18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:58
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Ząb, profanacja i policja...
Halman • 2019-11-03, 12:36
13-letni chłopak w trakcie mszy w kościele pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła i św. Barbary w Bełchatowie przyjął komunię, a następnie wypluł i schował do kieszeni.
Duchowni wezwali policję, obawiając się profanacji hostii. 13-latek tłumaczył swoje zachowanie bólem zęba. Według relacji księży, chłopak miał szarpać się i trzykrotnie próbować uciec z kościoła, ostatecznie hostię jednak spożył i tym samym nie doszło do znieważenia.
- Skończyło się pouczeniem stron. Przede wszystkim zgłaszających księży - mówi Wirtualnej Polsce nadkom. Adam Kolasa z Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. Jak dodał, 13-latek nie został przesłuchany. - Wyjaśnialiśmy na miejscu okoliczności zdarzenia. Musieliśmy porozmawiać zarówno ze zgłaszającymi, jak i chłopcem. Po przyjeździe matki został przekazany pod jej opiekę - dodał funkcjonariusz.

Natychmiast Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych złożył do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Zdaniem działaczy księża "pozbawili dziecko wolności, znęcali się nad nim psychicznie, straszyli go i prowadzili przesłuchanie, strasząc go konsekwencjami prawnymi".

Ośrodek przypomina też sprawę z 2016 roku, kiedy to ksiądz z poznańskiej parafii uderzył w twarz 10-latka, który schylił się, by podnieść upuszczone przez księdza naczynie z opłatkiem. Ksiądz twierdził wówczas, że to był jego "obowiązek jako szafarza sakramentu, który nakazuje troskę o najdrobniejszą cząstkę konsekrowanej Hostii", ale sąd nie uznał takiego tłumaczenia i skazał go na 5 tys. zł grzywny.

na podstawie wiadomości
komentujcie sobie to jak chcecie...
Zgłoś
Szangti 2019-11-03, 14:57 16
Osrodek nietolerancji jak zawsze przeciwko katolikom...

Zgłoś
b................3 2019-11-03, 15:34 13
mygyry napisał/a:

Szczerzę? To chuj w oko gnojkowi, mi się coś w kościele nie podoba to nie chodzę, nie obrażam tych co chodzą i szanuję ich tradycję, głupie czy mądre to ich ocena i ich problem.

Tak, z pewnością 13 latek chodzi tam z wlasnej woli..
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2019-11-03, 15:39 7
muflonpl napisał/a:

Śmieszni obroncy wiary katolickiej na sadolu haha wypierdalac do modlitwy o zbawianie a nie ogladac. Szatanskie filmy

Wejde Ci do domu, w salonie ściągne z kominka zdjecie Twojej (mamy, żony, córki), wyciągne fujare i zaczne chujem jeżdzić po zdjęciu. Czy masz prawo czuć się obrażony czy jesteś śmiesznym obrońcą chujowych wartości?
Zgłoś
ProVVe 2019-11-03, 15:58 2
Tych cweli z tego ośrodka... Jak tu stoję bez mrugnięcia w studni potopić...
Kurwa jak ja widze ich wybiorcze dzialania pierdolonych lachociagow... A gdzie np katolofobia? Nie ma takiego zachowania?

PieronJasnySzlag napisał/a:

Wejde Ci do domu, w salonie ściągne z kominka zdjecie Twojej (mamy, żony, córki), wyciągne fujare i zaczne ch*jem jeżdzić po zdjęciu. Czy masz prawo czuć się obrażony czy jesteś śmiesznym obrońcą ch*jowych wartości?

Ochujałeś??? On zacznie do tej sceny walic niemca po kasku...

Ola gringo
Zgłoś
htp 2019-11-03, 16:05 2
KlinikaAborcyjna napisał/a:

napisałeś to dla jaj, no chyba że wierzysz w to co napisałeś i jesteś tęczowym bojownikiem z ośrodka

Widzę, że to co napisałem jest dla niektórych za trudne. A jak coś się nie podoba, to znaczy, że jestem lewicowy, tęczowy, Żyd, pedał i mason. Zapomniałem - jeszcze cyklista, ale to możne już zbyt skomplikowane.
Zgłoś
TB303 2019-11-03, 16:09 6
htp napisał/a:

Widzę, że to co napisałem jest dla niektórych za trudne. A jak coś się nie podoba, to znaczy, że jestem lewicowy, tęczowy, Żyd, pedał i mason. Zapomniałem - jeszcze cyklista, ale to możne już zbyt skomplikowane.

Uświadom to sobie w końcu: Z typowo polską, sadisticową głupotą nie wygrasz.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2019-11-03, 16:31 4
Czy ten 13 latek był innego koloru skóry?
Czy był cudzoziemcem??
Bo jeśli nie, to do huja co ma do tego "Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych"??
Zgłoś
Andrzejas 2019-11-03, 17:14 7
@up wszyscy, którzy coś pierdolą o szacunku do religii. Na mój szacunek trzeba sobie zapracować. Katolicy tego nie zrobili. Wręcz przeciwnie - mamy tysiące dowodów świadczące o ich nietolerancji. Jak widzę księdza, to na niego pluję, kiedy podchodzi za blisko. Z jakiej racji mam szanować kogoś, kto okłamuje miliardy ludzi każdego dnia i ciągnie od nich pieniądze żerując na ich łatwowierności i często ciężkiej sytuacji życiowej?!
Gówniarz najprawdopodobniej nie ma prawa decyzji, czy iść do kościoła, czy nie. Starzy pewnie katole i zmuszają go do tego.
Za plucie boskimi andrutami i szarpanie się z klechą już dzisiaj odkładam dla niego browary na osiemnastkę! Będą z niego ludzie!

Quae nocent, docent
Zgłoś
Byku35 2019-11-03, 17:24 1
jadowita20 napisał/a:

każda religia to sekta i chodzi tylko o kasę dlatego mam wyjebane na wszystkie zabobony

Nie tylko o kasę
Zgłoś
McQurwa 2019-11-03, 18:32 3
jeżeli grasz w jakąś grę, to przestrzegaj jej zasad
Natomiast jeżeli nie grasz to nie musisz się tak tym kurwa podniecać

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
mygyry 2019-11-03, 19:29 1
htp napisał/a:

Jak ksiądz wezwie na ciebie policję, że nie wpuściłeś go z kolędą, to też będziesz go bronił|? Chyba, że to ty chodzisz po kolędzie.

Ktoś tu dostrzega jakąkolwiek analogię?

Zgłoś
BrunerOvned 2019-11-03, 19:45 2
Te czarne chuje są coraz bardziej oderwane od rzeczywistego świata...

Teraz spróbuj sobie wyobrazić, że Twój stary dyma Ciebie w dupę. A ty stoisz przodem do lustra i patrzysz w odbicie...
Zgłoś
Mors_Nigra 2019-11-03, 20:18 2
Tak się plujecie o lewactwo, a katabasy i katole to jota w jotę tą samą mać miał, te same bezmózgi tylko inny znak ich. A wszyscy oni nie powinni mieć miejsca do zagrzania w naszej pięknej słowiańskiej ojczyźnie, tfu!

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
Pogiety 2019-11-03, 20:58 2
siwybis napisał/a:

Boże, chroń mnie przed katolikami.[/quo
prosze bardzo poczekaj az przyjda muzulmanie i upierdola ci leb

Zgłoś
emperorzbigniew 2019-11-03, 21:20
Przy tej cudownej okazji polecam nieżyjącego już Christophera Hitchensa. Świetny erudyta, racjonalista. Dużo debat na jutubie.

Okres ważności moich postów kończy się z chwilą ich opublikowania
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów