Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Banda pijanych kretynów.
Polska złota młodzież.
Tak. Pewnie wydawało im się, że tryskają zajebistością.
Nazwali rondo im. Obrońców Krzyża
Po ostatnich wydarzeniach w Warszawie, na jednym z nowych rond pojawiła się tabliczka z nazwą - Rondo Obrońców Krzyża.
(fot. Piotr Jędzura)
Zielona tabliczka z białymi napisami została postawiona w Zielonej Górze. Jest doskonale widoczna dla kierowców jadących z góry ul. Botanicznej. Na tablicy jest napis Rondo Obrońców Krzyża. Tak w tej chwili brzmi nieoficjalna nazwa ronda. Ustanowiona oczywiście przez... żartownisia. O pojawieniu się tablicy na rondzie powiadomili redakcję GL internauci.
Nazwa ronda to efekt konfliktu o krzyż pod Pałacem Prezydenckim. Spór dotyczy tego czy krzyż zostanie usunięty sprzed Pałacu. Pojawił się po katastrofie prezydenckiego samolotu w Smoleńsku. Ustawili go harcerze, którzy pomagali między innymi przy ustawianiu i zbieraniu zniczy z placu przed Pałacem.
Pierwszą próbę usunięcia krzyża zablokował agresywny tłum. Spór o krzyż jednak cały czas trwa. Do tego doszła również sprawa budowy pomnika upamiętniającego ofiary smoleńskiej tragedii.
Źródło Gazeta Lubuska
Jeszcze chwile i wprowadzą korekte w hymnie
"Marsz marsz Dąbrowski z ziemi włoskiej ... pod krzyż"
Ja bym chyba nie wytrzymał i zniżył się do jego poziomu. W dodatku klnie przy policjantach, którzy stoją tam jak ostatnie pizdy jakby nie mogli chociaż spisać tego cwaniaczka.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów