Oprócz tego zaprosił Artura Zawiszę i Tomasza Terlikowskiego, naczelnego fronda.pl
Na początku programu widzimy świetnie zmontowany materiał, pokazujący tępej części społeczeństwa, który to marsz był tym jedynym "słusznym" i "prawidłowym".
Wiesz że socjalizm który jeszcze nie stał się komunizmem/nazizmem nie ma nic przeciwko religii? Religijność to jak nacjonalizm, występuje po obu stronach barykady i nikogo nikim nie robi. To raz.
A teraz dwa. NOP ze swoją krucjatą przeciwko światowej finansjerze nie występuje tylko przeciw organizacją typu MFW, on uderza tutaj także w potencjalnych inwestorów, ich tok rozumowania jest dość głupi bo zakłada że firmy się sprowadzą i zaraz zabiorą manatki i pójdą a w ogóle pomija fakt że w czasie trwania produkcji u nas wydadzą trochę kasy na opłaty za ziemie oraz na pensje dla pracowników plus rzucą trochę taniego regionalnego towaru na okoliczne tereny. Wiec to jest podejście socjalistyczne a nie jakieś związane z prawicą.
Poza tym do tej finansjery zalicza się UE, którą tolerujesz więc widzę tutaj brak wiedzy nt. tego co się popiera.
Gdy miłości poczuł miętę, dostał w gębę śrubokrętem.I co faszystowskie gnidy, boicie się lewicy? Pewnie dlatego, że z lewej strony istnieją myślący i inteligentni ludzie a nie debile na poziomie NOPu. Kiedyś ten portal był neutralny, ale teraz widzę, że poziom ksenofobii, faszyzmu, antysemityzmu i rasizmu rośnie tutaj w obrzydliwym stopniu. Cóż drogie gimbusy mam nadzieje, że ktoś wam to z głowy wybije. Jak nie to będzie wojna i to wy polegniecie faszystowskie szmaty!
Bo "skrajne poglądy" znaczy, znajdujące się na skraju. Innymi słowy wyrażenie to (tak mi się wydaje; być może używam złej definicji) podkreśla fakt, że twoje poglądy są mocno prawicowe.
Ja tu będę protestował. Media nie są zmanipulowane, tylko ukierunkowane politycznie. Najlepszym świadkiem tych słów są ci, którzy nieraz przysłuchiwali się z boku kłótni o to, które stacje bardziej kłamią: TV TRWAM, RM i GP, czy GW, TVN i Newsweek.
Gdzie jest matematyka, ekonomia i historia w kwestiach światopoglądowych? Bo 99,9 % "kłótni o zabarwieniu politycznym" o to się właśnie zaczyna.
A jeśli chodzi o gospodarkę... Wielcy profesorowie (a miałem okazję niedawno być na debacie, na której największe gwiazdy nauki spierały się o to, który system gospodarczy jest najwydolniejszy) nie są w stanie określić który system gospodarczy jest najlepszy, więc w jaki sposób jesteś w stanie zrobić to ty (z całym szacunkiem - żeby zostać głupim doktorem, trzeba mieć już łeb na karku)?
To ty "rusz dupę do podręcznika" (i nie chodzi mi tu wyłącznie o twój błąd składniowy) ekonomii, i zrozum, że nie da się przełożyć systemów gospodarczych różnych krajów, a to ze względu na różne struktury gospodarcze. Zresztą... PKB per capita według parytetu siły nabywczej, Chile miało w 1996 dokładnie takie samo jak my - 8035 usd (przeliczane na bieżące dolary międzynarodowe). W 2011 Polska ma już 21 309 usd, Chile zaś 17 310. Choć nie jest to mimo wszystko potwierdzeniem, że Polska jest lepiej zarządzana (w europie mamy bogatych partnerów gospodarczych itd. itp.)
I co faszystowskie gnidy, boicie się lewicy? Pewnie dlatego, że z lewej strony istnieją myślący i inteligentni ludzie a nie debile na poziomie NOPu. Kiedyś ten portal był neutralny, ale teraz widzę, że poziom ksenofobii, faszyzmu, antysemityzmu i rasizmu rośnie tutaj w obrzydliwym stopniu. Cóż drogie gimbusy mam nadzieje, że ktoś wam to z głowy wybije. Jak nie to będzie wojna i to wy polegniecie faszystowskie szmaty!