogi pomiędzy ciężarówkami.
Mógł nie spać.
Jeśli od takiego uderzenia przeżyli, to znaczy, że bezpieczeństwo w tych nowych samochodach (nawet skody) stoi na dobrym poziomie. Gdyby jechał jakimś starym gratem, to zapewne inaczej by to się skończyło.
Jeśli zasłabł to pech. Nie ma na to wpływu.
Jeśli zasnął to niech zdycha skurwysyn.
Tępi się pijanych/naćpanych kierowców ale tych skurwieli zmęczonych bez snu 24/48h co jadą to już nie.
Dla mnie taki co zasypia na drodze jest gorszy od pijanego albo naćpanego bo ci dwaj ostatni to nie myślą trzeźwo
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Jeśli zasnął to niech zdycha skurwysyn.
Tępi się pijanych/naćpanych kierowców ale tych skurwieli zmęczonych bez snu 24/48h co jadą to już nie.
Dla mnie taki co zasypia na drodze jest gorszy od pijanego albo naćpanego bo ci dwaj ostatni to nie myślą trzeźwo
Czasami tak jest, że sen łapie nagle. Gorsza pogoda, coś niestrawnego na obiad i człowiek robi się senny.
Jestem kierowcą międzynarodowym tzw. "busiarzem" i powiem Ci że są takie dni że możesz jechać 24h bez spania czując się wyśmienicie a czasami jest tak, że po 5h za kółkiem masz ochotę iść w kimono. Za dużo czynników się na to składa.
Robiąc 18tys km na miesiąc wiele razy mogłem zaobserwować jak organizm reaguje. Główny czynnik to pogoda, potem dieta, wydarzenia dnia poprzedniego, jakość snu itd.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów