Kolejna sprawa, nie potrzebne jest srednie nawet wyksztalcenie, wystarczy wyuczony zawod instalatora, glazurnika, spawacza i zarabko 4000-6000 staja się rzeczywistoscia. Zamiast narzekac, a tym bardziej spierdalac z kraju, nalezy tylko ruszyc glowa.
Prawda jest taka, że ekonomia - ekonomią, politycy - politykami, a to co się dzieje w Polsce jest w dużej mierze wynikiem tego jacy jesteśmy w środku. Dopóki tego nie zmienimy nic się nie zmieni.
Pierdolicie, ze nie ma pracy po studiach..... gówno prawda, trzeba z głową szukac kierunku, najlepiej technicznego, a że 3/4 ludzi idzie albo na ekonomie, albo na kierunki humanistyczne to inna sprawa.
Kolejna sprawa, nie potrzebne jest srednie nawet wyksztalcenie, wystarczy wyuczony zawod instalatora, glazurnika, spawacza i zarabko 4000-6000 staja się rzeczywistoscia. Zamiast narzekac, a tym bardziej spierdalac z kraju, nalezy tylko ruszyc glowa.
co ty pier..dolisz
mam papiery na suwnice,wozki widlowe,spawanie metoda 135 na wszystko mam ponad 3 lata praktyki i jakos 4000 do 6000 zeta nie zarabiałem,no chyba za na kwartał
Gdyby się patałachy uczyły to mogły by zostać tutaj, a że się nie chciało to niech teraz patriotów nie grają. Teraz tacy mądrzy bo bieda zajrzała w oczy, a w gimnazjum jaranie i chlanie było. Dresik, skóry, wielki krzyż na klacie ? Dziękuje za takich polaczków. Mówcie co chcecie ale Polska jest jak dziecko z downem, takie się urodziło i takie trzeba kochać zamiast sp***alać jak ciota.
edit: Skoro każdy z nich mówi że wyjechali, żeby im się lepiej żyło to po co narzekają skoro tam im lepiej ? I to nie POLSKA zmuszała ich do wyjazdu tylko ich puste bandyckie łby. Tu da się żyć bez kombinowania i to na spoko poziomie ( chociaż i tak politycy robią syf). Ale nie zmienia to faktu, że ludzie pokazani na filmie to wygodniccy i pojechali tam tylko jarać. Pewnie tu w kraju mieli problemy z prawem jak się słyszy " w Polsce musiałem kombinować"
Jak można tak pierd*lić? Jakie dziecko z downem? To w jakim państwie żyjemy nie zależy od nikogo innego jak od nas samych. Przy całej tej tradycji powstańczej, przy całym heroizmie naszych przodków, dla których barwy flagi były najważniejsze na świecie, my od dwudziestu lat nie potrafimy oderwać od koryta kilkuset cwaniaczków, którzy jak hydra nienasycona wysysają z nas soki. To, że nie mieliśmy przez wieki lekko wykształtowało w nas pomysłowość, niekiedy wręcz cwaniactwo, ale i pracowitość i myślenie. Co za ciota mogła napisać 'to dziecko z downem, pogódźmy się z tym'. Nikt nie zawalczy o nasze wspólne dobro, jeśli nie zrobimy tego sami. Jeśli ja, jeśli Ty Krzysiek i Grzesiek, jeśli on i ona nie wezmą spraw we własne ręce to wydoją nas do cna, przekazując pałeczkę kolejnym sk*rwysynom (tak jak to miało miejsce w '89). Mobilizujmy się, działajmy, nawet w najprostszych sprawach. Jesteśmy to winni tym, którzy walczyli o Wolną Polskę, a nie o eldorado dla politycznych szumowin.
Pozdrawiam was z Austrii, 5 lat studiów, praca od 2 roku studiów i nie na rozładowywaniu w Tesco towaru. Praca w korporacji, kredyt na mieszkanie, straciłem pracę, musiałem się ratować bo bez pleców nic nie dostał bym żeby utrzymać swoją pętlę na szyi.
Kwestia socjalna, szef codziennie mnie klepie po plecach i pyta się czy wszystko dobrze, szefowa się uśmiechnie, albi mi się wydaje albo pracofawcy nie kombinują jak by cię tutaj wychujać na każdym kroku.
Tęsknię za krajem i wolałbym mieszkać w Polsce, bo to Polska, pożyjemy zobaczymy.
Pozdro dla kolegi z największą ilością piw, znam temat z podwórka czyli moją eks, mieszkanko od rodziców, studiuje sobie prawo, i miała do mnie żale że nie poszukam ambitnej pracy (po studiach jakieś 1500 w banku) dwustuletni okres próbny. Ave
ech... a wystarczyło by zamordować:
1 Czarnych
2 Arabusów
3 Cyganów
4 Złodziei
5 Komunistów
6 Żydów
Może nie poprawiło by to znacznie standardu życia w Polsce ale ile by zabawy było
O Polakach zapomniałeś.
Gdyby się patałachy uczyły to mogły by zostać tutaj, a że się nie chciało to niech teraz patriotów nie grają. Teraz tacy mądrzy bo bieda zajrzała w oczy, a w gimnazjum jaranie i chlanie było. Dresik, skóry, wielki krzyż na klacie ? Dziękuje za takich polaczków. Mówcie co chcecie ale Polska jest jak dziecko z downem, takie się urodziło i takie trzeba kochać zamiast spierdalać jak ciota.
Większego kretyna jak Ty chyba świat nie widział , nie podoba się to nie powinieneś zabierać głosu , pewnie siedzisz na maminym garnuszku i jest Ci dobrze , albo ojciec ma jakąś firmę i Cię ustawił , ale wiedz że ludzie nawet z wykształceniem pracy znaleźć nie mogą , mam kolegę inżyniera i co ? co miesiąc chodzi składać podpisy w PUP`ie bo nie ma dla niego jakiejkolwiek pracy , nawet do kopania rowów go nie chcą bo twierdzą że wygląda marnie . Więc co Ty pierdolisz gościu za farmazon proszę ogarnij się i wróć. Ja Tych chłopaków rozumiem wyjechali za szmalem bo co za 980 zł w polsce jesteś w stanie zrobić ? nic bo nawet na wynajęcie mieszkania Cię nie stać . Więc jeszcze raz proszę przestań strugać pajaca idioto
Od Warszawy to ty się odpierdol, bo na wiejskiej to i z twojego regionu chuje siedzą, a tu z tej okazji, że jest też (również twoja) Stolica, to skutkiem ubocznym jest to, że akurat tu jest miejsce ich "pracy"
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów