Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja nie będę tu bronił policji, ale pomyślcie, może dostali wezwanie, że ktoś wam się do domu włamał, i 100m przed domem zatrzymuje ich taki debil, i nie pozwala odjechać mając już nazwisko, gdy Ci mówią, że jadą na wezwanie. Co go to boli, żeby ich puścić, pojechać za nimi, albo nawet to olać i pójść z nazwiskiem na posterunek policji najbliższy, zapytać czy gościu dostał właśnie wezwanie...itp. itd.
Gdyby jechali na wezwanie to zgadnij co by mieli włączone?
To po pierwsze.
Po drugie, gdyby jechali na wezwanie to by gościa olali.
Po trzecie to na interwencje się jedzie 5km/h?
Po czwarte od kiedy to policja jeździ na interwencje do pijącego alkohol? Z tego co wiem to oni takie zgłoszenia wsiokom oddają. A nawet jeśli to co to za interwencja wymagająca jeżdżenia po chodnikach? Chodzić się jużkurwa nie chce? Trzeba dupsko wozić?
Jakoś kurierzy nie moga wjeżdżać pod zakazy i chuj kogo obchodzi że ma ciężkie paczki i daleko a ci mandacik wystawić za browarka muszą się furą przejechać tak?
A po piąte to co to kurwa jedyny patrol w mieście?
Weź skończ pierdolić.
Ja nie będę tu bronił policji, ale pomyślcie, niech dostaną wezwanie, że ktoś wam się do domu włamał, i 100m przed domem zatrzymuje ich taki debil, i nie pozwala odjechać mając już nazwisko, gdy Ci mówią, że jadą na wezwanie. Co go to boli, żeby ich puścić, pojechać za nimi, albo nawet to olać i pójść z nazwiskiem na posterunek policji najbliższy, zapytać czy gościu dostał właśnie wezwanie...itp. itd.
A teraz wyobraź sobie tą sytuację z przestrzeganiem procedur. Dyżurny wydaje pozwolenie na użycie sygnału świetlnego i dźwiękowego i nikt nie ma problemu. Policja w wielu przypadkach psuje prawo a nie go przestrzega.
Do wszystkich "propolicyjnie" nastawionych - jesteście równie pojebani jak ci, których uważacie za gorszych od siebie i mam tu na myśli tych od jebania policji na 100%.
Nagrywający to zwykły cham bez kultury.
Nie mam nic do tego, że interweniował, ale sposób w jaki to robił wzbudza we mnie obrzydzenie.
Dzielnicowemu jak jajka ssałeś to nie wzbudzało w Tobie obrzydzenia
Ja pierdole, obywatelskie zatrzymanie to piękna opcja, ale w tym przypadku, nagrywający to debil
Możesz podać przynajmniej dwa argumenty dlaczego tak myślisz ?
Swoją droga chore jest to, że poruszający się pojazd uprzywilejowany musi mieć włączone i sygnały świetlne, i dźwiękowe. W wielu przypadkach to tylko niepotrzebne napierdalanie po uszach. A potem się trafi taki debil, który nie przepuści w nocy karetki na samych świetlnych, bo przecież nie musi i karetka musi całą ulicę budzić, wtedy już jest wszystko ok... pierdole takich społeczniaków.
Widzisz i właśnie o to chodzi w sygnałach dźwiękowych i świetlnych korzystać z nich można w konkretnych i ściśle określonych przypadkach po uprzednim zawiadomieniu oficera dyżurnego. Procedury i prawo są święte bez nich nie ma mowy o poszanowaniu prawa przez zwykłych obywateli. Zadaniem policji jest również wychowywać.
A z drugiej strony jak gościu miał nagranie to trzeba było pójść z nim na komendę, a nie przetrzymywać radiowóz. Tu chodziło tylko o 'jutubowy szoł'.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów